theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Standarde

Standardele sunt, la fel ca și viața și realitatea, concepte abstracte, folosite pentru a evalua obiecte, persoane sau evenimente.
O parte esențială a socializării se referă la însușirea standardelor grupului social de apartenență, împreună cu modelul în care individul li se poate conforma.
Standards
Cultura ne spune cum să ne comportăm, ce haine să purtăm, pentru ce să luptăm, ce să evităm, cum să ne evaluăm și la ce să raportăm comportamentele noastre. De fapt, cultura reușește să dezvolte în fiecare individ un mecanism care poate determina persoana să dorească să trăiască conform standardelor culturii respective. Cu alte cuvinte, cultura stabilește legături semnificative între emoții și standarde.
Ne bucurăm când suntem lăudaţi, suntem furioşi şi indignaţi când cineva nu ne mulţumeşte pentru favorul făcut, invidioşi daca vedem o cunoştinţă la televizor – în special atunci când considerm că acea persoană nu este demnă de aşa ceva, ne ruşinăm când facem ceva greşit sau diferit de standardele celor din jur.
Unii oameni se mulţumesc în viaţă cu standarde elementare – care duc la performanţe mediocre, pe când altii îşi doresc să atingă standarde cât mai înalte – aceştia sunt împinşi de ambiţii şi profesionalism, dar şi de dorinţa de a devenii cei mai buni.
Categorie:Psihologie
POSTAREA ANTERIORA
Viata
URMĂTOAREA POSTARE
Interpretarea
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!