theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

The ambitions of a kitchen

În câteva articole precedente v-am tot vorbit despre cum să mobilați casa.
Când m-am mutat în apartament aveam doar două furculițe, cuțite, linguri și lingurițe, o tigaie, un ibric, câteva căni și farfurii, toate desperecheate. Atunci mi-am dat seama că achiziționarea articolelor esențiale de calitate pentru bucătărie este mai dificil decât pare, pentru că bucătăria este una dintre cele mai copleșitoare încăperi.
Toate astea se datorează și faptului că în ziua de astăzi există sute de gadgeturi care par esențiale. Ce nu vrem să facem este să aglomerăm spațiul cu chestii inutile. Presupun ca nu sunt singura care a cheltuit bani pe nu știu ce ustensilă super smechera care va ajuta în bucătărie, dar de fapt a ajuns în dulap nefolosită.
Pentru ca gătitul să fie plăcut avem nevoie de instrumentele esențiale potrivite. Care consider eu că sunt instrumentele ce nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie?
În primul rând, în orice bucătărie trebuie să se găsească un set de cuțite, preferabil din oțel inoxidabil, care trebuie să conțină un cuțit de bucătar, un cuțit zimțat, un cuțit de cojit, dar și o tijă de ascuțit. Știu că prețurile variază și suntem mereu tentați să alegem varianta mai ieftină, dar mai bine așteptați și investiți într-un set de înaltă calitate, care va dura mai mult timp. În același timp, pentru a economisi spațiu este mult mai practic un set cuțite în block.

sursa foto – dajarmagazin.ro

Unul dintre instrumentele de bază dintr-o bucătărie este tocătorul. Este recomandat să aveți multiple tocătoare, deoarece acestea rețin micro-organisme ce duce la contaminarea alimentelor. Este important să alegem un set format în principal din minim 3 tocătoare – unul pentru carne, unul pentru legume și fructe, unul pentru produse de panificație și unul pentru brânzeturi.

sursa foto – dajarmagazin.ro

Avem cu ce și pe ce tăia, urmează să avem și în ce să gătim. Așa că un set de oale și tigăi este necesar. Este foarte util dacă acesta este din oțel inoxidabil, iar pe peretele interior există o scală de măsurare a nivelului lichidelor.

sursa foto – dajarmagazin.ro

Din toate ustensilele ce le-am avut în facultate, am păstrat doar unul – tigaia de fontă (care are deja 50 de ani de funcționare). Consider că nu trebuie să lipsească din nici o bucătărie pentru că acestea se încălzesc uniform la temperaturi foarte mari și pot păstra temperatura o perioadă lungă de timp. Plus că merg folosite atât pe aragaz, cât și în cuptor, putând găti în ea de la floricele de porumb până la sarmale delicioase.
Ce mai consider eu foarte util, este un set de silicon format dintr-o spatulă, pensulă, tel și clește. Fiți atenți când achiziționați un asemenea set, să fie din silicon și nu din cauciuc, altfel există riscul ca acestea să se lipească sau topească la contactul cu ceva fierbinte.

sursa foto – aliexpress.com

Am gătit ce ne-a poftit sufletul, sau stomacul și nu mai suntem în vremuri preistorice să mâncăm cu mâna, așa că un set tacâmuri este bine venit.
Putem măsura ingredientele ochiometric, dar este mult mai simplu să achiziționăm un cântar de bucătărie, pentru cantități mai mari, o cană gradată, pentru măsurarea lichidelor, dar și un set de linguri de măsurat.
Și pentru că nu este frumos să mâncăm din oală, vom avea nevoie și de farfurii, dar nu mai vrem desperecheate așa că trebuie să achiziționăm un serviciu de masă.

sursa foto – dajarmagazin.ro

Dacă mă apuc să vă spun toate minunățiile care le am eu în casă vă veți da seama că nu am respectat în totalitate regula de aglomerare a spațiului ci am achiziționat mai mult impulsiv, asta nu înseamnă că trebuie să faceți ca mine. Oricum vă veți da seama de ce aveți nevoie din mers, iar dacă aveți nevoie de produse cu un design original, calitativ dar cu un preț accesibil, vă puteți îndrepta privirea către magazin online Dajar, unde colecția Ambition România este creată pentru a face treaba în bucătărie mai plăcută cu ajutorul produselor create cu cea mai mare atenție și grijă.
Articol scris pentru SuperBlog 2021
Categorie:SuperBlog 2021
POSTAREA ANTERIORA
Feng Shui pentru creativitate
URMĂTOAREA POSTARE
Moda pe timp de pandemie
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!