theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

10 filme cu masini

La câte articole s-au scris aici pe site despre Formula 1 nu mai încape îndoială ca pe Ramona o pasionează cursele de mașini. Pentru perioadele în care nu are la ce competiție de F1 să se uite, fac (eu Alex Baran Petrescu) un top 10 filme cu mașini.
10 car movies
1. Rush (2013)
Mult așteptatul film are premiera în Romania pe 27 septembrie. Acțiunea are loc în epoca de aur a Formulei 1, sportul care nu permite erori. Filmul prezintă povestea adevărată dintre perfecționistul Niki Lauda și playboy-ul James Hunt, dar și lupta dintre echipele lor, Ferrari și McLaren.
2. Grand Prix (1966)
Spectacol, viteza, vieți personale tumultuoase. Pentru a fi cât mai real și a oferi cinefililor imagini nemaipomenite, s-a montat câte o camera auto pe mașini. Țineți cont ca a fost filmat în ’66 atunci când îl vizionați și veți înțelege de ce totul este spectaculos.
3. Days of Thunder (1990)
Un film cu mari actori: Nicole Kidman și Tom Cruise. Acțiunea se precipită cu un accident în care doi mai rivali sunt răniți, dintre care doar unul revine pe pista, după o perioada de recuperare. Problema apare când un alt oponent al sau vrea sa-l scoată de tot din schema.
4. The World’s Fastest Indian (2005)
Anthony Hopkins și-a jucat rolul excepțional. Acțiunea are loc în anii ’60. Viata de pensionar nu îl împiedică pe Burt Munro să își îndeplinească visul: fără o echipa care sa-l susțină, vrea sa participe la Săptămâna Vitezei în Utah, Salt Lake, cu motocicleta lui Indian 1920.
5. Winning (1969)
Frank Capua are un mare obiectiv: sa câștige circuitul Indianapolis 500. Problema se complica atunci când risca sa își piardă nevasta din cauza celui mai mare rival al sau. Printre actori îl veți recunoaște pe Paul Newman, care s-a transformat într-un mare fan al curselor auto, după acest film.
6. Bobby Deerfield (1977)
Filmul este mai mult o lecție de viata. Bobby, personajul principal, se îndrăgostește de o fata bolnavă de leucemie. Am uitat să spun ca rolul este jucat de Al Pacino. Pe lângă povestea de dragoste, filmul are și scene de la raliu destul de faine.
7. Le Mans (1971)
Este recreata cea mai dura cursa auto, Le Mans. Eroul principal, șofer american, revine la cursele franțuzești după ce și-a revenit dintr-un accident. Imagini superbe și o poveste de dragoste: șoferul nostru se îndrăgostește de văduva unui pilot care a murit în același accident din care de-abia și-a revenit el.
8. Cannonball Run (1 si 2 / 1981 si 1984)
Numai când spun Burt Reynolds și trebuie să vă gândiți la o comedie. Una care implica și curse auto, desigur. Nu exista reguli, câștiga cel mai bun. Raliul are loc de la un capăt la altul al Americii.
9. Cars (2006)
Mai putin spectaculoasa fata de un film cu scene reale, animația asta este foarte haioasă. Și utila, dacă vreodată faceți pe dădaca. Mașinile prind viata și au parte de multe aventuri.
10. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)
Fațî de celelalte, asta este mai mult comedie când nu ai absolute nimic la care sa te uiți, la tembelizor. Dar imaginile specifice curselor Nascar se regăsesc din plin. Dacă v-a fost dor de Ali G. sau Borat, vă veți bucura să-l revedeți pe actor. Povestea este clasica: viteza, rivali, soții care se îndrăgostesc de rivali.
Ma gândesc să-mi pun și eu o camera auto pe mașină. Ii sporesc securitatea și, cine știe, poate fac propriul documentar: cum sa faci zig-zag în traficul aglomerat sau printre gropile din asfalt. Serios vorbind, uneori acest echipament se poate dovedi foarte util.
POSTAREA ANTERIORA
Singtel Singapore Grand Prix – Singapore – Marina Bay Street Circuit (Thirteent Race Formula 1 2013 season)
URMĂTOAREA POSTARE
Style Never Goes Out Of Style
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!