theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

De ce citesc?

Acum două săptămâni v-am spus, prin ACEST articol, de campania organizată de cea mai mare librărie online – ” Libris.ro îți scoate cărțile din wishlist și ți le trimite acasă!”
Înainte să vă spun de ce îmi place mie să citesc o să vă spun câteva din răspunsurile strânse de la prietenii mei.
– să-mi dezvolt vocabularul
– să învăț lucruri noi
– să-mi dezvolt imaginația și creativitatea.
– să scap de plictiseală și de cotidian.
– să-mi antrenez creierul să nu lenevească.
– să nu mă plictisesc
Acum vă spun de ce îmi place mie să citesc.
Fiecare dintre noi are vise și fantezii nebune ce nu pot fi îndeplinite în viață, dar care pot fi trăite foarte ușor prin paginile unei cărți.
De când am citit prima mea poveste – ”Moartea căprioarei” nu m-am mai putut opri. Am simțit cum cărțile mă atrag… nu este vorba numai de curiozitate, pe cât este de dorința de a cunoaște din ce în ce mai multe într-o modalitate inedită. Urăsc istoria dar am citit cu foarte multă plăcere cărți ce conțin fragmente de istorie scrise într-un mod atractiv și diferit. Până undeva acum 5 ani uram să și scriu povești, acum se pare că pe lângă pasiunea pentru literatură am căpătat și pasiunea pentru a scrie. Aceasta se dezvoltă prin multă lectură.
Mi-am spus că atunci când voi avea propria mea casă, îmi voi face o cameră plină pe toți pereții cu cărți, un șemineu și un fotoliu confortabil în care să mă pierd cu zilele în câte o carte. Când citesc nu am nevoie de nimic… pot să nu mănânc, să nu beau apă… să nu dorm… până când termin acea carte.
books
Îmi place să citesc pentru că așa descopăr pe lângă lucruri noi și caractere sau personalități ale diverselor personaje, plus tipologii umane – plus că într-o carte poți fi oricine îți dorești
Pentru că îmi place să-mi satisfac curiozitățile prin lectură și pentru a-mi dezvolta imaginația – sunt foarte curioasă din fire.
Îmi place să citesc deoarece îmi place să mă transpun în pielea personajelor din carte, și să trăiesc diverse povești în diverse locuri de fiecare dată – nu îmi place în schimb când cartea se termină. Pe lângă personajele din carte, mai descoperim și autorul, care își pune o parte din suflet în paginile acesteia.
Îmi place să citesc orice (chiar dacă sunt cărți proste – îți dai seama care sunt bune în momentul când ajungi să citești câteva cărți proaste), oricând am timp, oriunde – gândiți-vă că în perioada comunistă anumite cărți erau interzise, pe când acum poți citi cărți atât în format clasic cât și cărți online.
Pentru că uneori te poți da mare și tare răspunzându-i cuiva cu un citat dintr-o carte.
Pentru că duce la singura dependență nedăunătoare care te face să vrei mai mult, și mai mult, ce nu trebuie tratată niciodată.
Și nu în ultimul rând îmi place să citesc pentru a mă relaxa și binedispune, dar și pentru că îmi place.
chapter in a book-life
Astea sunt motivele mele…
Am uitat să vă spun că ultima dată am fost în librăria celor de la Nemira de pe Magheru. Plus că în momentul în care mi se pune pata pe o carte nu mă las până nu mi-o cumpăr – au fost și câteva cărți care m-au dezamăgit. De aș avea suficienți bani mi-aș cumpăra în jur de 5 cărți pe lună.
Era să uit… voi de ce citiți?

Libris.ro

Categorie:News Blog
POSTAREA ANTERIORA
UBS Chinese Grand Prix – Shanghai – Shanghai International Circuit (Third Race Formula 1 2013 season)
URMĂTOAREA POSTARE
Gulf Air Bahrain Grand Prix – Sakhir – Bahrain International Circuit (Fourth Race Formula 1 2013 season)
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!