theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rebirth of a Phoenix

Cei care mă cunosc sau mă citesc de o perioadă de timp știu că “dețin” de un an și ceva un tatuaj.
Cum v-am vorbit și în câteva postări trecute suntem judecați și judecăm pe baza primei impresii, fără a pune alte întrebări. O etichetă negativă li se pune în special celor care au tatuaje, dar nu ne gândim niciodată ce a determinat-o pe aceea persoană să își facă un tatuaj, sau motivul pentru care și-a ales acel model. În SUA chiar a fost o campanie ”That delinquent could…”
Tatuajele datează de peste 5000 ani și reprezintă o anumită cultură, iar pentru mine aceste desene pe corp reprezintă o artă. Erau cândva considerate a fi specifice anumitor clase sociale: punkeri, puşcăriaşi şi rebeli, dar acest lucru s-a schimbat.
Există diferite motive pentru care oamenii își fac tatuaje.
Unele persoane și le fac doar de dragul de a fi în trend sau pentru că s-au plictisit de lucrurile comune și vor să iasă în evidență  dar restul care se gândesc să își facă unul au ca motiv: apartenență la un grup cultural, au rol cosmetic sau medical (ascunderea unei imperfecțiuni sau a unor cicatrice), exprimarea personalității, sau chiar în memoria cuiva drag.
Primul meu tatuaj mă reprezintă în totalitate, atât pe mine cât și personalitatea mea. Ca o mică paranteză… o prietenă de familie m-a întrebat ce o să cred la bătrânețe când mă voi uita la tatuaj și nu va mai reprezenta chiar tinerețea. I-am răspuns că tinerețea nu se simte doar fizic ci și sufletește… unde poți fi mereu tânăr.
De ce mi-aș face încă un tatuaj? În primul rând pentru că sunt ca un drog, odată ce ai gustat nu te mai lași, crează dependență. Este o modalitate de exprimare prin artă, pentru că da, tatuajele sunt desene pe piele. Un sfat: dacă nu ești hotărât 100% asupra designului, mai bine nu îl face pentru că sar putea să îl regreți.
Acum să vă zic cum aș dori să arate viitorul meu tatuaj. Vreau un phoenix… dar nu un phoenix clasic. Am în minte în design pe care încerc să îl pun eu întâi pe hârtie.
De ce am zis că nu îl vreau clasic? Pentru că am ideile mele fixe și nu mi le poate schimba nimeni =)) (încăpățânare excesivă – cum zice Pisicuveaua). În primul rând phoenixul va fi în zbor – după renaștere, dar în loc să renască din propria cenușă, acesta va renaște din apă; din fiecare aripă a sa vor cădea înspre apă șase pene.
Acum să vă explic ce reprezintă aceste elemente în general dar și pentru mine.
Pasărea phoenix este o pasăre mistică ce are calități speciale, fiind și singura din specia ei. Periodic aceasta se auto-incendiază, ulterior renăscând din propria cenușă.
Penajul este viu colorat, în special auriu şi purpuriu, culori nobile cu semnificații simbolice. Este descrisă de-a lungul timpului, în diverse opere literare apărute în mai multe culturi.
Cele mai vechi atestări grecești în care este pomenită sunt cele scrise de Herodot – “Istorii”, şi Claudius Claudianus – “Idle”.
În cultura egipteană aceasta este identificată de zeii Ra şi Osiris, care sunt considerați cunoscătorii tuturor secretelor.
În enciclopedia chinezească pasărea phoenix este descrisă foarte detaliat: cioc de cocoș, gușă de rândunică, gât de șarpe, coadă de șarpe iar trupul semănând cu cel al unui dragon cu spinarea dând senzația că privim carapacea unei broaște țestoase. Când este privită din faţă seamănă cu o lebădă, dar privită din spate poate fi asemuită cu un unicorn.
Pentru mine renașterea phoenixului și căderea celor 6 pene reprezintă câte un moment de cotitură din viața mea; momente peste care am avut puterea de a trece, ridicându-mă pentru a merge mai departe.
Semnificațiile simbolice ale apei pot fi: origine a vieții și  mijloc de purificare. Apa fiind un element al nemuririi și al tinereții veșnice se încadrează perfect cu primul meu tatuaj, numai că oferă în plus înțelepciune.
Un ultim motiv pentru care mi-aș face în continuare tatuaje este că fiecare tatuaj reprezintă o poveste și o nouă provocare.
În filozofia clasică chineză, apa – ca element al filozofiei, era unul din cele cinci elemente constituente ale naturii, alături de pământ, foc, lemn și metal. În concepția iluminată, prezentată de Dan Brown în una din cărțile lui, elementele principale ale naturii sunt: apă, aer, foc și pământ.
Dar semnificația phoenixului este în concordanță și cu apa, amândouă fiind elemente ce generează atât viață cât și moarte. Oricum… dacă stau acum să întorc pe toate părțile semificațiile elementelor ce le doresc în tatuaj s-ar putea să trebuiască să mă apuc de scris un roman ;))
Articol scris pentru campania organizată de BlogalInitiative în colaborare cu BlogInk, având ca premii trei tatuaje oferite de Ink Mania Tattoo Salon.
Categorie:Ganduri
POSTAREA ANTERIORA
Bijuterii cadou
URMĂTOAREA POSTARE
Despre lene si depasirea propriei conditii
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

4 Comentarii

  • 4 November, 2012 la 10:00

    toti au pareri gresit asupra celor cu tatuaje, chiar daca nu ai facut nici un rau. asta este pasiunea lor, daca ai tatuaj nu trebuie sa fii vreun nebun

    RASPUNDE
  • 5 October, 2012 la 14:24

    […] de 10×10; Locul 2 – Denisa Bârgău – un tatuaj de 8×8; Locul 3 – Ramona Bascianu – un tatuaj de […]

    RASPUNDE
  • 1 October, 2012 la 20:35

    baftă mare să iei marele premiu, madame! 😀

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!