theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Avalansa de Vampiri

Nu știu dacă ați observat dar în ultimul timp este o explozie de cărți și filme cu vampiri –pentru mine astea sunt cărți de duzină.
De la ”Twilight Saga”de Stephenie Meyer până la seriile: ”Vampirii Sudului” – care a inspirat serialul ”True Blood”; și ”Jurnalele Vampirilor” ecranizarea ”Vampires Diaries”. Nu spun că nu am citit și eu ”Twilight Saga” – le-am citit chiar în engleza, și mai mult de 4 zile nu mi-a luat (una pe zi). Și mă uit la ”True Blood” (care mi se pare un film porno cu vampiri realizat foarte prost, în care oamenii sunt atât de naivi, nu știu cartea cum e) și ”Vampire Diaries”.
Personal sunt fana cărților cu vampiri, dar nu de acest tip. Pe lângă secolul vitezei și al tehnologiei, acest secol este și al personajelor SF, gen vârcolaci, vampiri,vrăjitoare și altele din această categorie.
Cred că eram princlasa a IX-a când am citit pentru prima dată o carte cu vampiri, de care și acum sunt îndrăgostită. Este vorba de ”Interviu cu un vampir” de Anne Rice,care are și o ecranizare cu Tom Cruise, Antonio Banderas și Brad Pitt, de care eu nu știam în acel moment. În 2 zile am ”devorat” cartea, am citit-o atât derepede și mi-a plăcut atât de mult, încât imediat ce am terminat-o m-am dus la fata de la care o împrumutasem și i-am cerut și continuarea.
O mică paranteză. Anne Rice a scris o serie întreagă de cărți cu vampiri – ”Cronicile Vampirilor” (Interviu cu un vampir, Vampirul Lestat, Regina Damnaților, Povestea hoțului de Trupuri, Diavolul Memnoch, Vampirul Armand, Merrik, Blood and Gold, Blackwood Farm) și după ascos și ”Noile cronici ale vampirilor” (Noile cronici ale vampirilor, Pandora,Vittorio).
Cred că în 2 săptămâni am citit fără oprire primele 6 volume și ”Pandora”. Celelalte nu leavea și m-am apucat să le caut în format digital. Am citit toată seria de 2ori, pentru că îmi place foarte mult, și parcă de fiecare dată când o recitesc mai descopăr ceva ce mă fascinează. Acum am de gând să o recitesc iarăși, mai ales că o parte din cărți mi le-am cumpărat. Este una din seriile de cărți care mi-a marcat adolescență, care m-a făscut să privesc lumea cu alți ochi uneori.
Revenind la avalanșa de cărți cu vampiri. Copii (sau Pokemnii cum le zice o prietenă de a mea celor sub 18 ani) din ziua de azi citesc aceste cărți cu vampiri, noi apărute și au o influență drastică asupta lor, au apărut și câteva știri pe la TV cu o față mușcată de gât de un băiat care se credea vampir.
Dacă le-am da să citească ”Dracula” de Dacre Stoker sau câteva din cărțile lui Stephen King cu vampiri, vârcolaci și vrăjitoare ar zice că sunt exagerat de sângeroase și nicinu cred că ar întelege jumătate din ce se petrece în acea carte.
Sunt cărți de duzină care fac valuri când apar ± 5ani, după care vor fi uitate.
For me this is the real deal!
POSTAREA ANTERIORA
First Page!
URMĂTOAREA POSTARE
Seriale
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

2 Comentarii

 • 7 January, 2012 la 10:51
  Ramona

  Filmul este de prin '94. vezi ca prima imagine te trimite catre linkul de download al filmului. Se merita este mult diferit de ce este acum

  RASPUNDE
 • 7 January, 2012 la 02:08
  Bogzilla

  Nu-mi plac vampirii, dar la ala cu Brad Pitt am sa ma ut, cred… de obicei joaca in filme bune 🙂

  RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!