theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Weekend neplanificat

Deabia ne băgasem în pat. Eram pe punctul de a adormi. Îmi simțeam ochii greoi, dar mintea încă atentă la tot ce se întâmpla în jurul meu.
L-am simțit când a intrat în cameră, datorită parfumului. S-a băgat în pătură lângă mine și l-am auzit butonând laptopul. Mintea-mi începuse să adoarmă când m-am simțit privită. Știam cum îi place să facă asta dimineața, dar acum chiar nu aveam chef de asta.
– Matei, sunt foarte obosită. Dacă ai să-mi spui ceva nu te mai uita așa la mine, spun eu cu ochii închiși și voce tărăgănată.
– Mi-a venit o idee. Știu că pentru moment nu o să-ți placă, dar o să mă iubești și mai mult după.
– Îhîm… dragule, sunt obosită.
– Stai să-ți citesc ceva, îmi spune în timp ce ia laptopul de pe noptieră: ” În Valea Jiului, la circa 20 de kilometri de Petroşani și la o altitudine de 1380m, în inima Masivului Vulcan se afla Straja, una dintre staţiunile româneşti cu aerul cel mai tare şi mai curat.”. Nu sună frumos.
– Ba da pui, dar e departe, e frig acolo, și cum ajungem?
– Putem pleca în noaptea asta. Avem tren la douăsprezecea noaptea. Ce zici? Mai ales că mâine este week-end. Știu că mi-ai zis de foarte multe ori că vrei să înveți să schiezi. Ai nevoie de un week-end relaxant, departe de agitație, de fapt amândoi avem nevoie.
– Știu iubire, spun eu așezându-mă pe pieptul lui. Dar unde o să stăm? Ce vom face acolo?
Vila Alpin Straja
– M-am interesat de tot, cazare – la Vila Alpin, dar lucruri de făcut și vizitat. Iar dacă nu vrei să ieși la schi putem sta în vilă, în fața șemineului cu o cană de vin fiert în față, îmi spune ridicându-se din pat. Putem vedea atâtea locuri frumoase – monumentele istorice din munții Orăștiei, putem merge la într-o excursie la Tg Jiu pentru a vedea casa memorială a lui Brâncuși, rezervația de zimbrii, o serie de mănăstiri.
Vila ALPIN situată în stațiunea Straja la 50 m de telescaun are o poziție excelentă, fiind amplasată între cele doua pârtii cu nocturna, oferindu-vă o priveliște deosebita spre munții Retezat. 
Noi ne străduim să vă oferim cele mai bune condiții pentru a petrece un sejur de excepție în Straja. Voi ce v-ați dori?
Îmi spunea toate astea foarte entuziasmat și cu fler, în timp ce scormonea prin șifonier. Eu nu mai aveam mult până adormeam complet. Nici nu vroiam să deschid ochii pentru a vedea ce tot caută că deja îmi puteam imagina. Nu era prima dată când îi veneau idei subite și plecam în weekend neplanificat, dar un weekend la Straja deja mi se părea obositor.
Nu m-am putut împotrivi. Imediat ce a terminat bagajele de făcut s-a îmbrăcat și m-a trezit și pe mine. A sunat un taxi și am ajuns la gară într-o clipită.
Ne-am suit în tren și cum ne-am găsit locurile și ne-am instalat am adormit la el în brațe, destul de obosită, dar și fericită de mica aventură ce ne aștepta.
Articol realizat pentru Etapa nr. 6 a concursului SuperBlog 2013.
Categorie:SuperBlog 2013
POSTAREA ANTERIORA
Miez de lapte
URMĂTOAREA POSTARE
HocusPocus Evrychoros
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!