theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Psychology of color – Infographic

În timp ce culoare ne atrage din punct de vedere vizual, mult mai mult se întâmplă „behind the scene” – în creier adică. Indicii psihologice puternice se declanșează atunci când vedem diferite culori – acestea putând evoca emoții, stări și sentimente.
20130408-TopRankTeam-Psychology of colors
Roșu are asociații personale mai mult decât orice altă culoare. Recunoscut ca un stimulent, roșu este în mod inerent interesant și cantitatea de culoare roșie este direct legată de nivelul de energie perceput. Roșu atrage atenția și o utilizare inteligentă drept accent poate atrage imediat atenția pe un anumit element. Feng Shui recomandă vopsirea ușii din față a unei case cu roșu pentru a invita prosperitate înăuntru.
Efectele culorii roșu: crește entuziasmul; stimulează energia și poate crește tensiunea arterială, respirația, ritmul cardiac, și pulsul; încurajează acțiune și încredere; oferă un sentiment de protecție.
Semnificație: dragoste, energie, pasiunea, furie, foame, crimă, viață, intensitatea, viteza, determinare, păcat, curaj, dorință, căldură.
Infografic Psychology of color Red
Galben inspiră optimism, cunoaștere, fericire, precum și scânteie gânduri creative. Nuanța de galben auriu poartă promisiunea unui viitor pozitiv. Este psihologic cea mai fericită culoare din spectrul de culori. În timpul secolului al zecelea, în Franța, ușile trădătorilor și criminalilor au fost vopsite cu galben. Galben semnifică tristețe în cultură Greciei și gelozie în cultura Franței.
Efectele culorii galben: stimulează procesele mentale; stimulează sistemul nervos; activează memorie; încurajează comunicarea.
Semnificație: bucurie, atenție, proaspăt, căldură, optimism, energie, ordine, idealism, cunoștințe, putere, soare, încredere, imaginație.
Infografic Psychology of color Yellow
Albastru este văzut da fiind culoarea persoanelor ce inspiră încredere și devotament. Culoarea oceanului și a cerului, albastru este percepută ca o constantă în viața noastră. Invocă odihnă și poate determina organismul să producă substanțe chimice care sunt calmante. Bufnitele sunt singurele păsări care pot vedea culoarea albastru, și țânțarii sunt atrași de culoare albastră de două ori mai mult decât de orice altă culoare.
Efectul culorii albastru: calm; răcoare, intuiție.
Semnificație: încredere, inteligent, calm, credință, putere, autoritate, maturitate, echilibrul, adevărul, siguranță, libertate, infinit, valoarea, tradiție, stabilitate.
Infografic Psychology of color Blue
Portocaliu, cea mai apropiată rudă a culorii roșu, stârnind mai multe controverse decât orice alta culoare. Este, de obicei, o asociere puternică – pozitivă sau negativă – iar adevăratul portocaliu provoacă în general un sentiment de iubire sau ură. Portocaliu radiază căldură și energie.
Efectele culorii portocaliu: stimulează activitatea si pofta de mâncare, încurajează socializare.
Semnificație: sănătate, atracție, sete, avere, tineresc, fericire, determinare, distracție, independență, carisma, aroma, avertisment.
Infografic Psychology of color Orange
Verdele ocupă mai mult spațiu în spectrul vizibil pentru ochiul uman decât cele mai multe culori, și este al doilea după albastru ca o culoare preferată. Verdele este culoarea răspândită în lumea naturală, fiind un cadru ideal pentru design interior deoarece suntem deja obișnuiți să-l vedem peste tot. Verdele este culoarea folosită pentru ochelari cu vedere de noapte, deoarece ochiul uman este mai sensibil și capabil de a discerne culoarea verde față de celelalte culori.
Efectul culorii verde: calmează; relaxează mental și fizic; ajuta la atenuarea depresie, nervozității și anxietății; oferă un sentiment de reînnoire, auto-control și armonie.
Semnificație: liniștitor, natural, invidie, gelozie, echilibru, odihnitor, lene, sănătate, relaxare, prietenie, aventura.
Infografic Psychology of color Green
Violet întruchipează echilibrul dintre culoarea roșu și calmul culorii albastru. O combinație a calităților mistice și regale, violetul este o culoare plăcută de persoanele foarte creative sau excentrice, dar și culoarea preferata de adolescente. Violetul a fost prima vopsea făcute de om, dar și culoarea regală a Cezarilor.
Efectul culorii violet: calmează mintea și nervii; oferă un sentiment de spiritualitate; încurajează creativitatea.
Semnificație: regal, misterios, arogant, de lux, creativ, tristețe, copilăresc, mândrie, enigma, vise, senzualitate, intuiție, misticism.
Infografic Psychology of color Purple
imagini infografic de pe webpageFX.com
Categorie:News Blog
POSTAREA ANTERIORA
Piese auto
URMĂTOAREA POSTARE
Eutanasierea o solutie?
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!