theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

19 intrebări…

…pe care merita sa ti le pui și la care eu am încercat să găsesc un răspund.
1. Ce vârstă ți-ai da dacă nu ai știi câți ani ai?
Uneori persoanele îmi dau mai mult alteori mai puțin, cred că depinde și cât de obosită sunt. Dacă într-o zi nu aș mai avea memorie, poate mi-aș da în jur de 25.
2. Ce e mai rău, să eșuezi sau nu să nu încerci?
Pentru mine personal este mai rău să nu încerc. Și oricum dacă nu încerci nu ai cum să eșuezi. Iar atunci când încerci ceva există întotdeauna două posibilități: să reușești sau să eșuezi – pe scurt asta este viața, ca o loterie.
3. Dacă viața e atât de scurta, de ce facem atât de multe lucruri care nu ne plac și nu facem atât de multe lucruri care ne plac?
Cum îmi zice mama mea câteodată: ”În viață nu poți face doar ce îți place când îți place, trebuie să mai faci și ce este nevoie.” Eu am altă variantă, pentru a face și ce ne place, uneori trebuie să facem și lucruri care nu ne sunt atât de plăcute. Un mic exemplu: ai poftă de clătite, dar nu ai chef să le faci, așa că pentru a savura acele delicioase clătite la care visezi întâi trebuie să le faci.
Viața e plină de lucruri de genul, și din păcate nu putem face mereu doar ceea ce ne place, și pentru că poate uneori ce nouă de place nu place altuia și trăim în societate, unde trebuie să ne adaptăm. Trebuie să împăcăm și capra și varza și lupul, așa că uneori mai facem și compromisuri pentru a ajunge la ceea ce ne place.
4. Când ți se pare că s-a vorbit și s-a făcut tot ce era de vorbit și de făcut ți se pare că ai vorbit mai mult decât ai făcut?
În mintea noastră ne propunem să facem multe lucruri, lucruri pe care uneori le împărtășim și cu alții, iar la sfârșit când considerăm că am terminat ce era de făcut descoperim că poate nu a ieșit exact cum ne închipuiam, sau cum am spus. Mereu vrem să îmbunătățim ceva, dar nu reușim de fiecare dată. Uneori consider că mai bine am lăsa lucrurile așa cum sunt.
5. Dacă moneda națională ar fi “fericirea”, cât de bogat ai fi?
Nu aș fi nici bogată nici săracă, poate chiar aș fi puțin mai bogată ca acum. Am principiul acela cu ”Trăiește clipa!”, care consider că aduce fericire – chiar dacă uneori este de moment. De cele mai multe ori cele mai mărunte lucruri ne aduc cele mai multe bucurii.
6. Care este lucrul pe care ai vrea cel mai mult să îl vezi schimbat la oameni?
Aș vrea ca oamenii să nu mai fie așa de răutăcioși, să fie mai îngăduitori cu cei din jurul lor.
7. Faci ceea ce ai visat să faci sau faci ceea ce faci doar pentru că împrejurările te-au adus aici?
De cele mai multe ori încerc să îmi îndeplinesc visele, dar uneori pentru a-ți îndeplinii visele mai faci și lucruri care pe care nu le faci cu plăcere ci de nevoie, din cauza împrejurărilor.
8. Dacă media de viață ar fi de doar 40 de ani, ți-ai trăi viața diferit?
Nu, deoarece consider că îmi trăiesc viața exact așa cum îmi doresc – ajung tot la Printipuri, adică numărul 2 ”Trăiește clipa!”. Poate aș schimba două lucruri din trecut, dar după mă gândesc că se strică balanța și se schimbă totul.
9. Ești mai preocupat să faci lucrurile cum trebuie sau lucrurile care trebuie?
Puțin din fiecare – ”In life we must chose between what’s right and what’s easy”, adică nu întotdeauna ce este și ușor este și corect. Și mai este și proverbul ”Graba strică treaba”, degeaba faci lucru care trebuie, dar în grabă. Uneori este mai bine să iei lucrurile așa cum vin ele, pe rând, dar să le faci cum trebuie. Personal de cele mai multe ori prefer să fac lucrurile CUM trebuie.
10. Dacă ar trebui să oferi un singur sfat unui copil despre viatță care ar fi acela?
Veșnicul sfat care am început să îl dau, și nu numai copiilor: ”Trăiește clipa!”
11. Ce-ai prefera să fii : un geniu stresat sau un prost fericit?
Tough one! Pentru o zi aș dori să fiu un prost fericit, dar pentru restul vieții un geniu stresat.
12. Ce-ai alege între a pierde toate amintirile pe care le ai până acum sau a fi incapabil să iți mai faci amintiri de acum înainte?
Și asta este una dificilă! Nu aș vrea nici să pierd toate amintirile, dar nici să fiu incapabilă să îmi fac unele noi. Nu aș putea alege între cele două nici cu pistolul la tâmplă.
13. Iți mai aduci aminte de momentul acela de acum 5 ani când erai extrem de nervos si nefericit? Mai are vreo importanță acum?
Dacă ne referim la 14.04.2007 nu eram nervoasă, dar dacă extindem totul la o distanță de o săptămână, da, îmi amintesc, dar în acest moment nu mai are importanță.
14. Care este cea mai frumoasă amintire de-a ta din copilărie? Ce o face atât de specială?
Când eram prin clasa a treia sau a patra bunicul din partea tatălui a venit la noi pentru că îi era dor de mine – locuia pe undeva pe lângă Vulcanii Noroioși. A venit dimineață și a plecat seara pentru că avea treabă la câmp a doua zi. Îmi amintesc că am stat la el în poală și am învățat o poezie de Dimitrie Bolintineanu: ”Muma lui Ștefan cel Mare”. De fiecare dată când mă gândesc la această amintire mi se furnică pielea pe șira spinării și mă trezesc cu un mic zâmbet pe buze. Este specială pentru mine.
15. Dacă ai câștiga 1 milion de dolari ai renunța la ce faci acum?
Nu. Lucrurile care le faci din pasiune nu poți renunța la ele nici pentru 100 milioane de dolari.
16. Când a fost ultima oară când te-ai aruncat cu capul înainte în ceva în care credeai din tot sufletul deși toți te sfătuiau să nu încerci?
Nu mai știu că o fac des :)) Uneori cu lucruri mărunte, alteori cu lucruri mari.
17. Când a fost ultima oară când ți-ai auzit sunetul propriei respirații?
Îți poți auzi sunetul propriei respirații în orice secundă, dar nu suntem mereu conștienți de toate sunetele din jurul nostru.
18. Care e lucrul pe care l-ai dorit întotdeauna să îl faci și încă nu l-ai făcut? Ce te oprește?
Nu este neapărat un lucru măreț, dar este un lucru pe care țin să îl fac. Să ajung să văd cursa de Formula 1 din Italia sau din Monaco. Singurul lucru care m-a oprit și încă mă oprește sunt banii – prea depindem în ultimul timp atât de mult de ei.
19. Care e lucrul pe care îl faci mai bine decât toți ceilalți pe care îi cunoști?
Nu pot spune că fac ceva mai bine ca alții, dar îmi place să desenez, iar mai nou să scriu. După spusele Pisicuvelei sunt o bună ascultătoare și cred că tot după cum gândește dom’șoară sunt bună și pe post de stress! :))
Categorie:Ganduri
POSTAREA ANTERIORA
Printipuri
URMĂTOAREA POSTARE
Stiati ca (I) …
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

 • 15 April, 2012 la 17:00

  2. mi-e tare frica de esec.. nu as sti sa raspund la intrebarea asta. sincer!

  7. nici pe aproape nu sunt de a face ceea ce visez sa fac.. uneori ma tranteste viata in locuri unde pur si simplu nu imi vad rostu.

  16. nu de mult am incercat si eu asta, si chiar am avut rezultatul dorit de mine. insa, nu pot evita sa nu ii privesc rau pe cei care nu au avut incredere.:|

  19. crizele de nervi !:D

  RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!