Și uite așa a trecut și săptămâna petrecută cu
Nexus 4. A fost o săptămână plăcută, dar în care au apărut și câteva erori.
Încep cu aceeași observație ca și la HTC 8X – și acest model de telefon folosește tot o cartelă microSIM, și același sistem de introducere a sim-ului – o ușiță ascunsă în carcasa unibody ce se poate deschide cu o cheiță ce se regăsește în pachet. Alt mic dezavantaj, sau cel puțin cât vine vorba de modelul primit de la
evoMAG, este faptul că încărcătorul a fost cel de din poza prezentată mai jos, iar în cutie nu se afla acel dispozitiv ce poate fi băgat în prizele de la noi.
Nexus 4 nu este unul dintre cele mai căutate și așteptate telefoane de pe piață care rulează Android, dar avantajele de care dispune îl face un telefon destul de dorit.
Acest smartphone vine încorporat cu un chipset Qualcomm Snapdragon S4 Plus – Quad-core Krait de 1.5GHz care este un foarte bun competitor pentru ceilalți producători de chipseturi pentru smartphone-uri (nVidia și Samsung). Din ce am citit, nucleul grafic este un Adreno 320 și pentru a fi cu adevărat un smartphone puternic mai are și 2GB RAM.
Cu atâtea specificații impresionante, te-ai aștepta ca acest telefon să nu cedeze deloc. Vă spun doar că se încinge foarte repede și destul de tare, plus că de câteva ori Galeria s-a închis forțat, la fel și agenda telefonului
Pentru a susține tot ce se află sub ”capotă”, vine cu un acumulator de 2100mAh – Nexus 4 nu impresionează din acest punct de vedere – și o capacitate de stocare de 16GB (fără posibilitatea de a fi extinsă cu un micro SD).
Nu că aș simți lipsa momentan, dar acesta nu poate susține nou lansata rețea 4G/LTE.
Am simțit lipsa unui handset din pachetul cu care vine – asta și poate pentru că sunt obișnuită să ascult muzică 24/24 și mi se pare normal ca în cutia unui telefon să găsesc și acest accesoriu.
Chiar dacă telefonul are Gorilla Glass și pe spate nu este alunecos – asta a fost prima mea impresie, că îl voi scăpa din mână. Mi-a plăcut foarte mult disply-ul mare (de 4.7 – 768×1280 pixeli) echipat cu Corning Gorilla Glass 2 – pe cât de mare este pe atât de bine încape în buzunarul de la spate al blugilor, sau în buzunarul special de telefon al gecii pe care o dețin.
Pe lateralele telefonului se găsesc doar butoanele pentru volum și cele de on/off-lock/unlock. Duc lipsa de butonul pentru cameră foto – cel puțin mie mi se pare mult mai comod să apăs pe un buton pe lateralul telefonului, decât pe ecranul acestuia, în momentul în care fac o poză.
Acum o să spun câteva vorbe despre noua obsesie a tuturor operatorilor – sistemul de operare – Android, și cel mai nou, Jelly Bean 4.2.2.
Pentru că ziceam că
HTC 8X nu are blocare a ecranului cu parola (am descoperit ulterior că există și pentru HTC numai că nu vedeam de nas ;))), asta a fost unul dintre primele lucruri pe care le-am făcut – și am descoperit că există mai multe modalități de protejare (model, parolă, iamgine, etc.)
Din punct de vedere al aplicațiilor nu are multe preinstalate, și nu știu de ce spun mulți că shop-ul celor de la windows nu are tot ce trebuie.
Ca aplicații am instalat obișnuitele: Facebook, Twitter, PDF reader, Skype, Shazam, Yahoo Messenger, Office Suit (care pe HTC 8X e preinstalat), WordPress (aplicație mult mai slab dezvoltată, față de Windows Phone). În anumite momente anumite pagini web se mișcau puțin în reluare, dar aplicațiile enumerate mai sus se încărcat destul de repede și timpul de reacție era destul de rapid.
Din punct de vedere audio – music & video player mi se pare mai slab decât Nokia n97 – are doar un singur difuzor pe spate. Când vine vorba de conversații, acesta este mult mai bun decât HTC 8X.
Din punct de vedere al conexiunii, avem pe lângă mult cunoscutul 3G și Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth v4.0, dar și mai noul NFC. Dacă cu HTC 8X conexiunea la internet a fost mai mult H+, la Nexus 4 conexiunea a fost majoritar 3G, rar sărind la H+.
Din punct de vedere foto, avem pe spate o cameră de 8MP, iar pe față una de 1.3MP. Ce mi-a plăcut foarte mult, modul panoramă.
Am uitat să vă spun cum am făcut-o dependentă pe colega de serviciu cu Angry Birds și 100 Doors. Am mai încercat și alte câteva jocuri, dar pasiunea mea pentru jocuri pe orice platformă s-a stins acum vreo 2-3ani.
* nebunii mei de colegi in pauza de masa
Tot îmi lipsesc cele două butoane dedicate începerii și încheierii unui apel, dar nu cred că vor mai exista acele butoane în viitor.
Poate pentru că am plecat la drum cu gândul predefinit că mie nu îmi place Android, am și exagerat și am vrut să și găsesc cât mai multe minusuri.
Per total Android este un sistem de operare bun, iar Nexus 4 un smarphone destul de bun la un preț acceptabil.
Distribuie dacă îți place
Related
Discover more from Forever Young
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
0 Comentarii