theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

The playful little jewelry

Pentru că v-am tot vorbit despre bijuterii, m-am gândit să vă spun și două povești haioase despre ele – ambele legate de obsesia Pisicuvelei pentru cercei.
Prima dintre pățănii s-a întâmplat imediat după ziua ei de naștere, în perioada liceului. Știindu-i obsesia de atunci pentru cercei m-am gândit să îi mai cumpăr încă o pereche.
Cerceii nu se vor demoda niciodată, iar oricâți ar avea o femeie, nu sunt niciodată suficienți, așa că o pereche în plus nu strică.
Diriginta noastră, care ne era și profesoară de matematică, avea o vorbă atunci când făceam greșeli: ”Vezi fereastra aia, acum zbori pe ea! Zbori!” – clasa noastră aflându-se la etajul 1 al liceului.
Domnișoara Pisicuvea nu era tocmai în grațiile diriginte și m-am gândit – în special pentru că încă mai aveam nevoie de ea în viață – să îi fac un cadou mai special, care să o ajute la zburatul pe fereastră.
Am luat magazinele de bijuterii din oraș la rând până am găsit ceva care îmi plăcea și care am considerat că se potrivește situației – o pereche de cercei de argint în formă de fluturași. În punguța în care am așezat cutiuța cu cercei am pus și o felicitare mai haioasă la care am adăugat: ”Pentru zboruri plăcute și aterizări line în timpul orelor de matematică!”
Vă dați seamă că ne-am amuzat copios – cei ce am fost invitați la ziua ei – în momentul în care a citit felicitarea și a scos cerceii din cutiuță. Nu au ținut-o mult cerceii, pentru că la câteva săptămâni distanța m-a anunțat în următorul fel:
”Cerceii și-au îndeplinit datoria, m-au ajutat să am un zbor lin dar li s-a făcut dor de familiile lor și au plecat către câmpiile cu maci.”
A doua întâmplare a avut loc la doi ani distanță, dar de această dată în prejma sărbătorilor de Crăciun. Cu câteva zile înainte de întâmplare îi cumpărasem o pereche de cercei, tot de argint – nu prea avem afinitate pentru bijuterii cu cristale – în formă de scorpion – în acea perioadă căpătase o obsesie pentru scorpioni (animalele) și vroia neapărat o pereche de cercei (și negrii – acea cerere nu a putut fi aprobată) în formă de scorpion.
În acea perioadă a anului, în București, la Sala Dales, se desfășura, ca în fiecare an, târgul de cadouri pentru Crăciun. Eu fusesem cu o zi înainte, chiar dacă inițial stabiliserăm că mergem împreună, dar programele noastre nu s-au înțeles și s-au certat 😀
Am avut o fereastră între cursuri și mă aflam în cameră, băgată în păturică la căldură cu laptopul în brațe și vizualizam un serial. Aud și simt telefonul vibrând pe undeva pe sub pătură. Mă uit cine mă sună și răspund. Surprinzător de partea cealaltă a firului nu era Pisicuveaua ci prietenul ei de atunci.
”- Bună Ramona. Ce faci?
– Bine. Dar unde este Cri”
– Pai… nu știu cum să îți zic… ști… tu stai jos acum?
Vă dați seamă că mi-a sărit inima din piept și am început să mă gândesc la tot felul de scenarii ciudate și urâte.
”- Da… sunt în pat. Unde este Cri?
– Pai… este aici… stă pe un scaun”
Inima a început să-și mai rărească bătăile!
”- Este bine? Întreb eu încercând să scot mai mult de două vorbe de la el
– Păi avem să îți zicem ceva! S-a întâmplat ceva, dar nu știu cum să îți zic.
– Simplu și la obiect
– Și-a pierdut Cri unul din cerceii cu scorpion primiți de la tine și acum căutăm ca detectoarele de metal pe aici.”
În secunda următoare m-a bufnit atât pe mine râsul cât și pe ei. Le-am tras o înjurătură cât să aibă frigiderul de cămin plin cu ceva și am închis revenind la filmul meu. Nu am văzut bine de jumătatea episodului că simt iar telefonul sunând. Tot ea, de fapt post spune că a răspuns tot prietenul ei.
” – Ramona
– Nu mai avem azi! răspund eu.
– Am să îți dau o veste
– Ce? A-ți pierdut-o pe Cri acum în nisipul-zăpadă de afară?
– Aaaaa! Nu! spune el râzând.
– A găsit Cri cercelul.
– Mă bucur pentru voi!”
Cred că perechea de cercei cu scorpion au fost și ultima pereche pe care i-am cumpărat-o, și sunt cert convinsă că și singura întreagă care i-a rămas din cele N cumpărate de mine. Mi-a fost învățătură de minte.
Acum noile ei obsesie sunt inelele și brățările – din fericire astea vin din start desperecheate ;))
Plus că acum nu mai trebuie să alergi prin magazine să cumperi cadoul potrivit, totul fiind la un click distanță – LuxuryGifts.ro – The Finest Gift Made with Love.
Articol realizat pentru Etapa nr.5 a concursului SuperBlog 2012.
Categorie:SuperBlog 2012
POSTAREA ANTERIORA
Arrakis aka. Dune
URMĂTOAREA POSTARE
Choose wise
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!