theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Drumul de la casă, la ACASĂ (II)

Acum câteva zile v-am vorbit AICI despre cum să-ți transformi apartamentul proaspăt achiziționat în ”ACASĂ” prin alegerea cu cap a finisajelor.
Astăzi vom continua și vom vorbi despre decorarea lui. Nu vă gândiți că sunt cine știe ce mare designer de interior. Fiecare persoană are propriile gusturi – unora le plac culorile țipătoare, alții sunt adepții unui stil minimalist, alții achiziționează produse doar în funcție de buget.
Alege piese de mobilier care îți plac ție, nu prietenilor sau rudelor tale, pentru că tu vei locui în acel loc, și trebuie să fie ”ACASĂ” pentru tine. Nevoia unui loc în care să ne simțim în siguranță datează de când lumea și pământul.
Funcționalitatea este o componentă importantă a oricărui apartament, în special cele foarte mici. Adesea, atunci când alegem mobila pentru un apartament, vrem să arate ca în reviste, dar nu ne gândim și unde vom depozita toate lucrurile.
Este ușor să prioritizezi mobilarea apartamentului dacă te gândești întâi la funcționalitate. Sunt anumite obiecte de mobilier de primă necesitate, ca de exemplu patul, unde voi găti și unde îmi voi pune hainele. În același timp nu vă înfigeți să alegeți prima ofertă care v-a sărit în cale – gândiți-vă dacă acea piesă de mobilier vă este necesară urgent și în special dacă vă oferă funcționalitatea dorit, nu ignorați totuși materialul din care este făcută pentru că poate face diferența când vine vorba de durata de viață.
Este mult mai practic și mai ieftin, să cumperi un dormitor întreg, care să conțină un pat, două noptiere, un șifonier și o comodă, decât să le cumpărăm separat.
La prima vedere pare foarte greu să transformi spațiul în ”ACASĂ”. Sunt câteva elemente care ajută la crearea unei atmosfere plăcute.
Eu consider că unul dintre principalele moduri prin care poți transforma orice apartament banal în unul confortabil, este o bună iluminare a acestuia. Iluminarea a devenit și mai importantă odată cu pandemia, pentru că majoritatea am început să lucrăm de acasă. Așa că putem împărți iluminarea apartamentului în funcție de utilitatea fiecărei zone.
În zona biroului nu putem avea o lumină slabă, difuză pentru că ne poate reduce productivitatea și ne va obosi ochii, reducându-ne treptat capacitatea de a lucra eficient. Cel mai bine ar fi să avem multă lumină naturală, dar dacă acest lucru nu este posibil putem achiziționa o lampă de birou cu lumină rece.
Lumina caldă este mai blândă pentru ochi și este folosită majoritar în dormitor, dar poate fi folosită și în sufragerie, fiind o lumină relaxantă pentru ochi. Singurul loc unde putem folosi lumina neutră este baia, mai ales dacă nu avem nici un geam.
Pentru a adăuga un plus viață casei tale, este indicat să adaugi câteva plante – asta dacă nu aveți un blănos pasionat de ronțăit orice e verde.
Dacă nu ai încălzire în pardoseala, ești friguroasă ca Pisicuveaua sau ai copil, îți poți face casa mai primitoare prin adăugarea câtorva covoare. Nu am fost niciodată fan covoare în casă, mi-au dat senzația de spațiu închis. Singurul loc unde podeaua este acoperită, este în baie, unde am un covoraș de pluș special, pentru că nu există nimic mai rău decât să pășesc pe podeaua rece și umedă a băii când ieși din duș.
Unul dintre favoritele mele moduri de personalizare a spațiului, este expunerea cărților într-un spațiu deschis și la vedere, acestea adaugă culoare și personalitate unei camere. Eu personal pe lângă (prea multe) cărți, am și un raft dedicat vinilurilor – urmând să recondiționez un pic-up vechi pentru a le și folosi.
Când m-am mutat pentru prima dată aveam doar dormitorul mobilat – deci m-am gândit la utilitate și funcționalitate. Am continuat cu bucătăria, unde din păcate nu mi-a trecut prin cap să las spațiu pentru o mașină de spălat vase, dar în viitor voi vedea ce pot face pentru a adapta spațiu. Sufrageria a stat goală mai bine de doi ani.
La un moment dat am realizat că am nevoie de o zonă cu birou și o zonă unde să-mi pun cărțile. Mi-am proiectat singură zona de birou și biblioteca pentru cărți, de care acum nu mai sunt mulțumită și sunt în căutare de variante. Tot în același timp sunt și în căutarea celui de-al doilea spațiu de depozitat haine, pentru că se pare că jumătatea mea are mai multe haine decât mine și apartamentul ăsta ne este mic.
Cea mai simplă modalitate de a căuta ce ai nevoie este să accesezi Favi.ro – aceștia fiind cel mai mare motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni. Este mai ușor să accesezi un motor de căutare unde se găsesc produse de pe majoritatea site-urilor, decât să iei la mână fiecare magazin online până găsești ce ai nevoie.
Era să uit care este cel mai important accesoriu pentru sentimentul de ”ACASĂ” – #SpufftheTomcat.
Articol scris pentru SuperBlog 2021
Categorie:SuperBlog 2021
POSTAREA ANTERIORA
Drumul de la casă, la ACASĂ (I)
URMĂTOAREA POSTARE
Rutina de dimineață începe cu o cafea bună
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!