Este un film realizat de Clint Eastwood, în rolurile principale fiind: Leonardo DiCaprio (J. Edgar), Naomi Watts (Helen Grandy) și Armie Hammer (Clyde Tolson).
Sunt foarte pretențioasă la filme… nu m-am exprimat chiar cum trebuie… adică… mă uit la tot genul de filme, dar puține sunt cele care mă impresionează, și ce e drept nu am mai văzut de o perioadă destul de îndelungată un film care să mă captiveze atât de mult, încât să nu sar peste secvențe (așa fac deobicei când mă uit la un film – excepție făcând serialele că și așa sunt scurte)
Despre ce este vorba în J. Edgar?
Este un film ce explorează viaţa publică şi privată a unuia dintre cele mai puternice figuri, controversate şi enigmatice ale secolului 20 – J. Edgar, care la vârsta de 29 de ani a devenit primul director al FBI-ului.
J. Edgar Hoover era un om admirat și de temut, insultat dar în același timp adorat. Dar în spatele ușilor închise, acesta ținea ascunse secrete care i-ar fi putut distruge imaginea, cariera, dar și viața.
Până în momentul de față acesta a fost singurul om care a servit FBI timp de 48 de ani, sub comanda a 8 președinți. După el a fost instaurat un mandat de 10 ani pentru funcția de director FBI.
A fost primul om care a făcut o bază de date a infractorilor după amprente. Inițial FBI-ul a fost privit cu suspiciune și nu avea atâta forță în stat, dar cu timpul, și datorită reformelor și propagandei acesta a început să devină ce este astăzi.
Dacă privim puțin filmul cu subînțeles am putea da dreptate zvonurilor cum că acesta ar fi fost homosexual, iar iubitul său ar fi fost directorul asociat Clyde Tolson. Sunt și anumite secvențe în care Clyde are o izbucnire (care seamănă puțin cu gelozia) urmată de o mică bătaie între cei doi, care mă așteptam la un moment dar să se încheie cu un sărut.
Acest lucru nu a fost spus concret niciodată în film, dar ținând cont că niciunul dintre ei nu a fost căsătorit și își petreceau tot timpul împreună, a dat drumul speculațiilor. Chiar dacă la începutul filmului acesta a avut o mică tentativă de a începe o relație cu cea care i-a fost secretară până la moarte – Helen Grandy.
L-a sfârșitul filmului ni se prezintă ce s-a întâmplat cu majoritatea documentelor strânse despre diverși oameni influenți ai acelui moment.
Secvența care m-a impresionat foarte mult, este penultima, în care Clyde îi spune lui Hoover că poate minții o țară întreagă despre curajul său în cadrul biroului, și despre arestările care nu au fost făcute într-adevăr de el, dar să nu îi mintă pe el, cel care îl cunoaște de la început.
Mi se pare că Leonardo DiCaprio a jucat al doilea rol ca importanță din cariera sa. Nu îi va aduce mai multe premii Oscar decât Titanic, dar este un rol mult mai matur și mai profund.
Acest film nu este numai despre omul J. Edgar Hoover ci și despre o instituție foarte respectată în SUA de astăzi – FBI-ul.
Iar citatele cel mai adevărat/impresionant a fost:
” All the admiration in the world can’t fill the spot where love goes.”
”When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.”
Aici închei cronica unui film care intră în topul 10 al celor mai impresionante filme pentru mine.
O să vă mai zic puțin acum despre episodul din ”The Mentalist – War of the Roses” care m-a uimit. Patrick Jane cel sarcastic, ironic și fără prejudecăți reușește să …
Domnul Patrick Jane cel cu sentimente doar pentru familia lui ucisa de Red John a început să simtă ceva pentru o gagica pe nume Erika Flinn care îl manipulează pe acesta …. si reușește sa evadeze.
Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.
[…] fac cu recomandări și cronică de filme. Am mai făcut câteva cronici de filme: Man on a Ledge, J.Edgar, LoverBoy. M-am uitat săptămâna trecută la mai multe filme, dar pentru început o să-l […]
Jean-Luc Godard zicea "Nu contează de unde iei lucrurile ci unde le duci. Fură din orice loc unde vibrează inspirația sau care îți alimentează imaginația".
Sunt de acord cu el... dar măcar dacă te inspiri de aici ai puțin bun simț și precizează și sursa către un link al blogului.
Scrolling on the internet I found the following question: “If one day I lose my memory, what’s the first thing you’d tell me about myself?” so I asked my friends this question.
https://foreveryoung.ro/lost-memory/
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe blog-ul meu. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta. Privacy policyOKNU
1 Comentarii
[…] fac cu recomandări și cronică de filme. Am mai făcut câteva cronici de filme: Man on a Ledge, J.Edgar, LoverBoy. M-am uitat săptămâna trecută la mai multe filme, dar pentru început o să-l […]