theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Trecut Prezent Viitor

Oare de ce unii se simt atât de rușinați de trecutul lor?
Poate mă voi lega acum de o anumită doleanță a foștilor colegi de generală/liceu să nu mai fie tag-uți în diverse fotografii de pe Facebook.
Pisicuveau are o replică foarte adevărată de care ar trebui să ținem cont toți: ”Trecutul meu m-a adus până aici, m-a făcut ce sunt astăzi.” Sau cum îmi place mie să zic ”Să nu-ți fie rușine de trecutul tău. Nu uita de unde ai plecat pentru că ceea ce ai devenit azi i-o datorezi lui”
De ce le este rușine: ce erau mici, cu coșuri, fetele că nemachiate sau cu părul scurt, că purtam uniformă. Există momente penibile care nu am vrea să ne influențeze viitorul, dar din ele învățăm.
De ce să ne ascundem trecutul mințind despre el? De acord că nu este sănătos mintal să trăiești în trecut, și că este bine să ne detașăm de el pentru a ne urma drumul în viață, dar chiar așa de urât a fost încât să îl negi complet?
Nu o să-mi pară rău pentru nimic din trecutul meu, nu mi-e rușine cu nimic din ceea ce am făcut sau am spus, am învățat să îmi asum responsabilitatea pentru absolut tot, pentru că am înțeles că tot ce am (nu) făcut/spus m-a adus la ceea ce sunt eu în acest moment.
Cât sunt tânără mi-a propus să fac (mai mereu) ceea ce îmi place – fără a influența negativ pe cei din jurul meu, și să mă gândesc mai târziu la consecințe – poate unii mă judecă și zic că am o gândire copilărească. I don’t care – revin iarăși la replica din ”Fast and Furious” – ” I live my life a quarter mile at a time. Nothing else matters… For those ten seconds or less, I’m free.”
Am zis că nu o să îmi pară rău pentru nimic din trecutul meu, rectific puțin, o să îmi pară rău pentru un lucru care l-am făcut și unul pe care nu l-am făcut, dar timpul nu poate fi dat înapoi.
Închide amintirile din trecut într-o cutie și pune cheia bine pentru că poate în viitor vei dorii să arunci un ochi la ce ai fost sau la ce ai făcut, și garantat atunci vei zâmbii. Chiar dacă le închidem tot ne raportăm la ele, conștient sau inconștient.
Timpul trece repede, iar ce scriam acum 5 secunde deja a devenit trecut. Nu ai cum să pui pauza la timp, să derulezi înapoi sau înainte sau să sari peste anumite perioade.
Când ne gândim la viitor avem doar o vagă idee cum va fi, el reprezentând aspirațiile noastre. El este singurul care poate fi ”schimbat” – am o replică și pentru asta ”ce face omul cu mâna lui se numește lucru manual” (perverșilor nu vă gândiți la prostii)
Schimbările și deciziile din viața noastră se produc într-o secundă, care devină instant trecut. Legătura dintre cele trei timpuri este strâns legată. Fără trecut nu ar exista prezentul, iar fără ele nu ar exista viitorul.
Acum întrebare/concluzie: Dacă vă disprețuiți atât trecutul, gândiți-vă cum v-ați simții dacă v-ați pierde memoria.
Categorie:Ganduri
POSTAREA ANTERIORA
Revelatie
URMĂTOAREA POSTARE
Pofte matinale
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

  • […] bine de conștientizat holismul celor trei părți – trecut, prezent, viitor; pur și simplu nu le poți separa cu adevărat. Dreams within dreams and thoughts after thoughts. […]

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!