theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ce reprezintă ”Certificatul energetic”?

Din categoria “Educative”.
Am niște prieteni de familie care de curând și-ai construit casă … și au avut nevoie de 1001 avize …multă birocrație, mai pe scurt.
Mi-au spus și ceva legat de certificatul energetic.
Eu deja mă gândeam la 5 cozi la care trebuie să stai și să depui nu știu ce acte și să plătești nu știu ce taxe, dar m-au lămurit ei că nu este chiar așa, cel puțin de data asta.
Au zis că certificatele astea te fac să conștientizezi de fapt cam câtă energie electrică consumi și cum se poate reduce acest consum de energie.
Performanța energeticăse referă la tot ceea ce implică o bună funcționare a clădirii: răcirea, ventilarea și încalzirea termica a locuinței, încălzirea apei pentru consum, iluminatul și restul utilităților. Certificatul energetic atestă cât de eficientă este sau nu o clădire în consumul resurselor.
Acest certificat îl poți obține nu numai când vrei să vinzi/închiriezi, ci oricând, ajutându-te să îțifaci o idee despre cheltuielile de întreținere a clădirii și cum poți să reduci aceste cheltuieli.
Pe ce clase sunt împărțite aceste certificate? Sun împărțite pe 7 clase energetice notate de la A (cu un consum de mai puțin de 125 kwh/m2/an) la G (cu un consum de peste 820 Kwh/m2/an), fiecare clasă având în spate un punctaj de la 1 la 100 stabilit în funcție de mulți parametrii (grosimea pereților, tipul de zidărie, tipul de acoperiș, starea subsolului, starea coloanelor de încălzire, performanța sistemului de încălzire sau de aerisire).
Cele mai eficiente metode de îmbunătățire aperformanței energetice din punct de vedere cost-beneficii ar fi: reabilitarea termincă, folosirea geamurilor termopan, termoizolarea acoperisului sau aterasei, optimizarea iluminatului interior si folosirea pe cat posibil aluminii natural, optimizarea incalzirii apei calde, optimizarea sistemului de incalzire si racier, folosirea pe cat posibil a resurselor regenerabile.
Cum? Ce acte îțitrebuie? Cât costă?
Cum : Pentru a emite Certificatul Energetic este nevoie sa vizionam locuinta sau cladirea, trebuie sa studiem o serie intreaga de documente si sa aflam de la dumneavoastra informatii acolo unde actele sau documentele nu sunt suficient de specifice. Certificatul Energetic va fi expediat prin curier la adresa specificata de dumneavoastra! Imediatce acesta va fi intocmit, va vom anunta prin email si veti primi o copie a acestuia prin fax sau email. Documentul original poate fi ridicat de la sediul nostru sau va fi livrat prin curier la adresa specificata.
Livrarea certificatului prin curier este gratuita in orice localitate din Romania.
In maxim o saptamana poti obtine Certificatul Energetic sau, chiar mai repede !
Acte : planul de amplasament al cladirii, planul structurii cladirii, planuri si descrieri ale instalatiilor de incalzire sau racire in cladirea construita.
Cât costă: Suprafata <40 m (garsoniera) 300 lei
Suprafata 40-80 m (apartament) 500 lei
Suprafata >80 m (apartament) 700 lei.
Într-un fel ne învață să avem grijă și de mediul înconjurător nu numai de cât consumăm.
* informații preluate de pe site-ul AvizareEnergetica.ro
Categorie:Advertoriale
POSTAREA ANTERIORA
Privatizarea SMURD
URMĂTOAREA POSTARE
Leapsa versuri!
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

3 Comentarii

 • 8 January, 2012 la 18:35
  pinguu

  :)) multumesc:D
  sa ne citim cu bine

  RASPUNDE
 • 8 January, 2012 la 18:20
  Ramona B

  yes indeed. right. trebuia sa si specific undeva:D app imi place cum iti povestesti pataniile

  RASPUNDE
 • 8 January, 2012 la 18:18
  pinguu

  cu asta participi la concursul lu' blogatu, right?:D

  RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!