Mie îmi place destul de mult să gătesc și să experimentez în bucătărie. De exemplu astăzi.
Încep întâi cu o paranteza. Ieri am făcut niște snițele din piept de pui și am oprit puțină carne ca să fac niște sos pentru spaghete mai pe seara, dar dacă am ieșit în oraș aseară nu am mai făcut, așa că am făcut azi la prânz.
Ziceam de Paste cu sos roșu …
În primul rând deabia după ce am pus apa la fiert am observat că nu mai avem spaghete în casă, dar aveam farfale și pene, așa că le-am combinat și oricum tot făinoase sunt ;)). Uitasem să specific că în oala în care am pus apa pentru paste la fiert am pus și o lingură de ulei de măsline și un praf de sare.
Cu sosul este altă poveste. Niciodată nu cred că mi-a ieșit la fel, pentru că de fiecare dată încerc noi combinații (odată chiar am încercat un sos alb cu smântână și ou, descoperind că nu este bine să pui niciodată ou în sosul pentru spaghete), dar întotdeauna fac sos roșu pentru că este mai delicios.
Sosul de azi a avut în compoziție următoarele… de fapt o să vă zic și cum l-am făcut. (bonus de salivat în timp ce vă imaginați pașii) Am pus la prăjit pieptul de pui tăiat cubulețe. După ce s-a rumenit am aruncat peste el o ceapă imensă tăiată mărut și am lăsat să se călească și ea puțin. Între timp l-am pus pe taicămiu să taie morcovul mărunt. Împreună cu morcovul am mai pus și niște ardei gras. Cât timp stăteau ele în tigaie sub capac, eu am tăiat în 4 vreo 15 ciuperci (din alea mititele) care au intrat și ele în horă. Am pus capacul și am lăsat aromele să se îmbine amestecând din ”când în gând”. Când am avut eu impresia că arată și miroase suficient de bine am pus bulion de roșii (nu știu cât la măsură că niciodată nu măsor ci pun după ochi până mi se pare mie suficient de roșu). La sfârșit am pus condimentele: piper, cimbru, oregano și un vârf de cuțit de curry.
Continuarea este cu lins pe bot și … spălat vase la sfârșit.
Acum am și suficient timp, dar mă întreb ce o să se întâmple când voi avea un servici în care o să fiu în picioare de la 8 la 8 și când ajung acasă numai să gătesc nu am chef.
Sunt adepta mâncărurilor gătite în casă că măcar ști ce pui în ea. Nu zic că nu mănânc de la fast-food-uri dar numai când sunt nevoită. Și nu este bine să devină o obișnuință să mâncăm numai fast-food.
După cât de divin arată cred că este și foarte gustoasă, iar prețurile nu sunt mari. Nu este mare diferență față dacă ai găti tu acasă (ținând cont că sunt între 6 și 8 porții), numai că pe tine te-ar costa timp, timp să faci cumpărăturile pentru ce gătești și timp să gătești. Iar uneori chiar nu mai ești dispusă să mai pierzi 2-3 ore în bucătărie, așa că este o soluție destul de bună, mai ales că mâncarea îți este livrată acasă (dacă ești din București sau Ilfov).
Distribuie dacă îți place
Related
Discover more from Forever Young
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
1 Comentarii
[…] să se vadă dacă este făcut. Poftă buna. PS. Mai găsiți câteva rețete și aici: Musaca, Paste cu sos roșu, Orez cu legume mexicane și carne de vițel, Piept de pui la cuptor cu ciuperci, Sos cu coaste, […]