theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Caldura mare mon cher!

Pentru cei ce nu știu încă eu coabitez împreună cu alți 15000 și ceva de locuitori într-un orășel de provincie din SE minunatei noastre țărișoare.
Iarna ce tocmai a trecut au fost temperaturi infernal de negative, care au fost ținute sub control în interiorul apartamentului de către minunata centrală deținută de prin 2002. Când aceasta a fost achiziționată pentru prima dată făceam mișto cu ai mei zicându-le: ”Dacă vreodată nu mai vrea Oltcitul să funcționeze putem lua roțile și volanul de pe el și să le punem la centrală” (explicație: centrala este marca Lamborghini)
Toamna și primăvara sunt foarte multe ploi, pentru care nu am nici o rezolvare.
Iar vara te topești înaintea înghețatei deabia cumpărată. Soluția acestei probleme ar fi un aparat de aer condiționat.
La mine în familie în 99% din cazuri mama propune iar taicămiu refuză sau vine cu altă idee. De această fată a fost invers – se dovedește că la orice regulă trebuie să existe o excepție pentru a fi de fapt regulă – taicămiu a propus și maicămea a zis că mai bine punem la iarnă sau la anul. Înțeleg vorba aceea: românul își face iarna căruță și vara sanie, dar totuși nu văd logica montării aerului condiționat când afară sunt -20ºC.
Ca orice produs aparatele de aer condiționat au și avantaje, dar și dezavantaje.
Avantajele:
– aparatele de aer condiţionat micşorează temperatura şi umiditatea, transformând un mediu insuportabil într-unul mai mult decât confortabil.
– contrar spuselor unora acestea sunt și un plus pentru sănătate. Cel puțin pentru cardiaci şi bătrâni pentru care o zi caniculară este o ameninţare reală.
– aparatele prevăzute cu filtru te ajută să scapi şi de poluare, praf, polen, astfel că poţi să ţii la distanţă alergiile, crizele de astm şi bolile respiratorii asociate poluării.
Dezavantaje sunt mai mult atunci când acestea nu sunt întreținute cum trebuie:
– te poți alege cu o răceală, dar nu din cauza curentului ci din cauza microorganismelor care se strâng în acesta. Conform studiilor într-un aparat de aer condiționat se găsește întreaga gamă de patogeni (bacterii, viruși, ciuperci)
– diferența de temperatura dintre mediul exterior și camera răcită cu ajutorul aerului condiționat este destul de periculoasă, putând duce la șoc termic, de aceea temperatura ideală la care trebuie setat aparatul trebuie să fie cu câteva grade mai mică decât cea de afară și în nici un caz mai joasă de 24ºC
Până una alta eu am apucat să cercetez ce și cum despre aparatele de aer condiționat.
Ținând cont că apartamentul nu este foarte mare (45mp) nu trebuie un aparat de aer condiționat cu o putere extrem de mare. Trebuie ținut cont că puterea aparatelor de aer condiționat se măsoară în BTU (1 BTU = 3,41 Wați). De unde vine prescurtarea BTU? BTU=British Thermal Units.
Daca folosiți aparate de mare capacitate în camere mici, aerul nu se va mai dezumidifica și se va produce condens, urmat de mucegai. După cum zic cei de la Protecția Consumatorului într-o camera de 9-13mp sau 14-23mp, e nevoie de un aparat cu puterea de 5.000-6.000BTU. Pentru o încăpere de 24-27mp, puterea aparatului trebuie să fie de 7.000BTU, iar pentru 28-33mp de 8.000BTU.
Alți factori când achiziționăm un aparat de aer condiționat ar fi numărul de persoane ce stau în acel spațiu și numărul și orientarea ferestrelor – încăperile cu ferestre orientate spre sud au un necesar de răcoare de două ori mai mare față de încăperile cu ferestre orientate spre nord. Plus trebuie să ținem cont și de locul unde dorim să îl instalăm pentru a ști care ar fi dimensiunea maximă a aparatului (dacă achiziționați unul mai lung cu 10cm decât spațiul de care dispuneți nu îl puteți tăia)
Ținând cont de toți factorii consider că aparatul de aer condiționat MYRIA TAC09CHSA/F ar fi potrivit pentru apartamentul meu. Acesta are patru funții: răcire, încălzire, dezumidificare și ventilare.
Dispune de o putere de 9.000BTU (2.26kW) și consumă în jur de 485kW pe an, iar nivelul de zgomot al unității interioare este între 32 și 36dB, iar a celei exterioare de 52dB.
Privind în ansamblu un aparat de aer condiționat este mult mai benefic decât dăunător, mai ales că te ajută să treci cu bine peste vara caniculară.
Articol scris pentru concursul organizat de BlogalInitiative în parteneriat cu Altex.
Mai este bine de ştiut că:
în termen de 10 zile de la achiziţionarea online de pe www.altex.ro a unui produs, cumpărătorul (persoană fizică) poate returna ceea ce a cumpărat dacă nu este mulţumit, conform Ordonanţei 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţa.
– nu există niciun risc de achiziție de pe site-ul www.altex.ro, pentru că există serviciul de garantare a prețului 2 x diferenţa (dacă găsești în altă parte un produs mai ieftin, primești dublul diferenței sub forma de voucher valoric).

Discover more from Forever Young

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Categorie:Advertoriale
POSTAREA ANTERIORA
Paine ca la bunica
URMĂTOAREA POSTARE
Transformer
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!