theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Paine ca la bunica

Mai toți avem pofte specifice. Zilele trecute m-am trezit cu o pofta puțin mai greu de îndeplinit fix pe moment.
M-am trezit dintr-un vis – eram la țară și așteptam ca bunica mea să scoată pâine din vatră. M-am trezit cu mirosul acela specific al pâinii proaspete. Când am deschis ochii și mi-am dat seama că am visat dar deja îmi ploua în gură și muream de ciudă că m-am trezit.
Am mai avut eu asemenea pofte cauzate de diverse activități. De exemplu atunci când aveam în casă niște muncitori ce tăiau niște țevi cu flexul mie îmi mirosea a pepene roșu. Problema era că eram undeva prin luna mai și pepenii mai aveau ceva până apăreau.
Problema cu asemenea pofte este că nu dispar până nu sunt îndeplinite, cel puțin în cazul meu.
Din păcate era duminică, iar la brutăria din oraș unde știam că mai fac pâine pe vatră era închis, iar de făcut nu avem nici un chef să fac.
Teoretic 1+1 fac întotdeauna 2, dar în anumite cazuri mai speciale poate face și 3.
Această poftă se putea rezolva foarte simplu dacă aveam o mașina de copt pâine. M-am uitat de câteva ori prin magazine și/sau pe internet și mă tentează din ce în ce mai mult să achiziționez una. Mi-a făcut cu ochiul modelul celor de la MOULINEX.
Da, știu că se spune că pâine îngrașă. NU. Eu sunt de părere că pâine din comerț îngrașă pentru că nu este făcută numai din făină și apă, având și diverse adaosuri care o fac să sporească și să fie așa de pufoasă. Adaosuri care te fac să mănânci mai mult din ea.
Este mult mai ”natural și bio” să îți faci propria pâine, iar o mașină de copt pâine este un răspuns din mai multe motive.
Vă voi expune pentru început două din motivele pentru care eu aș achiziționa una. În primul rând nu mai stai să o frămânți tu, iar cu timpul cât preparai pâinea faci altceva. În al doilea rând pe căldurile care au fost cuptorul mergând cred că ar mai fi lipsit.
În mașina de copt pui ingredientele (faina, apă, puțin ulei, drojdie uscată și un praf de sare) și ai de ales între 15 programe plus că are și o funcție de păstrare la cald. Pentru cei curioși există o fereastra largă prin care poți verifica procesului de gătire.
Se spală foarte ușor pentru că recipientul este făcut dintr-un material anti-adeziv. Dacă seara te hotărăști că a doua zi dimineață vrei pâine proaspătă la micul dejun aceasta are o funcție de start întârziat.
Dacă ești singur nu trebuie să faci cantitatea maximă pe care o poate prepara mașina. Aceasta poate fi reglată pentru capacități de 500g, 750g si 1kg, plus că are 3 funcții de setare a crustei.
Nu știu voi dar eu ador să ronțăi coaja pâinii de casă dată cu puțin unt și deasupra dulceața mea preferată – cea de vișine, alături de o cană de ceai de tei.
Iarăși visez la pâine de casă. Toată vina este a celor de la Blogal Initiative care organizează un concurs împreună cu Altex.
Mai este bine de ştiut că:
în termen de 10 zile de la achiziţionarea online de pe www.altex.ro a unui produs, cumpărătorul (persoană fizică) poate returna ceea ce a cumpărat dacă nu este mulţumit, conform Ordonanţei 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţa.
– nu există niciun risc de achiziție de pe site-ul www.altex.ro, pentru că există serviciul de garantare a prețului 2 x diferenţa (dacă găsești în altă parte un produs mai ieftin, primești dublul diferenței sub forma de voucher valoric).
Categorie:Advertoriale, Cooking
POSTAREA ANTERIORA
Life is a Magic Song
URMĂTOAREA POSTARE
Caldura mare mon cher!
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

2 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!