theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Judas Kiss

Al doilea film din cronica de film de azi este Judas Kiss.
Dacă privești doar titlul te gândești la acel sărut al lui Iuda dat lui Iisus la cina cea de taină, sărutul de trădare. Dar dacă te uiți pe imdb, la descrierea și nota primită (4,6) îți dai seama că titlul este cu subînteles.
Directorul și scriitorul acestui scenariu/film este J.T.Tepnapa, în rolurile principale fiind Charlie David (în rolul lui Zachary Wells) și Richard Harmon (în rolul lui Danny Reyes).
Eu consider că există o explicație care îi scade mult din valoare: este vorba despre o relație de homosexualitate, între bărbați. Lumea privește puțin mai normal o relație între două femei, pe când cele între doi bărbați sunt privite ca și cum ai omorî pe cineva (lucru evidențiat și de mine într-un articol).
Despre ce este vorba de fapt în film, pe lângă bărbați care se culcă unul cu celălalt?
Filmul ne prezintă povestea unui regizor de film dezamăgit, Zachary Wells, care în ciuda carierei promițătoare în colegiu, renunță la școală atras de magnetul numit Hollywood. 15 ani mai târziu visul său încă este neîmplinit. Acesta este rugat de către cel mai bun prieten al său, care este și directorul școlii unde acesta a studiat, să îi i-a lua locul în juriul pentru festivalul anual de film al școlii.
Imediat cum ajunge, se duce în singurul bar de homosexuali din orașul respectiv unde întâlnește un băiat cu care și-o trage. Lucrurile se complică a doua zi dimineață când respectivul băiat se dovedește a fi unul dintre studenții finaliști ai festivalului. Povestea devine și mai încâlcită deoarece numele acelui băiat este Danny Reyes, nume folosit chiar de el – Zach, când a urmat cursurile acelei școli. Bonus – filmul prezentat de Danny are același nume cu filmul cu care Zach a câștigat aceiași competiție în urmă cu 15 ani atunci când el era student.
Un om misterios ce se ocupă de campus îi dă lui Zach la un moment dat un sfat care ne face să ne gândim că de fapt acesta își retrăiește trecutul: ”Change the kidțs past, change your future”. Acest lucru îl face pe Zach să creadă că îl poate ajuta pe Danny descalificându-l din concurs.
Filmul este controversat datorită legăturilor homosexuale, dar dacă privești dincolo de asta se dovedește a fi un film normal. Regizorul luând o idee visătoare și controversată, dar prin adăugarea SF-urlui creează o poveste ce poate fi a oricui.
Dacă ai scoate idea de sexualitate și scenele de sex, nu foarte explicite între bărbați, consider că filmul nu ar mai fi fost la fel de bun, ar fi avut o notă mult prea monotonă. Homosexualitatea și SF-ul fac din acest film unul din acelea care își trezesc interesul și te face totuși să te uiți până la sfârșit să vezi care este de fapt deznodământul.

POSTAREA ANTERIORA
Underworld Awakening
URMĂTOAREA POSTARE
Nikon D90
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!