theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Puritatea sunetului

Sunetul si imaginea ne țin amintirile vii.
Când eram mică nu existau atât de multe aparate de filmat și nu toata lumea avea. Dar parinții mei au vrut să păstreze amintiri cu mine din acea etapă a vieții mele. Amintiri pe care le voi putea asculta sau vedea când voi crește mare.
Acum când am crescut am găsit în timp ce faceam curat o caseta audio veche, din acelea de 90min, pe care scria „Ramona 1an si jumătate”. Am împrumutat de la cineva un casetofon vechi și am pus caseta sa o ascult. Prima data doar am ascultat-o si dupa aceeea am zis sa o trec in format digital. Am incercat singura prin mai multe modalități, dar mi-am dat seama că nu va ieși la calitate buna așa că m-am dus la un studio în oraș unde știam că pot face asta. Dupa ce am luat caseta si CD-ul cu fișierul audio m-am dus la un amic care iși cumparase de curand un Asus N55 cu sistem audio de la SonicMaster.
Când am pus înregistrarea și auzeam atât de clar vocea mamei mele și încercările mele de a vorbi de la vârsta aia mi s-a facut pielea găinii. Amintirea cu cea mai mare încărcătură emoțională  a fost cân dîn fundal se auzea sunetul unui elicopter, iar mama zicea „Zi mami cine e acolo sus” „ta tata ta în abdiom”.
Copii când sunt mici spun lucruri trăznite. Nu am facut excepție de la regula. Am pocit și stâlcit cuvintele cat am putut.
„Ce iti place ție să mănânci?”, „ciolba cu baieței”. ”Și ce pune mama pe oala de ciorbă?”, ”papachii”.
Până pe la 4 anișori nu puteam să pronunț litera ”R”, dar faceam diferenta. Mă mai punea să zic cuvinte care conțin litera ”R”, dar nu prea îmi ieșea. ”Unde te uiti tu mami?” ”În oglindă”, ”Cum o cheamă pe fata din oglindă?”, ”lamona”. Dar când am inceput să îl zic pe ”R” îl înlocuiam peste tot ”ogrindă”, ”ramona”,”ringuriță”
Una dintre propozițiile cele mai comice pe care mi-o amintesc foarte clar este ”Achica machia”
Auzind din nou aceste amintiri cu ajutorul laptopului Asus N55, aveam senzația că m-am întors în timp și că sunt prezentă acolo când au făcut înregistrarea părinții mei. Parcă auzeam iarăși foșnetul copacului la trecerea elicopterul pe deasupra blocului și zgomotul făcut de motorul elicopterului. De atunci de fiecare dată când aud acel tip elicopter mi se face pielea de găină. Aceleași trăiri le-am avut și când am ascultat înregistrarea.
Cu ajutorul noului amplificator dezvoltat special pentru a oferi o experiență unică SonicMaster oferă putere, claritate și puritate a sunetului. La fel ca puritatea si claritatea unui diamant. La revedere ”purici” de fundal, la revedere sunet slab.
(abdiom=avion)
(ciolba cu baieței =ciorba cu taieței)
(papachii=capac)
(achica machia=s-a stricat mașina)
Articol realizat pentru Etapa nr.1 a concursului SuperBlog 2011.
POSTAREA ANTERIORA
Victorie românească în Formula 2
URMĂTOAREA POSTARE
American Tourister
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!