theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rezultate Romania JO Londra (I)

Rezultatele României până în acest moment la JO de la Londra.
Alina Dumitru a adus prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Londra, clasându-se pe locul 2 în concursul de judo, la categoria 48 de kilograme.
După un meci dificil contra americancei Malloy Marti, lugojeanca Corina Căprioriu s-a calificat în finala probei de Judo 57 de kilograme de la Jocurile Olimpice de la Londra. Din păcate aceasta a pierdut în finală împotriva Japonezei Matsumoto Kaori. Căprioriu a fost descalificată, după ce arbitrii au considerat că judoka din România a călcat deliberat în afara suprafeţei de luptă – infracțiune produsă în timpul reprizei de prelungiri. Oricum felicitări lugojencei pentru cea de-a doua medalie de argint adusă României la aceste jocuri.
Alin Moldoveanu a adus prima medalie de aur a României la JO de la Londra. Sportivul dinamovist aduce al şaselea titlu olimpic la tir pentru România, după cele obţinute de Iosif Sârbu în 1952 la Helsinki (armă liberă calibru redus), Ştefan Petrescu la Melbourne în 1956 (pistol viteză), Ion Dumitrescu la Roma, în 1960 (trap), Corneliu Ion la JO de la Moscova, în 1980 (pistol viteză), şi Sorin Babii la JO de la Seul 1988 (50 m pistol). Antrenorul lui Alin Moldoveanu este chiar fostul campion de la JO de la Seul din 1988 Sorin Babii.
La înot la 200 de metri liber, probă în care a cucerit medalia de aur la Atena, în 2004, Camelia Potec s-a clasat pe locul 2 în seria sa de calificare, fiind cronometrată în 2:01.15. Cu toate acestea, a ocupat la general poziția a 25-a care nu a fost suficientă pentru a merge mai departe.
În proba de 200 de metri fluture, Alexandru Coci a obţinut doar al 29-lea timp din seriile de calificare, insuficient pentru a avansa în semifinale.
Canotoarele românce, campioane olimpice en-titre, Georgeta Andrunache și Viorica Susanu s-au calificat în finala de dublu rame fără cârmaci de la Jocurile Olimpice, după ce a reușit să câștige cursa de recalificare.
La băieți echipajul de la patru rame fără cârmaci s-a clasat pe locul doi în cursa de calificare în semifinale, la 2,6 secunde în urma echipajului Marii Britanii.
La haltere în categoria de 56 de kilograme, Florin Croitoru s-a clasat decât pe locul nouă. Acesta a avut un total de 268 kg și a reuşit câte o singură încercare la cele două stiluri, 121 kg la smuls şi 147 kg la aruncat.
La polo România a făcut instrucție în bazin cu reprezentanta țării gazde, impunându-se cu scorul de 13 la 4. Golurile echipei noastre au fost reuşite de Nicolae Diaconu (4), Alexandru Matei (1), Tiberiu Negrean (2), Ramiro Georgescu (1), Dimitri Goanţă (1), Cosmin Radu (2), Andrei Iosep (1), Alexandru Ghiban (1).
La gimnastică România s-a calificat în finala pe echipe, iar Sandra Izbașa merge în alte trei finale. La sărituri și sol s-a calificat cu cea de-a doua notă în ambele probe, iar la individual compus s-a clasat a 11-a și va fi prezentă în finală. Tot la individual compus va fi prezentă și Larisa Iordache, iar la sol Cătălina Ponor s-a calificat a șaptea, pe când la bârnă s-a s-a clasat a opta, iar Diana Bulimar a zecea.
Echipa masculină de gimnastică a României a ratat calificarea în finala pe echipe de la Jocurile Olimpice, după ce a reușit să se claseze doar pe locul zece, cu un total de 262,567 puncte, la o diferență de doar 3,020 față de ultima calificată în finală Spania.
Anca Măroiu și Simona Gherman au pierdut în sferturile de finală ale competiției de spadă individual de la Jocurile Olimpice. Ambele au fost învinse cu scorul 15-14. Vicecampioana olimpică Ana-Maria Brânză s-a oprit, din păcate, în optimile de finală.
Rareș Dumitrescu a avut ghinionul de a da peste un arbitru lipsit de experiență în semifinală, care nu a reușit să ia decizii importante în timp util, sau să îl sancționeze pe italianul Occhiuzzi pentru întreruperi repetate ale meciului. Întreruperile italianului l-au scos din mână pe român și a pierdut. În finala mică, românul a pornit greu și a intrat la pauză cu un scor dificil de întors, 8-3 pentru Nikolay Kovalev.
Adrian Crişan s-a calificat în optimile de finală ale probei de simplu din cadrul turneului olimpic de tenis de masă. Jucătorul român a trecut în turul 3 de spaniolul de origine chineză He Zhiwen. În optimile de finală, Crişan va avea o misiunea extrem de dificilă, urmând să-l întâlnească pe germanul Timo Boll, al patrulea favorit al competiţiei. Totuși Crişan nu i-a lăsat nici şansă mai cunoscutului său adversar, impunându-se cu scorul de 4-1 după numai 35 de minute de joc. Jucătorul român va lupta pentru un loc în semifinale cu Chih-Yuan Chuang din Taipei, cap de serie numărul 5.
La tenis de masă Elisabeta Samara s-a calificat în optimile de finală după o victorie în fața chinezoaicei Yana Tie. În optimile de finală, Elisabeta Samara o va întâlni pe veterana de 39 de ani Jiao Li, care reprezintă Olanda. Veterana de 39 de ani, dublă campioană europeană la simplu şi de trei ori alături de echipa Olandei, s-a impus după 43 de minute cu scorul de 4-2.
Dana Dodean, nu a avut nici o şansă în faţa numărului 1 mondial şi principala favorită la medalia de aur, chinezoaica Ning Ding.
La tenis de câmp România a fost eliminată și la simplu și la dublu din primul tur.

Discover more from Forever Young

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Categorie:Sportul Romanesc
POSTAREA ANTERIORA
Program JO Londra
URMĂTOAREA POSTARE
Hungarian Grand Prix – Budapesta – Hungaroring Sport RT (Eleventh Race Formula 1 2012 season)
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!