theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Motive pentru care experiența în cinematograf încă merită efortul

Pandemia a lovit pe toate fronturile, mai ales în domeniile divertismentului unde se lucra cu publicul, unul dintre acestea este cinematografia. Cu toate că majoritatea studiourilor de film s-au reorientat către servicii de streaming, nu se compară cu vizionarea unui film la cinema.
Sigur, este foarte comod să te ghemuiești în plapumă, cu un lighean de floricele de porumb în brațe, dar nimic nu se compară cu experiența de la cinema. Cine mă cunoaște vă va spune că este greu să-mi recomanzi un film, pentru că am văzut foarte multe, din toate genurile.
Oricât de mare ai televizorul acasă nu se compară cu un ecran mare cât trei etaje cu tehnologie IMax. Doar gândește-te cum ar fi să-i vezi pe Bill Murray, Ernie Hudson, Annie Potts și Sigourney Weaver vânând fantome în noul ”Ghostbusters: Afterlife” ce se lansează pe 3 decembrie 2021.

sursa foto – intercomfilm.ro

Chiar dacă nu îți place aglomerația, în cazul cinematografului poate fi un avantaj. Un grup de oameni care râd împreună declanșează simultan sentimentul că ar trebui să râzi și tu; într-un moment plin de suspans, poți simți că zeci de străini își trag respirația împreună.
Când vezi un film acasă ești influențat de tot felul de lucruri: motanul care vrea să fie băgat în seamă, tentația de a merge din 10 în 10 minute la frigider, prietenii care te sună, etc. În cinematograf te așezi pe scaun și te bucuri de film. Plus că ieșirea din casă și mersul într-un spațiu special conceput pentru vizionat filme te pregătește pentru experiență.
Filmele care sunt tensionate, înfricoșătoare sau profund emoționale vă pot provoca mult mai multă emoție atunci când nu există opțiunea de a pune pauză sau de a derula înapoi. În teatru nu avem această opțiune, trebuie să fii atent să nu ratezi momentul, ceea ce face ca totul să fie intens.
Pe lângă ecranul imens, avantajul cinemaului este și sistemul profesional de difuzoare surround cum este Dolby Atmos. Filmele care beneficiază în special de sunetul masiv al cinematografului sunt cele de groază, unde țipetele sunt intensificate, crescând tensiunea.
Înaintea începerii filmului vedem trailer pentru viitoarele apariții, ceea ce ne face să spunem ”Oh! Vreau să văd și asta”. Putem revedea trailerul oricând pe Youtube, dar fiorul inițial este unic.
Nimic nu se compară cu nachos-ul sau popcornul proaspăt făcut, servit la cinema. Chiar și sucul are alt gust. Da, și în confortul casei ai toate acestea, chiar poți reumple paharul când se termină sucul, dar cum am spus mai sus, este o distracție.
Iar motivul suprem este că majoritatea filmelor sunt făcute să fie văzute la cinema pentru că altfel se pierde cu adevărat întreaga experiență de vizionare.
Articol scris pentru SuperBlog 2021
Categorie:SuperBlog 2021
POSTAREA ANTERIORA
Ai grijă de viitor!
URMĂTOAREA POSTARE
#IamFINE
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!