theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tuborg GreenFest 2012 powered by Rock the City ziua II

Bucureștiul a fost din nou gazda Tuborg GreenFest pentru al treilea an.
Inițial mi-am achiziționat biletul doar pentru Godsmack, iar când aceștia au anulat concertul am fost dezamăgită – cum au fost cam jumătate dintre cei ce au avut bilet la ziua 2.
Acum pot spune că îmi retrag dezamăgirea. Nu sunt o fană super înfocată rock, dar cei de la Black Label Society, Lacuna Coil și Machine Head m-au convins să îi reascult și în afara festivalului. Chiar dacă nu știam mai mult de o piesă a fiecărei dintre cele trei trupe menționate mai sus pot spune cu sinceritate că m-au impresionat.
Black Label Society este o trupă de heavy metal înființată de solistul acesteia – Zakk Wylde (pe lângă muzician mai este și compozitor și actor) în 1998. Aceștia sunt originali din orașul Îngerilor.
O parte din piesele interpretate la București au fost: ”Crazy Horse”, ”Demise of Sanity”, ”Fire it Up”, ”Stillborn”, ”Concrete Jungle”, plus un solo fenomenal de chitară al solistului.

 

 

 

Lacuna Coil au compoziții care sunt prea dure pentru a intra în categoria goth dar și mult prea melodice pentru a fi metal pur – într-un cuvânt sunt unicat. Trupa a luat ființă în 1994 în Italia, iar inițial s-au numit Sleep of Right, după care Ethereal. Numele actual luându-l în 1998. În concertul de la București își promovează cel de-al șaselea album ”Dark Adrenaline”
O parte din piesele interpretate la București au fost: ”Heaven’s A Lie Live”, ”Our Truth”, ”Leaving Alone”, ”Angel’s Punishment”.

 

Machine Head este o trupă de heavy, trash și groove metal, înființată în 1991 de către vocalistul Robb Flynn și basistul Adam Duce. De-a lungul timpului s-a spus că au luat ce e mai bun de la fiecare trupă rock, trash, geavy ori groove.
O parte din piesele interpretate la București au fost: ”I Am Hell”, ”Imperium Live”, ”Halo”, ”Davidian”, ”Locust”.

 

Există și destule minusuri la acest festival:
– lipsa condițiilor minime de igiena: inexistenta apei curente pentru uz general nu mai vorbesc de lipsa hârtiei igienice la grupurile sanitare – meteahna pur românească.
– utilizarea jetoanelor în ciuda banilor: asta a dus doar la “umflarea artificiala” a preturilor la toate produsele aflate la vânzare.
– sonorizarea si jocul de lumini pentru Machine Head, au fost mult mai slabe decât toată ziua.
– praful din zona Golden care se ridica constant îți intra în ochi, gură, nas, urechi și alte orificii disponibile. Nu se mai pun ziarele și paharele care până la Machine Head aproape luase locul prafului.
O veste trista de sfârșit
Tomas Celechovsky, basistul grupului ceh Symphonity (foștii Nemesis) a decedat în data de 27 iunie. Celechovsky s-a alăturat formației Symphonity in 2004, la un an după lansarea albumului de debut ”Goddess Of Revenge”. Artistul suferea de cancer pancreatic.

Discover more from Forever Young

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

POSTAREA ANTERIORA
Adidasi
URMĂTOAREA POSTARE
R.I.P. Sergio Pininfarina
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

  • 10 August, 2012 la 17:35

    […] majoritatea festivalurilor organizate pe la noi. Numai că sistemul era diferit în comparație cu Tuborg GreenFest. Aici trebuia să cumperi neapărat minim două jetoane (12Ron – adică 6Ron jetonul) – nu […]

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!