Haotik a prezentat într-un
articol 7 motive să renunți la job – o parte dintre motive sunt perfect adevărate și pentru mine. Vă voi spune acum de ce și când este bine să renunți… și de ce am făcut-o eu.
Voi începe să fac o listă cu posibilele motive pentru a renunța (valabile și în cazul meu) oricând la jobul actual.
1. Compania pentru care lucrezi pierde angajați și bani, neavând profit.
2. Relația cu managerul zonal sau directorul este deteriorată dincolo de reparații.
3. Jobul nu te satisface nici material nici profesional, și nu îți mai face plăcere ceea ce faci.
4. În momentul când ”rezistența la stres” devine bătaie de joc.
5. Angajatorul creează o atmosferă de disconfort la locul de muncă – dacă nu faci X sunt Y ca tine care așteaptă la ușă să îți ia locul.
6. Experiența este limitată – totul devine robotizat, nimic nou.
7. Seful dictează lucruri din ce în ce mai absurde, ce duc la frustrarea angajaților.
8. Lipsa de libertate – mereu ești constrâns de cerințe imposibil de îndeplinit.
9. Condițiile de muncă sunt pe alocuri sunt sub standardele impuse de lege.
10. Jobul te lasă fără vlagă la sfârșitul zilei. Te pierzi pe tine în monotonia în care ai intrat, făcând aceleași lucruri pentru care nici nu ești apreciat.
Acum să vedem întortocheala de cauze ce duce la renunțarea jobului.
În momentul angajării ai niște așteptări de la acel job, așteptări ce pe parcurs se transformă în dezamăgiri, ceea ce duce la lipsa de interes asupra a ceea ce faci. În acel punct directorul/compania începe să facă presiuni asupra ta pentru a avea rezultate. Presiunile nu sunt din categoria celor cu recompense ci din categoria celor cu amenințări.
Așa ajungem într-un cerc vicios care duce într-un final la demisie. Angajatorul nici nu își pune întrebări de genul ”Ce am făcut greșit în relația cu X”, ci începe să caute pe altcineva. Așa se pierde din încrederea clienților în companie, ceea ce duce la lipsa de profit.
Dacă angajatorul și-ar trata angajații cu mai mult respect, poate aceștia nu ar mai fi constant nemulțumiți și nu ar pleca. Nu zic că există angajatul și șeful perfect – dar pentru a fi totul ok între cele două părți trebuie să existe înțelegere și compromis din partea ambilor.
Și acum să nu mă mai lungesc și să vă spun exact situația mea.
Undeva prin octombrie am vorbit într-un
articol pe blogul unui amic ce înseamnă jobul de Agent/Consultant Vânzări pentru o firmă de telecomunicații. În acel moment nu am spus exact toate detaliile, dar acum nu văd de ce nu aș spune totul verde în față – am lucrat… pardon pe 30 aprilie va fi ultima mea zi, pentru Universal 2002, care sunt parteneri Orange. Vă spuneam în acel articol cam care sunt atribuțiile acestui job.
Revin cu o precizare ce nu este în acel articol, și ar reprezenta una dintre solicitările postului de muncă ”rezistență la stres, capacitate de negociere, putere de organizare și încadrare în termene-limită” – mă voi lega imediat și de asta. (Pentru mai multe informații despre Fișa Post Agent Vânzări descărcați acest
DOC)
Am atâtea de spus, nemulțumiri clar (poate voi spune și câteva lucruri pozitive – foarte puține), încât nu știu de unde să încep.
O voi lua încet, încet în următorul articol, cu niște legi ce au fost încălcate dar și toate nemulțumirile mele. Va fi vorba despre un articol mai lung, pe care sper că veți avea răbdare să îl citiți.
Distribuie dacă îți place
Related
Discover more from Forever Young
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
1 Comentarii
[…] la asta, și de ce s-a ajuns aici. Ieri a fost preview-ul la furtuna de azi… îl găsiți AICI. Încep printr-un articol de lege ce îmi dă dreptul să spun cele ce urmează: ARTICOLUL 30 […]