theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Va Vad!

M-am gandit in sfarsit sa scriu postul asta!
M-am operat acum o saptamana la West Eye Hospital de miopie. (aparatul cu care se efectueaza operatiile – STAR S4 IR Excimer Laser System)
Am aflat de acest spital de la un coleg de grupa care s-a operat si el, si am zis sa ma duc sa imi fac o consultatie sa vad ce dioptrii mai am.
Am probleme cu ochii de cand ma stiu. Primul consult pe care l-am facut a fost in clasa a I-a si aveam o dioptrie de -2.5 la ochiul drept si la ochiul stang nu aveam deloc. Mi s-au prescris ochelari pe care i-am purtat si nu prea.
In decursul anilor am mai facut consulturi si dioptria s-a schimbat deoarece nici eu nu am fost copilul ascultator care sa poarte mereu ochelari. Pe undeva prin clasa a X-a  am trecut de la ochelari la lentile de contact deoarece ajunsesem la o dioptrie de -5 la ochiul drept si la ochiul stang era tot 0 si era diferenta prea mare intre ochi ca sa mai pot purta ochelari. Am purtat lentilele pana anul acesta undeva prin februarie cand deja ma plictisisem sa tot le pun dimineata si sa le scot seara.
Dupa ce s-a operat colegul am zis sa ma duc si eu la control si am zis sa imi fac si o programare la consultul pre-operator.
La acest consult iti face : Acuity Map, Wavefront High Order Averrations, Ocular Response.
Dupa consult mi-a iesit :
Ochiul Drept Astigmatism Miopic Compus cu dioptria de -7
Ochiul Stang Astigmatism Mixt cu o dioptrie de -1
Inainte de controlul pre-operator domnul doctor Stefaniu Ioan a zis sa fac operatia la ambii ochi, dar dupa acel control mi-a recomandat operatie doar pentru ochiul drept, deoarece la ochiul stang e dioptria mica si mixta.
Operația a durat in jur de 10 minute maxim, mai mult a durat anestezia (picaturi in ochi de 4 ori din 5 in 5 minute). Si aici il contrazic pe colegul care a zis ca doare. NU A DURUT (poate oi fi eu mai nesimtita de nu am simtit), dar nu m-a durut deloc cand mi-a taiat flapsul. Singura chestie care s-a simtit a fost o presiune la ochi, dar nu durere (a durut mai putin decat tatuajul).
Dupa operatie am vazut in ceata si m-a deranjat putin. Se simtea pe ochi exact cum am simtit lentila de contact in prima zi. Timp de 30zile trebuie sa urmezi un tratament : TobraDex si Systane (de 4 ori pe zi)
In aceiasi zi cu mine s-a mai operat cineva care avea hipermetropie (dioptriile cu +)
Dupa operatie ai 1001 interdictii. Singurul lucru pe care ai voie sa il faci este SA STAI! :))
Dintre interdictii o sa enumar cateva:
– nu ai voie sa stai in fum si abur
– nu ai voie la piscina
– trebuie sa porti ochelari de soare
– trebuie sa te speli pe fata cu apa fiarta si racita si sa folosesti comprese sterile
– nu ai voie eforturi fizice
– nu ai voie sa tusesti sau sa stranuti puternic (mi s-a parut cea mai comica interdictie :)))
– nu ai voie sa te freci la ochi
– nu ai voie sa stai mult in soare
PS. Preturi:
– consultatie standard – 100Ron
– consultatie pre-operatorie – 500Ron
– operatie : 1ochi (2500Ron), 2ochi(4000Ron)
– tratament : 69Ron
Pe scurt. Celor care au nevoie va recomand operatia si va recomand spitalul acesta. Este un exemplu de asa da spital.
Categorie:Funny & Funky, Stiri
POSTAREA ANTERIORA
Hungarian Grand Prix – Budapesta – Hungaroring Sport RT (Eleventh Race Formula 1 2011 season)
URMĂTOAREA POSTARE
Gadget-uri USB
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

2 Comentarii

  • 4 September, 2013 la 12:56

    […] recomand tuturor celor unde este necasară o asemenea intervenție… cum am mai zis și în articol, pe mine personal nu m-a durut și văd și mai bine (pe 4 februarie o să mă duc la controlul de […]

    RASPUNDE
  • […] mele, pentru că ele mă definesc uneori. 16. VĂD… mai bine de când m-am operat la ochi – AICI. Dar vederea propriu zisă nu este principalul caracter al oamenilor. Vederea psihologică, dacă […]

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!