theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Crăciun de poveste

Nu știu cum sunteți voi dar pentru mine sărbătorile de iarnă nu sunt cum trebuie dacă nu există zăpadă. Dacă aș câștiga la loto, sau aș fi avut o mătușa Tamara, mi-ar plăcea să-mi petrec sărbătorile de iarnă în satul de basm al lui Moș Crăciun Rovaniemi din Laponia, Finlanda. Ce modalitate mai bună de a sărbători Crăciunul decât să-l vizitezi pe Moș Crăciun în biroul lui.
Micul oraș Rovaniemi – situat la marginaea Cercului Polar – este casa oficială a lui Moș Crăciun, fiind unul dintre cele mai magice locuri din lume.
Iarna în acest sat magic este un vis devenit realitate și destinația supremă de Crăciun, dar trebuie să fim pregătiți pentru două lucruri: este foarte frig, așa că împachetați o mulțime de haine călduroase, iar orele de lumină din zi sunt foarte limitate. Cei ce mă cunosc știu că iubesc frigul și zăpada.
Înainte de a pleca spre destinația noastră de vis trebuie să fim siguri că avem haine corespunzătoare pentru vremea friguroasă ce ne așteaptă acolo. Locul unde putem găsi tot ce ne dorim nu necesită plimbări inutile prin toate magazinele fizice, ci este chiar la un click distanță – https://answear.ro/.
Clar vom avea nevoie de un costum de schi sau o geacă groasă, o pereche de bocanci călduroși, căciula, fular și mănuși. Am găsit cea mai blănoasă pereche de bocanci de piele îmblăniți pe Answer, care se asortează cu o geacă de puf lungă.

sursa foto – answer.ro

Există multe opțiuni de cazare în Rovaniemi, dar dacă doriți să vă cazați în hoteluri uimitoare trebuie să încercați căbănuțele construite într-o zona de deal înaltă cu ferestre panoramice și priveliște frumoasă la aurora boreală, sau resortul unde cazarea are formă de iglu.
O parte din entuziasmul de a vizita Laponia este participarea la tot felul de activități pe zăpadă sau strâns legate de Moș Crăciun. În această perioadă magică satul acestuia este plin de emoție și constant învăluit în atmosfera de Crăciun.
Satul Moș Crăciun are, câteva activități mai mari pe care le puteți face, cum ar fi plimbările cu snowmobilul, plimbări prin pădurea arctică în spatele unei sănii trase de o haită de husky siberieni sau dacă vreți o plimbare mai liniștită trebuie să profitați și să încercați o plimbare cu o sanie trasă de reni.
Unul dintre lucrurile pe care trebuie să îl vizităm în Satul lui Moș Crăciun este oficiului poștal unde puteți vedea sutele de scrisori care sunt trimise prin poștă lui Moș Crăciun din toată lumea. Oficiul poștal este plin de spiriduși, dar este încă un oficiu poștal adevărat.
Nu poți avea o escapadă de Crăciun în Laponia fără să-l vizitezi pe Moș Crăciun și peștera secretă a acestuia aflată sub cercul arctic, unde poți vizita brutăria unde se realizează turta dulce, atelierele și școala spiridușilor sau vă puteți plimba cu trenul magic.
Până când visele vor deveni realitate puteți urmări câte zile au mai rămas până la venirea lui Moș Crăciun.
Articol scris pentru SuperBlog 2021
Categorie:SuperBlog 2021
POSTAREA ANTERIORA
Ohl Brad frumos!
URMĂTOAREA POSTARE
Ai grijă de viitor!
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!