theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Când primăvara ajută toamna să treacă

“Autumn is a second spring when every leaf is a flower.” – Albert Camus

sursa foto – sistersknowbest.com

M-am născut în mijlocul verii, când soarele dogorea cel mai tare pe cer, și dintre toate anotimpurile iubesc iarna, pentru foarte multe motive, dar întotdeauna am avut o afinitate pentru toamnă datorită culorilor arămii.
Trăiește fiecare anotimp pe măsură ce trece: respiră aerul, simte mirosul specific, ascultă sunetele specifice, gustă din fructele și legumele caracteristice.
În toamnă există o renaștere, după zilele fierbinți și laconice ale verii. Chiar dacă primăvara și toamna sunt ambele anotimpuri cu temperaturi moderate și cu multă ploaie, primăvara frunzele sunt verzi și sănătoase, comparativ cu toamna când frunzele își schimba culoarea și cad formând un pat foșnitor pe alei. Primăvara și toamna sunt anotimpuri foarte asemănătoare, dar în același timp unice.
Two seasons in the forest summer and autumn

sursa foto – scholastic.com

Deși este firesc să te gândești la primăvară ca la anotimpul potrivit pentru a face schimbări în viața ta, există o mulțime de motive pentru care toamna este cel mai bun moment pentru a face transformări mari în viața ta. Pe măsură ce anotimpurile se schimbă și energia din jurul nostru se modifică.
Știm că este imposibil să îndeși mai multe ore într-o zi, dar toamna se pare că avem mai mult timp seara, să ne gândim la obiectivele și prioritățile noastre pentru următoarele câteva luni.
Toamna este anotimpul care vine cu gustul de plăcintă de dovleac sau mere, cu nuci și scorțișoară. Gusturile toamnei ne amintesc să ne adunăm în jurul mesei și să mâncăm roadele muncii și să fim recunoscători pentru cei din jurul nostru.
La fel cum primăvara este momentul perfect când pregătim solul pentru plantarea florilor dar și a legumelor, razele soarelui începând să-și facă simțită prezența, toamna este momentul oportun pentru noi, oamenii, să acordăm o atenție sporită organismului nostru și să-l încărcăm cu nutrienții necesari pentru a trece peste iarnă.
Lucruri precum meditația sau petrecerea câtorva minute în natură la prima oră a dimineții, ne ajută corpul să se despartă de energia puternică a verii și să se pregătească pentru energia liniștită a iernii. Corpul nostru creează în mod natural vitamina D ca răspuns la expunerea la lumina soarelui, în special la razele UV din lumina soarelui, dar în perioadele mai întunecate și mai reci ale anului, puterea soarelui scade și este posibil să descoperi că petrecem tot mai puțin timp afară.
Când ne simțim copleșiți, trebuie să punem piciorul în prag, și să prioritizăm ce este important pentru noi. Mai puțin înseamnă mai mult, așa că este bine să ne limităm prioritățile dintr-o zi. Dacă adaugi prea multe lucruri pe listă iar la sfârșitul zilei nu ajungi la fiecare, te vei simți învins. Pe de altă parte, te vei simți uimitor când vei putea tăia toate elementele de pe listă!
Toți am suferit cel puțin o dată în viață de astenia de toamnă. Principalul responsabil pentru această stare este melatonina, un hormon care reglează temperatura corpului și a somnului. Producția de melatonină crește pe măsură ce puterea soarelui scade, iar această creștere duce la o scădere a serotoninei cunoscută sub numele de hormonul fericirii.
Am senzația uneori că și #SpufftheTomcat suferă de astenie, deoarece majoritatea prietenilor lui înaripați nu îl mai vizitează, fiind deja în drum spre meleaguri mai călduroase.
Așa că este nevoie să ai grijă de tine. Tratamentele asteniei de primăvară sunt cât se poate de naturale și simple: cel puțin 10 minute de vitamina D de la soare, menținerea unui program de somn consecvent, multă socializare, dar și un regim alimentar bogat în fructe și legume.
Totodată, pentru a câștiga un plus de vigoare putem apela la gama variată de vitamine și suplimente, la un preț accesibil, de la SpringFarma: vitaminele B, C, D, magneziu, zinc, calciu, etc.
Construirea și păstrarea unei rutine este importantă. Când construiești o rutină în jurul priorităților tale principale, treci de la a lucra reactiv la a lucra proactiv și astfel îți faci timp pentru ceea ce contează cel mai mult – pentru tine.
Una dintre aceste rutine, poate fi cea de îngrijire a tenului, dimineața sau seara. Curățarea, tonifierea și hidratarea sunt doar câțiva dintre pașii pentru un ten sănătos. Produsele La Cabine sunt fiole concentrate cu diverse substanțe, vitamine, minerale, aminoacizi care hidratează și redau elasticitatea naturală a pielii tenului.
Toamna temperaturile scad, aerul devenind mai uscat, ceea ce face ca pielea noastră să-și piardă din hidratare. Este necesar să folosim produse cu acizi grași esențiali și sănătoși care apar în mod natural în piele, dar care trebuie să-i completăm în lunile reci pentru a preveni deshidratarea pielii. O bună practică este să folosim un ser pe bază de acid hialuronic sau o cremă hidratantă mai bogată.
Razele UV din timpul verii ne afectează nu doar pielea, dar și părul, iar schimbarea anotimpului face părul mai vulnerabil și scalpul mai uscat. Și în acest caz, vitamina D este un factor important pentru sănătatea părului. Unul dintre trucuri, pentru a avea un păr sănătos și strălucitor este să utilizăm uleiuri și seruri de păr cât mai naturale.
De exemplu La Cabine – Flash Hair 11 în 1 Fiole pentru păr acționează asupra părului oferind îngrijire și protecție pentru un aspect sănătos și incredibil de frumos, iar La Cabine – Flash Hair total repair fiole pentru păr contribuie la repararea rapidă a părului deteriorat de soarele verii.
Sursa foto – springfarma.com
Articol scris pentru SuperBlog 2021
Categorie:SuperBlog 2021
POSTAREA ANTERIORA
Drumul de la casă, la ACASĂ (III) : Cu permisiunea lui Spuff
URMĂTOAREA POSTARE
Dac-ași pentru-o zi …
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!