În fiecare zi apare o noua tehnologie. Nu ai cum să ți pasul. Așa că ”I Google it”
Presa spune multe despre AMD Fusion, în mare parte numai de bine, raportul calitate preț fiind și el convenabil. Platforma Llano fiind viitorul.
Principala întrebare a tuturor este dacă această platformă poate să se ridice mai sus decât Intel ”Sandy Bridge”.
Cum a fost conceput Llano pentru a fi diferit? S-a bazat pe pretențiile clienților care vor din ce în ce mai mult din punct de vedere vizual, când navighezi pe internet, când te ocupi de prelucrarea imaginilor, dar în special cand urmărești un film și cand te joci.
S-au facut diverse teste, pe anumite jocuri, între Intel ”Sandy Bridge” 2.0 GHz și AMD”Llano” 1.8GHZ. Avantaje… ham… sunt multe, după cei de la AMD… nu are rost să le enumăr pe toate… dar unul dintre ele ar fi că este unul dintre cele mai accesibile quad-core. Tot cei de la AMD susțin că Intel va rămâne în urmă pentru că ei încă se bazează pe x86… nu mă intereseaza. Am avut și AMD, am avut și Intel. Amândouă se laudă cu cea mai bună tehnologie. Lumea este într-o continuă schimbare și nu vom ști niciodată cine este “cel mai tare din parcare”.
De obicei când îmi iau ceva (cel puțin pe partea de IT) încerc să îmi iau de ultima generație, sau cel puțin penultima. Mă uit pe statistici și mai cer și câteva sfaturi. Acum mi-ar conveni un Llano. L-aș lua pentru jocuri.
Întotdeauna m-am jucat celel mai noi jocuri, nu contează foarte mult genul. Că este vorba de Call of Duty, Need For Speed, Medal of Honor, SIMS, FIFA sau Formula 1. Dacă tehnologia evoluează și jocurile evoluează, încercând să pară din ce în ce mai reale (normale sau 3D).
Pe lângă jocuri mai ador similatoarele pentru că sunt mult mai realistice decât orice joc, dar acestea cer și mai multe performațe. Am simulatorul de zbor, MicrosoftFlight Simulator X. Merge bine și pe un core 2 duo, cu visual effect la low, dar uneori întrerupe, sau mearge sacadat.
Jocuri și numai jocrui… stați liniștiți că în afară de jocuri, și SuperBlog, mai mă ”joc”și într-un soft de desen tehnic (Catia V5), rar da bine. La fel ca și simulatorul se mai întrerupe.
Totuși o să enumăr 3 avantaje ale platformei, în afară de preț :
– aproximativ 1 miliard tranzistori – ce e mult nu strică mereu:
– performanță video și audio net superioare:
– consumadoar 50W (Llano Super Sumo 1.8GHZ)
Până la urmă nu contează ca iei un HP PavilionDV6-6144, Acer Z3 sau ASUS ZENBOOK… performanțele contează.
Articol realizat pentru Etapa nr.18 a concursului SuperBlog 2011.
Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.
Jean-Luc Godard zicea "Nu contează de unde iei lucrurile ci unde le duci. Fură din orice loc unde vibrează inspirația sau care îți alimentează imaginația".
Sunt de acord cu el... dar măcar dacă te inspiri de aici ai puțin bun simț și precizează și sursa către un link al blogului.
Scrolling on the internet I found the following question: “If one day I lose my memory, what’s the first thing you’d tell me about myself?” so I asked my friends this question.
https://foreveryoung.ro/lost-memory/
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe blog-ul meu. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta. Privacy policyOKNU
0 Comentarii