theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Privatizarea SMURD

După închiderea unor spitale (unele din ele proaspăt renovate), care după ei funcționau degeaba, dragul nostru guvern s-a gândit că privatizarea SMURD va aduce mai multi bani la bugetul de stat, implicit in buzunarul lor.
Traian Băsescu l-a numit pe Raid Arafat cel mai mare dușman al privatizării sistemului sanitar, deoarece nu este de acord.
Ceea ce fac ei mi se pare… scurt și la obiect… ÎNCĂLCAREA CONSTINUȚIEI… care spune foarte clar că orice persoană are dreptul la asistență medicală.
Zicea cineva la știri astăzi că această privatizarea a sistemului sanitar însemnă ”privatizarea suferinței”.
Cei de l-a FMI au venit să stea de vorbă cu președintele. În schimb acesta i-a trimis acasă și le-a zis că nu știu nimic despre sănătatea din România … parcă el ar ști. De data aceasta sunt de acord cu FMI-ul pentru că ei au venit să sfătuiască guvernul să nu facă această mișcare …și tot ai au spus că această ar putea duce la falimentarea premeditată a și așa puținelor spitale rămase.
Guvernul României și așa mi se pare plin de incompetenți și inculți : la învățământ este un ministru care întâi și-a luat diploma de facultate în Franță și dupa cea de bacalauret, iar la sănătate este un ungur (nu am nimic cu ei dar să se ducă în țara lor că își cer prea multe drepturi la noi în țară) care totuși din fericire măcar a absolvit medicina față de precedentul care nu avea nici în clin nici în mânecă cu cu sănătatea și spune ce medicamente sunt trecute în trusa de urgente și care se dau pe reteta.
Și dacă ar fi Becali prim-ministru nu ar fi atât de incompetent să privatizeze sănătatea și să dea banii pe mâinile Elenei Udrea, care face piscină unde nu este canalizare și alte investiții în locuri unde nu sunt necesare. Chiar ea a recunoscu la un moment dat că a făcut investiții trăznite pe banii contribuabililor.
Părerea mea … dacă această lege va fi aprobată se va ajunge la revoluție și de această dată nici armata sau poliția (cât a mai rămas din ele) nu vor intervenii ci vor ajuta la îndepărtarea guvernului.
Nu spun (pentru că nici nu știu) că pe vremea lui Ceaușescu era mai bine, dar atunci aproape toată lumea avea un servici. Pe vremea aia aveai bani și nu prea aveai pe ce să îi cheltui, acum este exact invers. Existau ferme și România era grânarul Europei (dacă se epuizau toate stocurile din Europa de cereale, România putea întreține tot continentul pe o perioadă de 1 lună). Acum nu mai mâncăm românește ci totul vine din afară, că cică sunt mai bune. Ceaușescu s-a chinuit să nu avem datorii externe, iar guvernații dupa 90 au băgat țara in datorii până peste gât. Acum toată lumea fură, dar la închisoare sunt băgați doar cei ce fură cate o găină și lucruri mici, pe când cei care fură cu miliardele ne guvernează.
Nu mă pricep la politică dar nu cred că va fi mai bine deoarece facem tot ce zice FMI-ul și jucăm după cum cântă UE și SUA.
Poate am fost prea drastică dar asta este părerea mea și cred că a mai bine de jumătate din țară.
Categorie:Politice
POSTAREA ANTERIORA
Sa-ti amintesti de prima data
URMĂTOAREA POSTARE
Ce reprezintă ”Certificatul energetic”?
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

2 Comentarii

 • 8 January, 2012 la 12:31
  Ramona B

  Foarte bine spus. SMURD-ul tine de 2 ministere de fapt : MAI (cum ai zis si tu) dar si ministerul sanatatii. Oricum nu mi se pare de datoria lor sa privatizeze ceva ce nici nu a fost infiintat de ei de la bun inceput ci deabia ulterior finantat de guvern.

  RASPUNDE
 • 8 January, 2012 la 12:28
  G.C.M.

  In Ministerul de Interne de care apartine, de fapt, personalul SMURD s-au facut restructurari drastice. Probabil polita "caschetelor aruncate" in curtea Cotroceniului nu a fost platita in totalitate…
  Sistemul asta functioneaza asa de bine tocmai datorita faptului ca este integrat unui sistem MILITAR. Trecera lui in sfera civila si mai ales privata il va transforma exact in copia fidela a serviciului clasic de ambulanta care, subfinantat si subpopulat lasa mult de dorit…

  RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!