theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

In the future

Am văzut de curând un film de scurt metraj, realizat de câțiva studenți din Ierusalim, care prezintă o variantă a lumii din viitor. Pe această temă există și multe filme SF, unele mai reale, altele mai puțin.

Am citit în numărul din septembrie al revistei Biz o statistica despre ce reprezintă 1 minut în online. Într-un minut pe internet sunt vizitate 6 milioane pagini de Facebook, sunt postate 100.000 de tweet-uri, descărcate 47.000 aplicații, sunt vizionate 20.000 fotografii pe Flickr și uploadate 30 ore de conținut video pe Youtube.
Încă un fapt. Acum câteva zile am fost în București și am trecut prin pasajul de metrou de la Victoriei. Pe peretele pasajului de la Piața Victoriei 2 era reprezentată o bibliotecă virtuală – realizata de Vodafone în colaborare cu editura Humanitas. Toți pasionații de literatură puteau descărca un fascicul din cărțile prezentate direct pe telefonul mobil prin scanarea codului QR disponibil pe cotorul cărților.
Alt fapt. În curând va apărea o nouă opțiune ce va schimba/influența viitorul – serviciile 4G care vor permite transferul de date la viteze mult mai mare decât cele utilizate în prezent.
Toate acestea te pun pe gânduri și te fac să te gândești la o întrebare pe care și-au mai pus-o și cei dinaintea noastră – cum va arăta lumea peste 50 ani?
Această întrebare a fost pusă și pe vremea lui Jules Verne. Unele fapte s-au adeverit unele nu. Oamenii au fost întotdeauna obsedați de viitor, chiar dacă uită că sunt ancorați în trecut, iar cel care contează cel mai mult este prezentul.
Multe lucruri vor evolua dar și mai multe vor rămâne neschimbate. Vom folosi în continuare focul, vom sta tot pe scaune (care au fost inventate pe vremea faraonilor), vom mai construi obiecte din lemn (care este cel mai vechi material de construcție din lume) și vom mânca tot cu furculițe (care au fost inventate pe vremea romanilor).
Toate astea chiar dacă poate vom descoperi noi planete pe care poate se află forme de viață mai mult sau mai puțin inteligente, extratereștrii mai precis. Poate vom reuși să controlăm clima pe planetă, deoarece în ultimii 50 ani am reușit să distrugem în jur de o treime din ceea ce numim natură. Poate vom ajunge 6 state (Europa, Asia, America, Australia, Antarctica, Africa) din care majoritatea vor fi chinezi și vom descoperi o modalitate de călătorie mai rapidă. Războaiele nu vor mai fi cu oameni și arme propriu-zise, ci for fi tehnologice și informatice – fără pierderi de vieți omenești
Poate o să reușim să construim un mic orășel pe Lună și vom ajunge pe Marte, iar munca fizică va fi efectuată în majoritatea timpului de către roboți.
Cu siguranță vom consuma mai multă energie decât în prezent, dar majoritatea va fi obținută din surse regenerabile – vânt, soare, biocombustibili.
Vom ajunge să nu mai existe afecțiuni incurabile nicăieri în lume, dar să fim atacați de viruși computerizați, iar banii nu vor mai exista sub formă de hârtii ci sub formă de card-uri/cip-uri implantate sub piele cu care vom putea cumpăra chiar orice – timp, viață, dragoste, fericire.
Poate vom putea să rămânem ”Forever Young” cum îmi doresc eu. Toate sunt cu poate și dacă, un lucru este cert – viitorul este un necunoscut interesant iar Planeta se va schimba cu siguranță. Cum? Dacă vom trăi vom afla.
Eu v-am mai expus în trecut o mică părere despre cum cred că voi fi eu la bătrânețe – articolul îl puteți găsi AICI.
Cu această postare particip la concursul Blogger European.
Regulamentul integral al acestei campanii îl puteți găsi AICI.
Categorie:Advertoriale, Ganduri
POSTAREA ANTERIORA
Video si Imaginea de Joi (XVIII)
URMĂTOAREA POSTARE
Minoritati – Rromii
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

2 Comentarii

  • […] ne-au amintit de vremea când eram tineri… *** Bonus! Un videoclip care a mai fost prezentat într-unul dintre articolele mele, dar consider că nu poți face abuz cu așa […]

    RASPUNDE
  • 4 October, 2012 la 22:52

    Foarte misto realizat scurtmetrajul 😀 In era digitala hackingul o sa fie mult mai des.

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!