theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Frustrare – SUA

Astăzi sunt frustrată din cauza americanilor/SUA! O să mă apuc să vă prezint/aberez în următoarele rânduri motivele pentru care ma simt frustrată. Și cred că mulți dintre voi vor fi de acord cu mine.
Vă întrebați de ce? Sau de unde a pornit această frustrare?
Picătura care a umplut paharul, aproape plin din anii trecuți, a fost replică nevinovată de a lui Cristian, care a sunat cam așa: ”Carmen, a preluat ideea de ”Wordless Wednesday” de pe blogurile americane”. Întrebarea mea evidentă este: ”Dar noi românii nu avem cap să inițiem și noi ceva de genul?”
Adică, chiar trebuie să împrumutăm tot de la ei?
Deja am împrumutat Valentine’s Day și Halloween. Dar oare de ce le-am împrumutat? Nu avem și noi sărbători autohtone care seamănă leit cu ale lor? Sau deja s-a uitat de ziua de 24 Februarie – Dragobete. Avem și noi ca țară tradiții, care după câte observ eu, în ultima vreme, oricum sunt călcate în picioare.
Mai bine 25% din produsele din lume sunt făcute de brand-uri/companii ”născute” în SUA. Exemplu: Coca-Cola, Gillette, Colgate, Cheerios, Avon, Dell, EA, Ford, HP, General Motors, IBM, Lockheed Martin, Microsoft, Nike, Pepsi, Adobe, Chrysler, Facebook, Lexmark, Apple, nVidia. Ambele firme producătoare de procesoare, AMD și Intel, sunt ”născute și crescute” în SUA. Să nu mai vorbim de lanțurile de fast-food KFC, Burger King și McDonald’s.
De ce se încadrează SUA în ”una dintre cele mai mari puteri ale lumii”. Sau toată lumea uită de Rusia și China.
Știți cum a amenințat, la un moment dat, China pe SUA cu extincția: ”Dacă nu ne lăsați în treburile noastre vom scoate legea conform căreia o familie nu trebuie să aibă mai mult de un copil”. Vă dați seama că dacă s-ar întâmpla așa într-un an lumea ar fi invadată complet de chinezi.
Și acum va venii un ”deștept” sau un hater care va zice: ”Ești frustrată din cauza americanilor dar vorbești engleza”. WTF! (raised eyebrow). Limba engleză a existat dinainte să existe SUA! Duoh! A fost, este și va fi limba oficială a Marii Britanii.
Mă mai oftică anumite știri care apar pe la televizor, gen ”Cercetătorii americani au făcut și au dres”. Jumătate dintre cercetători nici nu sunt originari din SUA. SUA ”cumpără” creierele – visul american. Singurul lucru pe care îl au americanii sunt banii, cu care au senzația că pot cumpăra pe toată lumea, și de cele mai multe ori și reușesc.
Altă expresie care (chiar dacă nu am auzit-o personal mă enervează la culme): ”I am a citizen of the USA and I have diplomatic immunity”. Cam acesta a fost textul spus de soldatul american care l-a accidentat mortal pe Teo Peter în data de 3 decembrie 2004. Răspunsul meu este: ”I don’t give a f**k, you killed a man u must be punished according to the law of this country”. Acesta nu este un caz izolat, au mai fost și alte incidente în care asemenea persoane încă sunt libere.
Nu știu cine se crede această națiune care deabia a făcut 500 de ani. Din punctul meu este o tară fără istorie, pe lângă India, Egipt, Franța, Grecia, Turcia, șamd.
SUA este ce este datorită restului lumii. Ei nu ar fi existat dacă nu ar fi fost colonizați. Sunt o amestecătură a celorlalte națiuni, care critică pe toată lumea dar nu se uită în propria ogradă.
Este o vorbă, pe care nu mi-o mai amintesc exact: ”Nu te pune cu prostul că te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experiența”. Am senzația că de cele mai multe ori SUA zice ceva, iar restul lumii face ce zice ea. Își bagă nasul peste tot.
Atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost doar pretextul invadării Irakului. Ei vroiau de acolo doar petrolul, pentru a nu mai fi dependenți de Rusia. Și după ce că s-au băgat ei în c***t, au băgat și restul națiunilor, cerând ajutorul NATO. Unde este avantajul celorlalți?
Dacă ne uităm puțin în trecut/istorie, vom realiza că majoritatea conflictelor, sau mărul discordiei, a fost SUA. Actuală criză economică de unde a venit? Din ograda lor, mai exact FED (Federal Reserve System/Banca Centrală SUA). Cum? Au invadat piața economică cu ”bani ieftini” (ratele dobânzii sunt mici iar în sistemul bancar și pe piața creditului sunt disponibile fonduri substanțiale) după atentatele de pe 11 septembrie 2001. Repercusiunile au început să se simtă deabia în 2007, iar la începutul lui 2008 deja începuse să se instaleze nesiguranța și panica la bursă.
Iar declarația lui Barack Obama din august 2011, a pus paie pe foc. Acesta a anunțat atunci că încă nu am trecut de criza economică.
Deci criza asta după câte m-am documentat a pornit datorită saturării populației americane cu credite. care păreau mici inițial, dar te puneau la datorii mult mai mari în decursul anilor.
E văd SUA ca o țară plină de: depravare, luptele de stradă, societăți secrete, manipulare în masă, corupție la nivel înalt, fast-food, jocuri de noroc.
Unii s-au împăcat deja cu gândul, dar pe mine această națiune mă lasă rece când aud de ea.

 

Off Topic 1. I fall in love! Who is the lucky one? Him!
Vine ziua mea acușica … și nu este deloc scump! Îl aștept frumos împachetat!
Off Topic 2. Later Edit. Cred că pagina A-Z Movie o să o transform puțin (mai mult). Mă voi apuca să trec acolo toate filmele pe care le-am văzut vreodată…ceea ce o să fie puțin cam greu (pentru că am memoria proastă și conștiința curată), dar măcar o să fie o evidență.
Categorie:Ganduri, Politice
POSTAREA ANTERIORA
Supermarket + Coada = Inspiratie
URMĂTOAREA POSTARE
Temporary frame of mind
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

8 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!