Data trecută v-am spus
primele impresii despre HTC 8X. Astăzi o să vă expus caracteristicile acestui telefon și plusurile și minusurile, pentru mine/din punctul meu de vedere – nu vor avea o ordine anume.
Încep prin a vă spune că acest telefon folosește cartelă Micro-Sim – eu am fost nevoită să îmi tai cartela ce o avea, din fericire o pot folosi și după ce returnez telefonul.
Este creat în așa fel încât poate fi folosit și cu noua rețea 4G (LTE 700 MHz Class 17 / 850 / 1700 / 1900 / 2100)
Dotat cu un ecran de 4.3 inchi, multitouch capacitiv S-LCD2 protejat de Corning Gorilla Glass 2 – rezistent la zgârieturi și utilizarea zilnică.
Când îl vezi pentru prima dată ai îndoieli asupra dimensiunii lui (132.4 x 66.2 x 10.1) – pătrățos cu muchii ascuțite, dar imediat ce îl iei în mână realizezi că este mult mai ușor decât de așteptai – datorită carcasei unibody din policarbonat (ce vine în 4 culori: California Blue, Graphite Black, Flame Red, Limelight Yellow) – și se încadrează incredibil de bine în mână. Pe cât de mare este pe atât de ușor de manevrează cu o singură mână.
Butoanele de pe lateralele telefonului sunt puțin diferit așezate, de aceea la început ți se va părea ciudat, dar după o perioadă te vei obișnui.
La partea de audio – impecabil în difuzor, dar mult mai real și autentic în căști, asta și datorită aplicației Beats Audio.
Are memoria internă de 16GB fără posibilitate de adăugare – mulți zic că acest lucru este negativ, dar eu mă întreb pentru ce îți trebuie mai mult de 16GB – chiar dacă 2.4GB sunt ocupați de sistemul de operare? Dețin un Nokia N97 cu memoria de 32GB și posibilitate de adăugare a încă 16GB, mă credeți că niciodată nu am avut plini cei 32GB?
Are două camere încorporate:
– cea de pe spate de 8MP cu autofocus și led – dimensiunea maximă a fotografiei 3264 x 2448 pixels, iar filmarea se realizează la o calitate de 1080p 30fps
– cea de pe față care este de 2.1MP mai mult decât suficientă pentru video-calling cu aceeași calitate a filmărilor de 1080p
Toate aceste sunt susținute o combinație de hardware impresionantă: procesor Dual-core 1.5 GHz Krait, chipset Qualcomm MSM8960 Snapdragon, un procesor grafic Adreno 225 și 1GB RAM.
Din punct de vedere al conectivității le ai pe toate NFC, Bluetooth 3.1, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n și hotspot – conexiunea la internet am realizat-o în proportie de 95% prin Wi-Fi și doar foarte puțin prin MB de pe cartelă – oricum ar fi fost realizată viteza a fost impresionantă, fiind în mare parte H+, foarte rar 3G+.
* H+ (max 43,2 Mbps) semnifica HSPA+, adica tehnologie superioara 3G+ (max 21,6 Mbps)
Acumulatorul de 1800mAh oferă în jur de 12h de folosire intensă – wi-fi pornit și 1001 aplicații deschise sau care rulează în background, 2 zile de folosire moderată și 4-5 zile în care este folosit foarte puțin cu wi-fi-ul și alte aplicații oprite. La un moment dar acesta începe să se încălzească.
Asta e partea tehnică la care nu am multe obiecții deoarece întrunește toate exigențele mele. Urmează partea de aplicații și software care are câteva minusuri. Mai ales că trec de la Symbian la Windows Phone 8, chiar dacă m-am jucat și pe Android.
Primul instinct este să încerci să aranjezi ecranul cum îți este mai ușor, moment în care începi să cauți și aplicații pentru anumite shortcut-uri ce nu se pot afișa standard.
Una dintre aplicații ar fi ”
Easy Connect” – poți adaugă pe ecranul de start scurtături către Wi-Fi, Bluetooth, rețea, modul Avion și Locație.
Nu puteau lipsi aplicațiile oficiale pentru
Facebook și
Twitter – există aplicații și pentru G+, Pinterest și LinkedIn;dar și
Skype și
YM. Urmează celebrul
Shazam, dar și aplicația celor de la Windows de stocare a fotografiilor și fișierelor în Cloud –
SkyDrive.
Pentru că ori suntem bloggeri ori nu mai suntem WP vine cu o aplicație mai mult decât folositoare ce se gândește la bloggerii de peste tot –
WordPress.
Există și o aplicație specială pentru drumurile din România –
Romanian Roads.
Eu sunt contra touchscreen-ului de când am pus mâna pe un telefon ce are unul – am senzația că este proiectat pentru a te enerva, nu pentru a te ajuta. Pot spune cu toată sinceritatea că am găsit în sfârșit touch-ul care nu mă enervează. Bonus acest telefon are primul sistem de predicție întâlnit de mine special pentru limba română – cu tot cu diacritice – care nu este de-a dreptul idiot ci chiar te ajută.
O aplicație standard, sau mai bine zis setare ajutătoare, mi se pare cea de Telefon atent, prin care poți bifa/debifa trei parametrii: Reducerea volumului soneriei la luarea telefonului în mână, Sonerie tare în momentul când telefonul se află în buzunar sau în geantă – la nesimțirea mea oricât de tare ar suna și vibra un telefon la mine în buzunar tot nu l-aș auzi/simții, Inversare pentru a opri soneria – telefonul trece pe un mod silent al apelului în momentul în care îl întorc cu ecranul în jos.
Acestea sunt aplicațiile pe care eu personal le-am considerat folositoare. Am auzit mulți plângându-se că Store-ul celor de la Microsoft este slab populat și că nu există suficiente aplicații. Ce are momentan, pentru mine este suficient.
Încă un plus și cu parte negativă – ca motor de căutare este predefinit și prestabilit – neputând fi modificat – Bing. Partea pozitivă a acestui motor de căutare: are din start cititor de coduri QR și coduri de bare, nemaifiind nevoit să cauți aplicație specială.
Stați liniștiți că acest sistem de operare/telefon nu are numai părți pozitive. Nu știu de unde să o iau.
Încep cu ceea ce eu consider începutul, personalizarea ecranului cu o imagine este imposibilă – fundalul de start și meniul fiind negru. Singurul fundal ce poate fi schimbat este cel ce apare în momentul apăsării butonului de deblocare.
Meniul nu poate fi rearanjat după bunul plac – fiind din start în ordine alfabetică – o caracteristică ce poate fi atât pozitivă cât și negativă, depinde de utilizator.
Player-ul audio mi se pare întortochiat, lipsindu-i acel ceva ce te ajută să navighezi mai ușor
Modul de stocare al contactelor/agendei telefonice mi se pare ciudat – se sincronizează contactele de pe cartela SIM cu diversele conturi la care ești logat creându-se un haos total. Mie personal îmi lipsesc și cele două butoane dedicate începerii și încheierii unui apel.
Din punct de vedere al tonurilor de apel mi se pare absurd modul în care ți le poți personaliza – trebuie să conectezi telefonul prin cablu de date la calculator și să muți tonul dorit în folder-ul dedicat tonurilor de apel și soneriilor.
O setare destul de folositoare de care acest sistem de operare duce lipsă este cea de securizare a ecranului la blocarea acestuia – parola deblocare.
Poate nu am căutat eu suficient de bine încât să le descopăr, dar duc lipsă și de un contor de date și durată apeluri.
PS1: Ieri Windowsp Phone MarketPlace a fost căzut: Error 805a0193
PS2: Fiind foarte urât în weekend nu am ieșit să testez camera foto și video, dar mă duc mâine la servici și va urma și un album foto.
Distribuie dacă îți place
Related
Discover more from Forever Young
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
4 Comentarii
[…] – sistemul de operare – Android, și cel mai nou, Jelly Bean 4.2.2. Pentru că ziceam că HTC 8X nu are blocare a ecranului cu parola (am descoperit ulterior că există și pentru HTC numai că […]
[…] – Irina Baragoi, “nasa”, cum este deja cunoscuta in lumea interlopa (a blogosferei); – Ramona Bascianu, care avea la ea un frumos HTC (in teste); cu toate astea e un telefon superb; – Raluca Uluiteanu, […]
Ramona, un lucru iti pot sigur: are optiune sa setezi Screen Lock Password!
Al doilea lucru pe care stiu ca l-am gasit ( in cautarile mele din primele zile de utilizat Lumia 800/820 ) are si contor pt apeluri, date si sms-uri ( dar nu mai stiu unde exact si am lene de ma doare sa caut iar ).
astept sa iau tableta … apoi cred ca o sa cer si eu telefonul … sa-l compar cu HTC-ul meu …. HTC HERO