theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

This is THE END!

Și am revenit cu unul dintre cele mai … nu contează cum îl numesc… contează motivele pentru care s-a ajuns la asta, și de ce s-a ajuns aici. Ieri a fost preview-ul la furtuna de azi… îl găsiți AICI.
Încep printr-un articol de lege ce îmi dă dreptul să spun cele ce urmează: ARTICOLUL 30 – Libertatea de exprimare.
Freedom-Of-Speech 1
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată
Așa deci…
Obligația angajatorului de a elibera, la cerere, toate documentele care atestă calitatea de salariat a solicitantului. – Neîndeplinirea acestei obligații se sancționează cu amenda de la 300 lei la 1.000;” – În momentul în care am cerut o adeverință de la HR (resurse umane) acesta a fost emisă în aproximativ o lună, iar una dintre adeverințe a fost scrisă total greșit (din fericire nu mai aveam nevoie de ea)
Obligația conform art.30 de a lua toate măsurile ce se impun pentru amenajarea ergonomică a locului de munca în vederea menținerii și îmbunătățirii condițiilor de muncă cum ar fi:
a) Asigurarea condițiilor de mediu (iluminat, microclimat, zgomot, vibrații, temperatură, aerisire, umiditate);
b) Amenajarea meselor sociale ale locurilor de muncă (vestiare, băi, grupuri sanitare, săli de repaus); Materialele igienico-sanitare se acorda în mod obligatoriu și gratuit de către angajatori.
Două dintre probleme sunt întâlnite de mine. În momentul când i-am informat că îmi mai funcționează doar vreo 6 neoane, am primit răspuns deabia după o lună, în care mi se spunea să găsesc eu pe cineva să le înlocuiască – cineva care poate oferi factură și garanție. Același răspuns l-am primit și în momentul când unul dintre calorifere a început să piardă apă.
O ultimă situație, tratată cât de cât într-un mod mai profesionalist a fost în momentul când i-am informat că dublura geamurilor termopan a vitrinelor sunt crăpate dintr-un colț într-altul, și în orice moment se pot sparge. Mi-au spus că mă vor anunța când vor avea fonduri pentru schimbarea lor. I-am întrebat că dacă se vor sparge iar o parte din marfă va fi furată, cine va fi tras la răspundere. Într-un mod mai pe ocolite mi s-a sugerat că eu voi fi responsabilă – parcă le-aș fi spart eu cu mâna mea.
Din unele puncte de vedere nu am de ce mă plânge – căldură a fost toată iarna, aer condiționat există pentru perioada verii, grup igienico-sanitar am. Salariile au fost plătite la timp, iar concediile au fost acordate când s-au cerut. Aici ajung la nemulțumirea altor colegi, care nu dețin și nici nu au acces la o baie. Vă las pe voi să vă gândiți cât de ”plăcut” este.
Obligația de a anunța cu o săptămână înainte, programul săptămânal de 36 până la 44 de ore (cu condiția ca media lunara sa fie de 40 de ore săptămânal) în cazul în care s-a negociat la nivel de unitate și s-a stabilit un asemenea program, situație in care durata normală a timpului de munca zilnic nu poate depăși 10 ore” – În anumite luni ale anului anumite magazine au fost anunțate că li se va prelungi programul de muncă – vor lucra sâmbătă de la ora 09 până la ora 15, iar duminică de la 09 până la 13. Această modificare a fost anunțată în joia sau chiar miercurea dinaintea weekendului care trebuia lucrat, nicidecum cu o săptămână înainte. În momentul când cei de pe magazin au protestat și au anunțat conducerea că și-au făcut alte planuri ce nu pot fi anulate, aceștia au fost amenințați că nu este nici o problemă dacă vor să își ia ”liber de acum pentru totdeauna
Acum să vă spun despre o altă nemulțumire, legată de drepturile angajatorului – ”Dreptul angajatorului de a verifica activitatea salariatului, in condițiile stabilite prin contractul individual de muncă”. În majoritatea locațiilor există camere de supraveghere care teoretic ar trebui să ajute angajatul, nu să îl terorizeze. Am ajuns la concluzia că angajatorul nu are altă ocupație toată ziua, în afară de urmărirea noastră. Iar în momentul când văd că nu facem X treaba ce au zis-o ei, încep cu amenințări de concediere.
Pe lista de nemulțumiri se mai adaugă și ”sampling agresiv”.
În fiecare zi suntem bombardați aproape din toate părțile de reclame, din ce în ce mai agresive. Majoritatea firmelor au angajați care lipsesc afișe și împart pliante pe stradă. Acesta din urmă este și obligația noastră ca Agent Vânzări. Ar trebui ca pe lângă cele 1000 treburi ce le avem de făcut într-o zi să se adauge și acesta. Eram de acord cu acest lucru – împărțit pliante la lume și răspândirea lor prin cutiile poștale. Mai nou, pentru că ”am observat că nu folosiți fluturașii nu am mai tipărit” așa că ”am fost rugați” să ieșim pe stradă, în fața magazinului, cu telefonul aflat la promoție în mână pentru a-l prezenta potențialilor clienți. În momentul când mi s-a spus acest lucru m-a bufnit râsul și am spus din capul locului eu nu voi face asta, și știți de ce? Pentru că mă duce cu gândul la țiganii din zona oborului ce stau cu diverse obiecte în mână și strică diverse pentru a atrage lumea, și se mai țin și scai după tine dacă le zici nu. Vouă cum vi se pare această metodă de promovare? Ați fi de acord să faceți așa la locul de muncă?
Ultima nemulțumire nu este a mea ci 3 prieteni din Brașov. Aceștia au abonamente la Orange de foarte mulți ani. În perioada sărbătorilor au fost promoții destul de tentante, atât la deschiderea unui abonament nou, cât și la prelungirea celor existente. Toți 3 mi-au povestit același lucru pățit în magazinul din MyPlace (care a luat foc la sfârșitul unii decembrie).
S-au dus să își prelungească abonamentele existente, iar odată cu acestea li s-a propus achiziționarea unui telefon dual sim în trei rate, fără obligații contractuale – acest lucru fiindu-i specificat de către agentul din magazin. Când li s-a pus în față hârtiile de semnat nu li s-a specificat despre ce este vorba, din fericire au citit și au observat că este vorba despre un ABONAMENT pe o durată de 3 luni, la care telefonul costa 1€. Au refuzat să semneze acele acte pentru că și-au dat seama că nu este ceea ce li s-a prezentat, iar agentul a început să țipe că ce mai contează, că l-au făcut să-și piardă el timpul cu ei.
Acum să vă spun despre ce este vorba de fapt. Există în oferta Orange abonamentul Fluture 10 ce poate fi deschis cu o perioadă contractuală de 3luni, 6 luni, 12luni, 24 luni.La acest abonament există câteva modele de telefoane, foarte simpliste, care costă doar 1€ – prețul la liber fiind undeva la 100ron.
Fluture 10
Optiuni Fluture 10
Această practică este destul de întâlnită – promovarea acestui abonament drept ”telefon în rate” fără a specifica clientului că acesta este de fapt un abonament, pe care tot el se va chinui să îl închidă după 3 luni. Voi cum ați reacționa dacă fi s-ar întâmpla așa?
O singură sugestie am pentru minunatul director al acestei companii. Să își ia cei mai buni oameni pe care îi are și să îi aducă la mine în oraș să vedem dacă realizează target-ul impus de dumnealui. Fără a face abonamente la toți țiganii (care oricum vorbesc 2 zile în Franța, fac factură de 500 ron și li se închide abonamentul) și fără a păcăli clientul. Dacă ei vor reuși acest lucru atunci îi voi da dreptate și mă voi gândi că poate nu am fost eu bună, până atunci să își schimbe atitudinea față de angajați.
Acesta a fost discuția serioasă cu care dumneavoastră m-ați amenințat că o vom avea la sfârșitul acestei luni dacă nu îmi voi realiza target-ul. Aveți dreptul la replică acum!
Să nu se mai mire Orange-ul de ce își pierde clienții, când managementul anumitor parteneri este de cacao. Și oricum cam asta este trendul în zona celor 3 firme de telecomunicații de pe la noi – câștigarea clientului oricum.
Nu mă plâng de salariu pentru că nu are rost, a fost cât de cât ok, dar sunt și Agenți ce iau ~ 2000ron pe lună – normal în zone unde clienți vin la tine, nu acolo unde trebuie să te rogi tu de ei.
Singurul lucru pozitiv au fost colegii de la alte magazine foarte de treaba.
Acum aștept tunetele și fulgerele ce vor urma! Plus amenințările! Deja mă amuz!
Categorie:Feature, Stiri
POSTAREA ANTERIORA
Reasons to Quit Your Job
URMĂTOAREA POSTARE
Muffins in 5 minute
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

  • 5 September, 2015 la 16:55

    […] (despre experiența mea acolo dar și motivul pentru care am renunțat la acel job o puteți citi AICI) Am revenit în București m-am înscris la un master, care în primă instanță părea genul la […]

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!