Trecând peste șocul inițial al interfeței destul de altfel – creată de Amazon special pentru tabletele sub tutela lor – am început să umblu prin ea.
Este perfect adevărat că pentru a descărca aplicațiile este nevoie de un cont Amazon. Problema vine după ce îți faci contul și realizezi că trecând datele corecte în acesta nu vei putea accesa toate aplicațiile pe care le dorești = primul impediment.
Am descoperit că eu aveam un cont de Amazon – cine știe când l-am creat, care era cu date fictive – adică am trecut la adresa și locație o adresă de prin SUA (soluția găsită de mine este bună dacă nu vrei să comanzi nimic, ci doar să folosești aplicațiile free).
Legat de baterie – într-o zi de folosință intensă – internet browsing și games, pe mine m-a ținut ~ 8h, ceea ce mi se pare destul de decent. Pe când atunci când o folosești pentru a citi o carte și internet browsing moderat veți fi surprinși că o veți putea folosi și a doua zi.
Am trișat puțin de data asta, și nu am fost singura care a folosit-o. Pentru că weekendul trecut a fost în vizită la mine o prietenă foarte bună, și fostă colegă de facultate am lăsat-o și pe ea să o butoneze. O plângere a ei, după vreo 3 ore de jucat ”Fruit Ninja”, ”Hotel Dash” și ” Subway Surfers” a fost faptul că se încălzește puțin cam prea mult – plângere la care țin să îi dau dreptate. Plus că mi s-a întâmplat ca după 4 ore să mi se închidă aplicația în care mă aflam.
Din punct de vedere al aplicațiilor am instalat următoarele:
– Adobe Reader – bun pentru când nu ai chef să cauți cărți free și îți transferi de pe pc câteva.
– Facebook – nu putea lipsi.
– Photo Editor – doar pentru a vedea cum se comportă camera și cum poți edita câteva poze – nu am fost foarte mulțumită nici de cameră (chiar daca este HD) nici de aplicație.
– Shazam – a devenit obișnuință să îl instalez chiar dacă nu îl folosesc mereu.
– Skype
– Twitter
– WordPress
– Yahoo Mail – aici a fost putin mai complicat să găsesc o aplicație care să funcționeze în adevăratul sens al cuvântului.
– ForeverMap 2 – Worldwide Online and Offline Maps – un map destul de bun
Din punct de vedere al jocurilor pot spune că am instalat în exces: Xtreme Motocross, World Series of Poker, Speed Parking 3D (neinteresant – inițial am crezut că se va juca prin inclinarea tabletei), Mahjong Deluxe, High Speed Moto : Nitro Motorbike Racing (de data asta acesta s-a folosit de înclinarea tabletei), Hidden Object – Haunted House, Flow Free, 100 Doors, Angry Birds Rio, Diamond Dash, Endless Escape și cele 3 jocuri specificate mai sus care au fost cele mai jucate.
Fiind prima tabletă testată nu pot să vă spun foarte multe plusuri și minusuri – dar care nu m-a impresionat foarte mult.
Unul dintre minusuri (și cel mai mare din punctul meu de vedere) ar fi că nu poți intra în Google Play (600.000 de aplicații) pentru a descărca aplicații, fiind nevoit să intri pe Amazon (50.000 de aplicații), unde utilizatorii din Romania nu au acces.
Alt minus ar fi că nu are NFC, busola digitala si GPS (GPS-ul să zicem că îl rezolvăm cu o hartă).
Din punct de vedere audio acesta are un mic plus datorită Dolby Digital Plus și a celor două difuzoare laterale – minusul fiind faptul că în pachet nu sunt și o pereche de căști pentru o experiență mai bună.
Se laudă cu cel mai rapid internet Wi-Fi, și nu degeaba – asta și pentru că este capabil, în mod automat, să comute între frecvențele Wi-Fi de 2,4 GHz si 5 GHz.
Ecranul este un IPS de 7 inch cu rezoluţie de 1280×800 pixeli – la fel ca Google Nexus 7. Iar din punct de vedere al memoriei este mult mai bun decât un iPad Mini (ce are doar 512MB RAM)
Vreau să vă reamintesc că testarea acestor produse se datorează unui parteneriat dintre
Digipedia.ro și
evoMag – pe pagina Test Lab a celor de la Digipedia veți găsi lista completă a produselor ce se pot testa, o listă ce se updatează constant și pe care găsiți telefoane,
tablete, camere video, laptopuri și alte gadgeturi.
Distribuie dacă îți place
Related
Discover more from Forever Young
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
0 Comentarii