Anul acesta am petrecut mai mult timp în interior și online, ceea ce înseamnă mai puțină vitamina D și mai multe radiații. Studiile sugerează că natura ne poate ajuta creierul și corpul să rămână sănătoși.
Grija asupra propriei persoane nu înseamnă că ești egoist și, mai ales, nu atunci când folosim produse care îți aduc ție beneficii dar și planetei. Modul de în care avem grijă de noi înșine și de viitoarele generații este de a avea grijă de viață ca un întreg.
Pentru a avea grijă de Pământ, de viitorul nostru și al copiiilor noștrii, nu este nevoie de o formă excepțională de altruism. Odată ce devenim conștienți de cât de mic este în realitate efortul necesar pentru supraviețuirea noastră, a avea grijă de mediul înconjurător înseamnă a avea grijă de sine. De asemenea, este adevărat că odată ce începem să avem grijă de ceilalți și de mediul înconjurător în același mod în care ne îngrijim de noi înșine, începem să realizăm că percepția noastră despre sine este puțin limitată.
creat cu ajutorul CANVA
Problemele de mediu cu care ne confruntăm acum sunt grele, dar vestea bună este că nu trebuie să fii un expert și toată lumea poate ajuta.
O modalitate prin care putem ajuta mediu, este plantarea copacilor. Aceștia sunt cea mai mare sursă de oxigen care ajută la scăderea nivelului de ozon din mediu, oferă aer proaspăt, reduc poluarea fonică și oferă diverse fructe și flori care oferă mai multe beneficii pentru sănătate.
Apa este o resursă naturală numai că este limitată, prin urmare, pentru a ne conserva mediul și a minimiza efectul secetei, este necesară conservarea apei. Faceți dușuri scurte, nu lăsați să curgă apa la robinet când spălați vase sau vă spălați pe dinți.
La birou sau acasă, cu toții tipărim de documente, uneori greșim, ceea ce înseamnă risipă. Mulți copaci sunt tăiați în fiecare an pentru a produce hârtie. Deci, economisind hârtie, putem face o favoare uriașă pentru a conserva mediul.
Putem reduce consumul de combustibil prin utilizarea mijloacelor de transport alternative, cum ar fi: transportul public, bicicleta, trotineta, sau chiar mergând pe jos. Adoptarea acestor măsuri va economisi combustibilul și va reduce gazele cu efect de seră.
sursa foto – farmec.ro
Reciclarea minimizează poluarea și ne păstrează resursele naturale. Cumpărați produse, chiar și cele de îngrijire personale cum ar fi
șampon,
cremă hidratantă, etc, care pot fi reciclate sau realizate din materiale reciclate. În supermarketuri, alegeți produsele cu cel mai mic ambalaj.
În același timp susțineți firmele locale. De exemplu, cel mai mare producător de cosmetice cu capital 100% românesc este Farmec. Producătorii locali și-au dat seama că folosirea substanțelor autohtone îi ajută să-și crească baza de clienți, deoarece produsele sunt de-o calitate mai înaltă.
Farmec a lansat campania „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine” – un demers de responsabilitate socială pentru reciclarea ambalajelor produselor din portofoliul propriu. Organizată sub forma unui proiect pilot, campania se va derula în patru magazine de brand din Cluj-Napoca, unde vor fi amplasate recipiente de colectare pentru deșeurile de ambalaje din hârtie, plastic, sticlă, metal și aluminiu.
Clienții pot aduce la aceste puncte de colectare deșeuri de ambalaje de hârtie (cutii creme), de plastic (cutii creme, recipiente șampoane și gel de duș, dar și recipiente ale produselor de curățenie din gamele Nufăr și Triumf), de sticlă (borcane creme), de metal și de aluminiu (doze spray aluminiu). Pentru a putea fi reciclate, recipientele trebuie golite de conținut, clătite și curățate.
sursa foto – farmec.ro
Articol scris pentru SuperBlog 2021
Distribuie dacă îți place
Related
Discover more from Forever Young
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
0 Comentarii