theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Drumul de la casă, la ACASĂ (III) : Cu permisiunea lui Spuff

Există sute, dacă nu mii de factori care modelează designul casei tale, caracteristici care la prima vedere pot descrie personalitatea celui care locuiește acolo.Existența noastră gravitează în jurul unul factor interior unic.Relațiile și calitățile noastre, perspectiva, interpretarea, chiar și visele sunt influențate de mediul înconjurători dar totul este supus acestui factor intern: personalitatea noastră. Prin personalitatea noastră suntem definiți și ne trăim emoțiile. Ne modelăm inconștient în jurul ei, aceasta este ca o forță misterioasă care atrage și/sau respinge diverse caracteristici sau oameni.
Personalitatea dictează în mod indirect, modelul pe care îl alegem, textura pe care o considerăm potrivită – știm că ”se simte bine” sau că ”ni se potrivește” – dar nu știm de ce facem aceste alegeri. ”Vinovatul” este chiar personalitatea noastră care se modelează în timp și evoluează, dar niciodată nu se va schimba complet.
Dacă te uiți în jurul tău, la designul interior ales de tine, cu siguranță nu iubești totul, dar majoritatea îți place, deoarece acesta vorbește despre tine – poate ești competitiv, poate ești haotic, poate ești o persoană atentă la detalii – dar cu siguranță este bucata ta de rai.
Când suntem la început de drum, cu realizarea designului interior al unei camere sau chiar ai unei case/apartament, trebuie ca acea cameră să fie complet goală, pentru a ne putea imagina cum dorim să arate aceasta la sfârșit. Ne putem ghida după diverse stiluri generale, gen minimalist, scandinav, chic, boutique, vintage, japonez, dar dacă vrem să transformăm casa în care stăm în acasă trebuie să ne punem amprenta. Personalitatea ta este unică, la fel și casa ta.
Pardoseala locuinței este o mare parte a casei tale dar și primul lucru pe care îl atingem dimineața când ne dăm jos din pat. Aceasta poate spune multe despre personalitatea ta, fiecare tip de material poate fi asociat unei individualități.
De exemplu, parchetul din lemn masiv este perfect pentru persoanele care iubesc natura. Prin simplitatea lui acesta oferă un aspect natural, fiind plăcută la atingere.

sursa foto – almaparchet.ro

Dacă ești vecinul ce deține o mașină cu emisii zero, nu mănânci carne, iar în casă reciclezi totul, pentru că te interesează viitorul omenirii, atunci o pardoseală din lemn exotic, cum este bambusul, este alegerea potrivită

sursa foto – bobvila.com

Parchetul laminat merge mână în mână cu o personalitate energică. Genul de persoană sociabilă căreia îi place să se distreze și să nu-și facă griji când vine vorba de curățenie. Acest tip de pardoseală este durabilă, zgâriindu-se foarte greu, și nu se pătează.

sursa foto – familyhandyman.com

Vinilul este alegerea perfectă a celor cumpătați care văd partea practică a lucrurilor, și îi pasă mai puțin de imaginea. Aceasta este și cea mai ieftină dintre variante.

sursa foto – familyhandyman.com

Pardoseala SPC (Solid Polymer Core) este cea mai durabilă opțiune de pardoseală de vinil impermeabilă de pe piață, deoarece este un compozit între vinil și piatră. Acest tip de pardoseală este impermeabil – putând fi utilizat în toată casă oferind astfel un design continuu, se montează ușor chiar și peste suprafețe neuniforme, se întreține ușor fiind în același timp rezistent la uzură, și are un aspect realist între lemn și piatră.

sursa foto – almaparchet.ro

Așadar care ar putea să fie alegerea perfectă pentru noi?
Când vom alege pardoseala viitorului apartament trebuie să ținem cont și de faptul că vom fi la pachet cu un blănos torcător pe patru picioare, care oricât de cuminte ar fii, are unghii. Nu vă gândiți că voi spune că Spuff este cuminte, ba din contră, are aceeași personalitate ca și mine – zăpăcit, orgolios, leneș și 16h din 24h obosit.
Clar mă gândesc să investesc în ceva rezistent la zgârieturi, dar și ușor de curățat. Oricât l-aș peria sau tunde pe Spuff, acesta va lăsa inevitabil blană peste tot. Să nu vorbim despre nisipul sau silicatul cu care pleacă din litieră, altă bătaie de cap.
Al doilea criteriu esențial ar fi durabilitatea în timp. Uneori îmi place să fiu în ton cu moda și să schimb lucrurile care sunt ieșite din uz, dar parchetul nu este unul dintre acele lucruri. Parchetul mi se pare atemporal.
Următorul aspect de care voi ține cont ar fi culoarea. Podelele gri sunt mai ușor de păstrat curate decât podelele de culoare închisă pe care se vede orice urmă de praf. Pardoseala gri face ca o cameră să se simtă mai mare și aerisit, în timp ce unele închise pot reduce vizual spațiul.

sursa foto – colesfineflooring.com

Cum ziceam și mai sus, trebuie să ne închipuim cum vrem să arate fiecare camera. Dacă alegem pardoseli deschise, acestea au mai mult un aspect urban, modern care se potrivește cu un mobilier funky sau la stiluri contemporane minimaliste. Turcoazul și albastrul deschis funcționează foarte bine cu gri, de fapt toate culorile pastelate sunt minunate cu tonuri de gri.
Și poate ultimul criteriu ar fi direcția în care vrem să fie montat. În designul tradițional, pardoseala este de obicei instalată urmând direcția sursei principale de lumină. Dacă există ferestre mari podele se pot monta în aceeași direcție cu sursa lor. Dar lumina nu este întotdeauna cel mai bun ghid, mai ales dacă aveți de-a face cu o cameră îngustă sau mică, cum sunt majoritatea din blocurile românești. De reținut că orizontală și verticală nu sunt singurele opțiuni – scândurile de vinil dar și pardoseala din lemn masiv pot să arate cu adevărat uimitor atunci când sunt instalate în diagonală sau în spic, deoarece cu un efort minim poți crea impresiei unui spațiu încăpător, chiar și într-o cameră mică.
Eu și jumătatea mea avem fiecare ideile lui, uneori suntem de acord, dar de cele mai multe ori ne încontrăm. Așa că am avem nevoie de opinia unor profesioniști.
Soluția găsită a fost Alma Parchet din următoarele motive:
– oferă consultanță gratuită specializată la alegerea parchetului potrivit nevoilor tale
– te ajută cu măsurători și calculul de materiale necesar cu minim de pierderi, astfel încât să nu cumperi pentru 10 case sau să te trezești la sfârșit că nu ai suficient
– au serviciu de montaj la cheie la care oferă 2 ani garanție
Puteți citi mai multe despre cum să-ți transformi locuința în ACASĂ prin alegerea finisajelor potrivite (AICI) dar și a mobilierului (AICI)
Articol scris pentru SuperBlog 2021
Categorie:SuperBlog 2021
POSTAREA ANTERIORA
Hacked: bijuterii argint
URMĂTOAREA POSTARE
Când primăvara ajută toamna să treacă
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!