theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Interpretarea

Interpretarea este procesul prin care li se atribuie sens lucrurilor și evenimentelor.
Interpretarea este folosit cu două înțelesuri ușor diferite: în primul rând, interpretarea este procesul de recunoaștere sau decodificare a sensului unui lucru, iar în al doilea rând, interpretarea este un proces mult mai activ, în care se conferă sens lucrurilor.
Cunoașterea sensului vieții depinde de modul în care interpretăm viața. Suntem tentați să credeam că viața are un sens anume și că singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să recunoaștem acest sens și să acționăm în consecință.
Unul dintre aspectele cele mai importante ale interpretării este evaluarea – adică persoane își formează o imagine despre modul în care crede că stau lucrurile, după care le compară cu standardele impuse.
Găsirea unei interpretări nu este întotdeauna un proces simplu și direct; am putea fi nevoiți să alegem între mai multe înțelesuri posibile, la fel de corecte și valabile. Acest lucru nu înseamnă că orice circumstanță poate fi interpretată arbitrar. Există totuși și limite.
Exemplu: o plantă roșie poate fi buruiană, floare, semn al dragostei, dar nu poate fi o buburuză, o mașină sau o pasăre – prin analogie, putem spune că fiecare viață poate avea câteva sensuri posibile, iar alte sensuri sunt excluse cu desăvârșire.
Categorie:Psihologie
Etichetă:,
POSTAREA ANTERIORA
Standarde
URMĂTOAREA POSTARE
Sensul
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!