theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Printipuri

Toată lumea are principii în viața. Unele pe care suntem dispuși să le încălcăm și altele pe care nu le-am încălca pentru nimeni și/sau nimic.
Oare de ce este bine și bun să ai ”prințipuri”? Pentru că este rampa de lansare în viață, după care te ghidezi. Într-un fel sunt ca niște reguli pe care le aplici instant atunci când lucrurile devin prea complicate și trebuie să alegi. Poți pur și simplu să spui (cu voce tare sau în gând): am un principiu și nu vreau sa îl încalc.
De cele mai multe ori principiile sunt acel ceva ce ne definesc. Am și eu câteva principii după care mă ghidez și doar câteva le-aș încălca. Pe acelea pe care nu vreau să le încalc o fac din orgoliu poate, pentru că mă gândesc că dacă le-aș încălca ar fi ca și cum ar deraia trenul de pe linie – aș pierde controlul asupra propriei vieți.
1. ”Everybody lies” – este una bucată replică împrumutată din serialul ”House MD”. Este perfect adevărat. Că este o minciună mică sau mare, că este spusă pentru a nu răni, că o spunem involuntar pentru a acoperi altceva, că este prin omitere, tot minciună este. Nu există persoană care să nu fi mințit o dată în viața lui.
2. Trăiește clipa – îndosariază trecutul și ignoră viitorul pentru că poate fi schimbat în orice clipă. Și revin iar la replica din ”Fast & Furious” spusă de Vin Diesel: ”I live my life a quarter mile at a time… For those ten seconds or less, I’m free.”
3. Ce face omul cu mâna lui se numește lucru manual – fără perversiuni băieți. Viitorul nostru nu este scris, întotdeauna există acel liber arbitru care ne dă posibilitatea să schimbăm ceva.
4. Nu poți învăța din greșelile altora. De fapt înveți și ceva din greșelile altora dar până nu le faci singur nu conștientizezi de fapt. Cel mai bine înveți din propriile greșeli pentru că ști unde/cum/ce ai greșit și data viitoare vei putea schimba. Greșelile sunt modul în care viața te învață ceva.
5. What goes around comes around – așa că dacă cineva îți face ceva rău poți să îți iei floricele de porumb și să aștepți.
6. Mai bine să spui ceea ce gândești nu ceea ce te gândești că ar trebui să spui, în plus d-aia și există dreptul la liberă exprimare – pentru a spune ce gândim.
7. Time’s a bitch – we lose the best moments of our life `cause we stay and think too much and don’t live for the moment.
8. Forever Young – dacă nu rămâi la fizic tânăr, atunci măcar psihic. Celor care mă cunosc cât de cât li se pare obsedant de enervant faptul că pomenesc mereu aceste două cuvinte. Înseamnă că încă nu și-au dat seama ce reprezintă cu adevărat.
9. Înșeală așteptările celorlalți legate de tine – devino atât de bun încât să ajungi indispensabil.
10. Ai fost într-o relație cu cineva. V-ați despărțit. După o perioadă el dorește să reia relația. Principiul meu de aici este: lupul își schimbă blana dar năravul ba. Ai fost cu el odată, ce te face să crezi că s-a schimbat și va fi mai bine a doua oară. Acest principiu l-aș încălca doar pentru o singură persoană.
Categorie:Ganduri
POSTAREA ANTERIORA
Test Drive de G2B
URMĂTOAREA POSTARE
19 intrebări…
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

4 Comentarii

 • 17 August, 2013 la 15:08

  […] că ”lupul își schimbă blana, dar năravul ba”. Poate sunt învechită când spun că am principii în viață, dar mă gândesc că dacă nu ai viața este haotică. Uneori ne încălcăm acele principii, doar […]

  RASPUNDE
 • 24 April, 2012 la 19:15

  […] nescrisa) – nimeni nu il poate controla. Acesta nu are incredere in nimeni si mottoul sau este „Everybody Lies”. Se pot spune foarte multe de caracterul acestui […]

  RASPUNDE
 • 18 April, 2012 la 13:26

  […] timpului – care poate fi asociată foarte bine cu unul din principiile mele de viață ”Time’s a bitch”, bătălia interioară ce se duce pentru a se face o diferență între ce este bine și ce este […]

  RASPUNDE
 • 14 April, 2012 la 20:49

  […] Nu, deoarece consider că îmi trăiesc viața exact așa cum îmi doresc – ajung tot la Printipuri, adică numărul 2 ”Trăiește clipa!”. Poate aș schimba două lucruri din trecut, dar după […]

  RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!