theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Nano routerul BR-6258n

Eu sunt genul de persoană cărei dacă îi pui la picioare 1001 cabluri le trage pe toate după ea. În timpul facultății, ca traficul din cameră să fie cât mai fluid și ca eu să nu adun după mine toate laptourile din cameră am fost nevoite să ne luăm cabluri foarte lungi de internet (10-15m) pentru a ocoli întreaga cameră.
Momentan, acasă folosesc o cartelă de orange (plus telefonul) pe post de modem. De câteva zile îl bat pe tatăl meu la cap ”Hai să mergem la Next-Gen să facem abonament de internet”. Prima lui întrebare a fost ”Pe unde mai vrei să tragi și cablul ăla prin casă. Ală mai lipsea.”
Am stat câteva minute și m-am gândit. ”Evrika!”
Văzusem zilele trecute pe PcNews că cei de la Edimax au ”o chestie mică și nevinovată care te scapă de căblăraia inutilă din casă”. Am fugit în fața calculatorului și m-am documentat.
Cine? Este vorba de nano routerul BR-6258n.
Ce face? Este compatibil cu standardele 802.11n cu o rată de transfer de date de până la150Mbps. Are buton de realizarea unei comunicatii securizate in reteaua wireless. Suporta WMM,WEP,  WPA, WPA2, DDNS, QoS, IP/MAC filter, DMZ si virtual server.
Plus că este extrem de mic – 51x42x17 mm (nano).
După ce am citit ”teoria” foarte bine m-am dus să îiexplic tatălui meu despre ce e vorba. Nu prea o are el cu tehnologia, și deloc cu calculatorele. Nici nu stie să îl deschidă, iar de închis nu mai zic. Când aveam desktop l-am lăsat odată deschis și am plecat la școală. Când am ajuns acasă m-am mirat că era închis și l-am întrebat cum de a reușit să îl închida, iar el foarte uimit de întrebare îmi zice ”L-am scos din priză”.
I-am explicat eu cum și cu ce se mănâncă Nano Routerul încercând să îl conving că nu mai este nevoie de ”căblăraia aia inutilă din casă”. După ce mi-am terminat pledoaria am întrebat ”Și ce zici tată mergem mâine”. El plictisit din fololiu ”Mai vedem!”
Articol realizat pentru Etapa nr.21 a concursului SuperBlog 2011.
*sursa ultima poza NewGrounds.com
POSTAREA ANTERIORA
Moda. Cine o face?
URMĂTOAREA POSTARE
Cadoul de Craciun IDEAL
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!