theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sa-ti amintesti de prima data

Am citi pe blogul lui DatDracu’ o postare despre prima dată și am simțit nevoia să spun și eu ceva în una (melodia tot la el în postare am văzut-o).
Nu știu câți din voi vă mai amintesc despre ”prima dată”
Prima dată în orice: primul pas, primul cuvânt spus, primul sărut, prima iubire, prima țigară, prima beție, prima noapte de dragoste, prima minciună, primul job, prima notă de 10, prima notă de 4, prima dată când ai zis ”te iubesc”, prima carte/poveste citită, prima piesă de teatru, primul rid, primul dinte căzut, primul concert la care ai fost, primul iubit, primul tatuaj …
Din păcate nu ne dăm seama că aceste experiențe sunt unice și nu ar trebui să se uite niciodată dar uneori nu le trăim ca atare, chiar le ignorăm și le uităm. Ar trebui puse la loc de cinste în mintea noastră. Prima dată se întâmplă doar odată în viață și din păcate nu putem da timpul înapoi sau să îl oprim în loc.
În viață ar trebui să ne amintim doar momentele plăcute, iar cele urâte să le aruncăm într-un cufăr pe care îl închidem și aruncăm cheia.
Uneori când faci ceva pentru prima dată ești entuziasmat, bucuros dar și puțin temător, un amalgan de sentimente.
Nu îmi amintesc chiar toate astea, și unele nu aveam cum să mi le amintesc eu, dar mi-au fost povestite și aș vrea să împart câteva cu voi.
Primul pas. Nu știu câte luni aveam când am făcut primul pas dar a fost ceva foarte comic… cel puțin mie așa mi s-a părut. Se tot chinuiau părinții mei să mă facă să mă ridic în picioare și să nu mai merg de-abuselea. Și totul s-a întâmplat foarte spontan. Venise o vecină pe la noi cu o păpusă mai mare ca mine și când mi-a arătat-o m-am ridicat pur și simplu în picioare și am început să alerg, așa mi-a povestit mama care era de față în acel moment, spre vecina care ținea păpușa și strigam ”bebe”. Presupun că eu vedeam păpușa ce pe un bebe mai mare.
Prima poveste citită a fost ”Moartea căprioarei” de Nicolae Labiș. Mai citisem cărțuli până atunci, din acelea format mic – ”Pisicile aristocrate” și ”Regele Leu”. Îmi amintesc că după ce am terminat-o de citit m-am dus la mama plângând că a murit căprioara și eu nu vroiam să moară.
Prima notă de 4 … nu mai știu exact … dar mi se pare că a fost prin clasa a 6-a la Limba Engleză. Nu vroiam să învăț ”If Close”. Dacă nu îmi dădea acea notă cred că nici până în ziua de azi nu învățam eu. Am de ce să îi multumesc domnișoarei profesoare.
Prima iubire … asta nu ai cum să o uiți pentru că se și spune că prima iubire nu se uită niciodată.
Mi le amintesc aproape perfect pe majoritatea enumerate mai sus … dar unele sunt confidențiale și personale, sau altele nu sunt bune să fie povestite.
Categorie:Ganduri
Etichetă:, , ,
POSTAREA ANTERIORA
Seriale
URMĂTOAREA POSTARE
Privatizarea SMURD
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

3 Comentarii

 • 27 February, 2012 la 20:03

  […] enumăr primele dăți, cee mai memorabile pentru mine. Într-un post trecut am mai vorbit despre prima dată, ce semnifică și faptul că anumite prime dăți nu ar trebui niciodată uitate. Îi dezamăgesc […]

  RASPUNDE
 • 25 January, 2012 la 18:17

  Foarte buna postare, urmaresc cu atentie de fiecare data :). keep on the good work.

  RASPUNDE
 • 8 January, 2012 la 18:22
  pinguu

  genial aricolul:O
  la fel si al lui, pe tema asta!

  RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!