theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Stiati ca (I) …

… acneea este cauzată de glande sebacee excesiv de active. Stimulate fiind de schimbările hormonale din corp, aceste glande produc o cantitate extrem de mare de grăsime și cauzează astuparea porilor pielii. Punctele negre sunt celule de piele moartă, colorate de melanină.
… la aproximativ fiecare șapte ani, corpul dumneavoastră înlocuiește echivalentul a aproximativ un nou schelet.
… toți bebelușii se nasc cu ochii albaștri. După câteva ore de la naștere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung până la urmă să aibă ochi de altă culoare.
… organismul uman conține aproximativ cinci litri de sânge. Celulele roșii ale sângelui se formează la o rată de 2 milioane pe secundă.
… sângele de tip A poate primi transfuzii cu sânge de tip A si O.
… sângele de tip B poate primi transfuzii cu sânge de tip B si O.
… sângele de tip AB poate primi transfuzii cu sânge de tip A, B si O
… sângele de tip O poate primi numai transfuzii cu sânge de tip O, dar este acceptat de toate celelalte tipuri de sânge.
… sângele de tip O reprezintă grupa sanguină cel mai des întâlnită.
… atunci când țesuturile și organele sunt private de oxigen, sângele capătă culoarea albastră?
… atunci când v-ați născut aveați 350 de oase, iar după terminarea copilăriei 144 dintre ele s-au unit între ele.
… creșterea creierului se oprește în jurul vârstei de 15 ani.
… pentru a desfășura “procesul gândirii” creierul are nevoie de mari cantități de energie. De aceea este posibil ca după un intens proces de gândire să resimțiți aceeași oboseală ca și în cazul muncii fizice.
… creierul continuă să transmită semnale sub formă de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore după moarte.
… o persoană sub 30 de ani inhalează de două ori mai mult oxigen decât una de peste 80 de ani.
… o persoană obisnuită respiră cam 74 de milioane de litri de aer de-a lungul vieții.
… contuziile apar aproape de suprafața pielii deoarece capilarele plesnesc, apoi celulele sângelui mor, își schimbă culoarea și în cele din urmă organismul le elimină.
… celulele sângelui din capilare, transportate de apă, conțin oxigen și glucoză. Prin pereții capilarelor are loc un schimb chimic, prin care oxigenul și glucoza ajung în țesuturi. Concomitent dioxidul de carbon este eliminat din țesuturi în sistemul circulator. Alveolele pulmonare îndepărtează dioxidul de carbon și se umplu din nou cu oxigen.
… în aceeași clipă în care atriul se contractă, sângele pătrunde în ventricule. El părăsește apoi ventriculul drept, îndreptându-se către plămân, după care se întoarce în atriul stâng. Sângele părăsește ventriculul stâng prin aortă și ajunge în organism prin capilare, distribuind oxigen celulelor țesuturilor. Sângele dezoxigenat se întoarce în atriul drept.
… un singur zigot (celulă rezultată din unirea a doi gameți = celulă sexuală) conține toată informația genetică necesară pentru crearea unui nou organism.
… feniletilamina produce o ușoară stare de visare și este produsă de către creier în momentul care doi oameni sunt îndrăgostiți. Interesant de remarcat este faptul că aceeași substanță se regăsește și în ciocolată.
… întâmplările cele mai frecvente în vise sunt: căderile; eșecurile repetate în desfășurarea unor acțiuni; activități legate de locul de muncă sau de școală; experiențele sexuale; persoana care doarme se visează ca fiind urmărită sau atacată de cineva.
Categorie:Ganduri
POSTAREA ANTERIORA
19 intrebări…
URMĂTOAREA POSTARE
About time, again and again
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

  • 15 April, 2012 la 17:04

    visele ! vai, ce harababura e la mine in vise! ma trezesc de multe ori cu o fata de tamp! parca totul se intampla cu viteza luminii.

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!