theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Transformer

În timpul SuperBlog 2011 v-am vorbit despre prima generație a tabletei Transformer Pad a celor de la ASUS. Astăzi o să vă vorbesc despre cea de-a treia generație a acestei tablete: Transformer PAD TF300T. Este varianta fără carcasă de metal și la un preț mult mai accesibil a tabletei ASUS Transformer Prime.
Chiar de când am citit pentru prima dată, acum aproape 1 an, despre Transformer mi s-a părut o inițiativă destul de bună a celor de la ASUS.
O să încep cu singura funcție care o diferențiază de alte tablete, și care pentru unii utilizatori face diferența. Posibilitatea de atașare a unei tastaturi (care are o baterie suplimentară) a fost mutarea îndrăzneață a celor de la ASUS – asta poate și pentru că odată cu achiziționarea tastaturii utilizatorul capătă o autonomie de 15 ore. Iar cei de la ASUS nu îți bagă pe gât tastatura, aceasta este opțională pentru fiecare utilizator. Au existat și câteva dezavantaje al primei generații: carcasa de metal și problemele de conectivitate.
Știind plusurile dar și minusurile ASUS a continuat să-și dezvolte tabletele, dar tot în zona Android, ieșind astfel la lumină noul Transformer care este o combinație între prima generație a acestei tablete și ultima versiune de Prime. Acest model vine preinstalat cu Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich, dar și cu o suită de aplicații care oferă utilizatorului minimul de instrumente pentru a lucra fără probleme: Polaris Office (pentru crearea/editarea de documente Microsoft office), MyNet (aplicația de DLNA), MyBooks (permite accesul la biblioteca în format digital), MyCloud (asigură posibilitatea de backup în cloud al documentelor).
Aceasta este echipată cu un sistem Tegra 3 cu CPU NVIDIA® Tegra®3 T30L Quad-Core @1,2GHz iar GPU GeForce® 12-core, 3D stereo (built-in), având 1GB RAM DDR3 și 32GB HDD. Ecranul este de tip IPS+ (fără Gorilla Glass*) de 10,1 inchi cu rezoluția standard pentru tablete de 1280×800 cu 10 puncte de touch, iar conexiunile sunt cele de WiFi 802.11 b/g/n și Bluetooth 3.0.
Pe partea stângă veți întâlni un microHDMI – aflat lângă butonul de volum, puțin mai jos puteți găsi slotul pentru microSD, iar imediat sub slot se află microfonul.
Pe partea dreaptă se pot găsi un portul 2-in-1 Audio Jack iar în partea inferioară se află cele două sloturi pentru prinderea mecanică a tastaturii și cel proprietar pentru încărcare/transfer de date.
Pe față nu se găsește niciun buton, display-ul ocupând toată suprafața. Îmbinarea dintre sticlă și carcasă se face prin intermediul unui material cauciucat care Are și funcție de absorbție a șocurilor.
Această este echipată și cu două camere foto. Cea principală e poziționată în bordura superioară a display-ului și are 1,2 MP, iar cea de-a doua are 8 MP, cu auto-focus și fără Flash.
Tableta Transformer TF300T este foarte ușoara si ultra-portabilă – având dimensiunile: 263×180,8×9,9 mm (lățime x înălțime x grosime) si cântărind doar 635grame. Pentru cei ce doresc și tastatura, greutatea tabletei va crește cu 600grame. Are o baterie de tip Li-Polymer (2940mAh) ce ține până la 10 ore.
Subțire și ușoară dar totuși cu o construcție solidă, autonomie de peste 10 ore, performanțe destul de bune. Poate singurul minus care se face simțit este lipsa protecției Gorilla Glass. Ar mai exista un mic inconvenient – lipsa unui port USB. Transformer Pad TF300 e un produs excepțional, fiind de departe mai rapid și eficient decât toate celelalte tablete Android și având un raport performanță/preț destul de bun.
*Gorilla Glass = un strat de sticlă alumino-silicat de tip alcaliu, conceput special pentru a fi subțire, ușor și rezistent la avarieri. Proprietățile stratului sunt puterea, rezistența la zgârieturi și delicatețea.
Articol scris pentru concursul organizat de BlogalInitiative în parteneriat cu Altex.
Mai este bine de ştiut că:
în termen de 10 zile de la achiziţionarea online de pe www.altex.ro a unui produs, cumpărătorul (persoană fizică) poate returna ceea ce a cumpărat dacă nu este mulţumit, conform Ordonanţei 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţa.
– nu există niciun risc de achiziție de pe site-ul www.altex.ro, pentru că există serviciul de garantare a prețului 2 x diferenţa (dacă găsești în altă parte un produs mai ieftin, primești dublul diferenței sub forma de voucher valoric).
Categorie:Advertoriale
POSTAREA ANTERIORA
Caldura mare mon cher!
URMĂTOAREA POSTARE
Leapsa de vacanta
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!