theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Alegerile si Zilele Orasului

Astăzi când m-am sculat am găsit in bucătărie una bucată ziar local – sau județean mai degrabă – Informația.
Am aruncat un ochi pe articole și unul mi s-a părut funny. Cel puțin felul cum a fost scris. Eu zic că a fost scris de cineva în necunoștință de cauza pentru că cineva care a fost acolo nu ar fi zis asemenea perlă.
Săptămâna trecută au tot fost diverse manifestări culturale și sportive la mine în oraș, toate astea deoarece pe 21 mai, când este și Constantin și Elena, sunt și zilele orașului.
Programul vi-l prezint mai jos.
Pentru mine personal singura atracție au fost cei de la Direcția 5, la care am și fost. Păcat că oamenii de la noi din oraș nu știu să aprecieze muzica bună.

 

Revenim la articolul din Informația. Titlul articolului este ”Parc costisitor, lăsat în paragină de Primărie” și vă voi prezenta partea din articol care pe mine m-a făcut să râd din cauza felului cum a fost scris.
Cele mai oropsite au fost femeile care se pregătiseră așa cum se cuvine pentru o zi de sărbătoare, cu o rochie deosebită și un pantof cu toc. Risc maxim având în vedere cum arată aleile dintr-un parc unde risipa bugetară a fost cruntă.
Se pare că cel ce a scris articolul nici măcar în trecere nu a fost la zilele orașului în vreuna din zilele când s-au ținut concerte în parcul Tineretului, că dacă ar fi fost ar fi văzut că nu au fost femei în rochii de gală și cu pantofi cu toc… dar neah! Tipic ziaristului român prezintă informația pe jumătate sau distorsionată.
Și mi-am amintit că am mai citit un articol în același ziar, de data asta legat de mita electorală.
Oamenii legii se vor infiltra în stuff-urile de campanie ale partidelor și vor oferi bani și alimente pentru a-i prinde în flagrant pe cei care acceptă mită electorală.
Legea spune clar: ”Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum și scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat pentru funcția de primar, consilier sua președinte al consiliului județean, precum și primirea acestora de către alegători constituie infracțiuni și se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani
Știți ce mi se pare mie anormal la această lege. Este pedepsit cel care primește nu cel care oferă. Doar ați auzit cazuri pe la televizor când partidul X sau Y împărțea alimente sau alte produse în diverse localități pentru a mai strânge câte un vor. Și uneori era vorba de bătrâni și oameni mai nevoiași. Nu înțeleg de ce trebuie pedepsiți ei că au luat? Normal și moral nu ar trebui pedepsiți cei care dau aceste lucruri pentru încurajarea voturilor către X sau Y?
Numai în România se poate întâmpla așa ceva.
Categorie:Politice
POSTAREA ANTERIORA
Nimeni nu sustine adevaratele valori?!
URMĂTOAREA POSTARE
Santander Monaco Grand Prix – Monte Carlo – Circuit de Monaco Automobile Club de Monaco (Sixth Race Formula 1 2012 season)
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!