Am citit astăzi în revista Biz un articol pe care simt nevoia sa îl preiau.
Elixirul iubirii și salvarea unui muzeu
”Iubirea poate salva un muzeu unic în România. Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca este în pericol din cauza faptului că proprietarii clădirii retrocedate în care se află acesta (Casa Hintz) ai scos-o la vânzare. Casa Hintz a găzduit și prima farmacie existentă vreodată în Cluj-Napoca, în 1573. Clădirea datează de la începutul secolului XVI, ajungând la finele secolului XVIII în proprietatea familiei Hintz, dar fiind naționalizată de comuniști în 1949. Totuși, în 1954, profesorul Valeriu Bologa a convins nomenclatura că tradiția mărită păstrată, iar spațiul devine muzeu al farmaciei.
Bloggeri clujeni pun umărul la salvarea muzeului, iar oamenii din Cluj-Napoca (și nu numai) pot și ei contribui la acest efort. De Dragobete (24 februarie). Muzeul a organizat un eveniment cu totul special, între orele 18:00 și 23:00, oferind vizitatorilor posibilitatea de a afla rețeta elixirului dragostei.
Ca într-un adevărat efort social media, puteți ajuta chiar dacă nu sunteți din Cluj, dând like pe contul de Facebook și urmărind contul de Twitter al muzeului. Detalii găsiți și pe SITE”
* articol preluat în totalitate din revistă – Nr. 227, pag 10
Nu sunt din Cluj dar ideea de a închide un muzeu deoarece clădirea în care se află va fi retrocedată mi se pare revoltătoare. Și nu cred că este doar cazul Muzeului Farmaciei din Cluj-Napoca, cred că sunt asemenea cazuri peste tot prin țară. Măcar pentru aceste clădiri statul ar trebuii să găsească banii necesari pentru a plătii contravaloarea lor în bani, dar și persoanele care cer aceste case înapoi ar trebui să fie mai puțin orgolioase. Ăstia suntem noi românii, nu știm să apreciem ce avem!
Bloggeri care au scris despre acest lucru îi găsiți
aici.
Distribuie dacă îți place
Related
Discover more from Forever Young
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
3 Comentarii
Am dat like !
Am mai auzit despre acest elixir intr-o seara la televizor. Nu stiu cat de bun ar fi, nu prea cred in asa cv…
daca ai fi citit in totalitate articolul si ai fi vazut despre ce este vorba nu ai mai zice de elixir