theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire!

21 Iulie 1969 –  Neil Armstrong și Edwin “Buzz” Aldrin au devenit primii oameni ce au pășit pe lună
***
Februarie 2012 – 61 de ani de la lansarea primului calculator comercial Ferranti Mark1
21 Iulie 2098 – îmi aniversez cea de-a 100 primăvară alături de doi dintre strănepoți.
Nu sunt atât de bătrână și ridată pe cât îmi închipuiam în trecut că voi devenii.
Majoritatea bolilor incurabile au fost eradicate datorita fuziunii celulelor umane cu nanotehnologia, lucru care a dus la modificarea ADN-ului și ne-a făcut mai rezistenți.

Dar astăzi nu vreau să mă gândesc la cât de mult a evoluat lumea ci vreau să mă bucur alături de strănepoții mei. Mi-am propus să le arăt una dintre animațiile cu care eu am crescut și care a încetat să se mai producă de 30 ani.
Știu că aveam pe undeva pe aici hard disk-ul extern pe care se aflau.
– Matei, Alesia! Veniți să o ajutați pe buni să găsească ceva? strig eu la cei doi nebunatici.
Deabia ce mă așez pe canapea că aud chicotele și tropăielile lor dinspre camera de joacă.
– Cu ce vrei să te ajutăm?
– Căutați voi, vă roagă buni frumos, hard-ul acela extern de care aveau eu foarte mare grijă? Vreau să vă arăt niște poze și să ne uităm la un film.
– Buni, dar de ce nu ieși tu cu Bunu în parc să vă plimbați? Este frumos afară! Întreabă Matei pe un ton ștrengăresc.
– Vreau să vi-l arăt pe Bunu când era tânăr! știam că de fiecare dată când aduceam vorba despre pozele cu el din tinerețe cei doi strănepoți făceau tot posibilul.
– Ce-ai zis dragă? Se aude vocea lui Bunu din camera noastră. Iar îi vrăjești pe prichindeii ăștia cu pozele mele.
– Nu te mai face că nu auzi dragă! Vino încoace că știu că și ție îți place.
Matei, avea 10 ani, iar sora lui era cu 3 ani mai mică. El primise numele de la soțul meu pentru că semăna foarte mult cu el când era mic. Bunu Matei a venit și el pe canapea lângă mine, moment în care cei doi neastâmpărați s-au întors cu hdd-ul.
– Da, buni?! Ce să facem cu el? Unde îl băgăm?
– Off copile! Ești exact ca străbunicătu’! Când te trimit după ceva te întorci numai cu jumătate. Treceți aici pe pat lângă el că mă duc eu.
Mult nu a durat și m-am întors cu un cablu pe care l-am băgat în perete, întorcându-mă după pe canapea.
– Alesia, dă-mi tu te rog frumos telecomanda.
– Buni, iar ai uitat că nu avem nevoie de telecomandă. Doar zi ce vrei să îți afișeze, spune ea în timp ce strigă: POZE.
Din tavanul camerei a coborât un ecran cu o construcție fluidă dar deasă. Acest tip de televizoare au înlocuit în ultimii 20 ani clasicele monitoare LCD și monitoare LED.
Întâi ne-am uitat pe pozele cu noi tineri, iar ulterior le-am pus celor mici o serie de desene animate cu Tom & Jerry, de pe vremea când aveam și noi această vârstă frumoasă.
Cei mici chicoteau la fiecare poznă făcută de simpaticul șoricel și neîndemânaticul motan, dar ei nu au fost singurii – chiar și noi ne-am amuzat copios. Toate acestea ne-au amintit de vremea când eram tineri…
***
Bonus! Un videoclip care a mai fost prezentat într-unul dintre articolele mele, dar consider că nu poți face abuz cu așa ceva.

Articol realizat pentru Etapa nr.14 a concursului SuperBlog 2012.
Categorie:SuperBlog 2012
POSTAREA ANTERIORA
Wake Up To A Better World
URMĂTOAREA POSTARE
Killing Me Softly
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

  • 4 December, 2012 la 20:41

    […] preferate, sau mai bine zis probe pentru care mi-a făcut foarte mare plăcere să scriu: ”Cum crezi că vei face față tehnologiei când vei avea 80 de ani?”, ”Se naște o legenda”, ”Cartea în habitatul natural”, ”Cum cucerești cu o carte […]

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!