Mie îmi plac extremele – dulce, acrișor, amărui, picant – dacă aș putea le-aș combina mereu.
Idea de astăzi mi-a venit aruncând un ochi pe
Teo’s Kitchen care s-a mutat în casă nouă – Felicitări! Și pentru ca mutarea în casă nouă să fie mai plăcută organizează și un concurs împreună cu
Afaf.ro.
Să vă spun deci ce am făcut. Nu știu dacă are o denumire specifică. Până la sfârșitul postului îi voi găsi una.
Se iau următoarele ingrediente:
– un cartof
– un morcov mai mititel
– o roșie
– un castravete
– o ceapă verde
– brânză rasă
– pastramă de pui
– 3 ouă.
– condimente.
Am curățat cartoful si morcovul și le-am tăiat cubulețe, respectiv rondele. Le-am așezat într-o farfurie și le-am băgat la cuptorul cu microunde la putere maximă cam 5 minute.
În timpul acesta am tăiat roșia, castravetele (căruia mie personal nu îmi place să îi curăț coaja) și ceapa.
Am ras și brânza și am tăiat pastrama.
Am pus într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline. Când acesta s-a încins am aruncat în el cartofii și morcovul, după ceapa, roșia și castravetele. Le-am lăsat puțin la aburit
În acest timp am bătut într-o farfurie un ou peste care am turnat zahăr pudră, susan și două picături de esență de vanilie. În altă farfurie am bătut cel de-al doilea ou peste care am pus: măghiran, curry, piper, boia de ardei iute. În cel de-al treilea ou am pus toate condimentele prezente în poză (zahăr, susan, boia, curry, piper și măghiran)
Toată treaba asta a ieșit fenomenal de gustoasă, dar nu știu cum se face că la aranjatul în farfurie stau groaznic, chiar dacă am ceva talent artistic.
A ieșit exact ceea ce doream eu: sweet-spicy omelette. Cred că și asta rămâne numele rețetei. Trust me când vă zic că merge omleta dulce!
Distribuie dacă îți place
Related
Discover more from Forever Young
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
0 Comentarii