theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Man on a Ledge

Am reușit să mai văd încă un film.
L-am început ieri pe la prânz și l-am terminat astăzi pe la ora 14.
E vorba despre ”Man on a Ledge
Am zis că îl văd din cauza actorului principal – Sam Worthington (din ”Avatar”).
Pot spune că într-un fel este o combinație între un film polițist și unul cu jefuitori de bănci, presărat și cu corupție pe alocuri.
Sam Worthington are rolul unui fost polițist – Nick Cassidy. De ce fost polițist? Deoarece acesta a fost încarcerat, după cum pledează el. Într-un fel a fost omul potrivit la locul nepotrivit, un fel de țap ispășitor.
Acuzațiile aduse: furtul celui mai mare diamant și mai scump diamant, doar 40milioane$ – un fleac, de la omul de afaceri David Englander.
Când ai senzația că acțiunea va fi plictisitoare și acesta va fi scos din închisoare prin mijloace legale, atunci se declanșează haosul.
Nick este anunțat că tatăl său este pe moarte, iar la câteva zile acesta moare. I se acordă dreptul de a fi prezent la înmormântare, unde se ia la bătaie cu fratele său, moment perfect pentru evadare. Pentru câteva minute filmul îți dă iarăși senzația că se va liniști, iar Nick va zbura din țară și va încerca să îți facă dreptate de acolo – dar de unde.
Acesta se cazează în camera 205 a hotelului Roosevelt sub numele Walker. Cameră cu vedere chiar la Bulevardul Madisson. Aparent acesta dorește să se sinucidă. Mulțimea îl observă repede, iar poliția sosește în câteva secunde, încercuind zona.
Unul dintre polițiști încercă să vorbească cu el, dar acesta spună că va vorbi doar cu Lydia Mercer (interpretată de Elizabeth Banks). Aceasta este în concediu, după ce în urmă cu o lună nu a reușit să convingă un polițist să nu se arunce de pe Brooklyn Bridge.
Aceasta ajunge la hotel, începe negocierea, fără a ști încă numele adevărat al celui ce se afla pe margine. După câteva minute descoperă cine este.
Ne dăm seama că această scenă este de fapt un plan bine pus la punct, pentru a-și demonstra nevinovăția. În timp ce el face pe sinucigașul, fratele lui și prietena acestuia încearcă să intre în seiful extrem de securizat al milionarului David Englander, pentru a fura diamantul presupus furat deja de Nick si tăiat – milionarul încasase deja polița de asigurare pe diamant.
Situația devine tensionată și complicată: Lydia sună la Afaceri Interne și descoperă că trei polițiști se află și pe ștatul de plată al lui Englander, printre care și Marcus, șeful echipei tactice; fostul partener al lui Nick își dă seama că acesta pune ceva la cale și cere să îl vadă.
În cele din urmă totul e bine când se termină cu bine! Exact ca în filme.
Nick reușește să își dovedească nevinovăția, iar fratele său își cere în căsătorie prietena.
Nu este un film excepțional dar merită văzut. Eu îi dau nota 6.5. Ideea filmului este totuși diferită față de altele, dar în mare parte aceeași: un sistem justițiar defectuos.

POSTAREA ANTERIORA
Print si Cersetor
URMĂTOAREA POSTARE
Pneurile Pirelli
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

  • 4 March, 2012 la 16:04

    […] duminica să o fac cu recomandări și cronică de filme. Am mai făcut câteva cronici de filme: Man on a Ledge, J.Edgar, LoverBoy. M-am uitat săptămâna trecută la mai multe filme, dar pentru început o […]

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!