theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mostenirea – Katherine Webb

Am apucat să citesc printre picături rusești și altceva. Bestseller-ul autoarei Katherine Webb publicat în treisprezece țări – Mostenirea (”The Legacy”)
Mostenirea - Katherine-Webb
Amanda Ross de la Radio Times spune ”O saga care are toate atuurile unui roman de succes: mister, intrigă, istorie și o casă mare veche, plină de povești.”
Cei de la South Wales Argus spun ”Un roman despre dragoste, ură și compasiune și despre demonii trecutului, care trebuie înfruntați. O lectură palpitantă”
Sunt de acord cu aceste remarci, doar în anumite privințe. Este un roman în care misterul și intriga trecutului urmăresc personajele și bogată în descrieri istorice. Personal nu mi s-a părut așa de palpitantă.
Am urât istoria dintotdeauna, doar o mână de cărți m-au făcut să iubesc anumite perioade istorice (o mână la propriu), de aceea când dau peste cărți cu descrieri atât de detaliate încerc să le citesc încet și cu atenție pentru a nu mă pierde în detalii – nu funcționează mereu. Ca să mă atragă ar trebui să fie presărate cu serii de acțiuni care să te facă să crezi ca ești acolo – să-ți creeze o imagine grafică mintală excepțională. Cartea asta nu a făcut-o… voi fi considerată din nou cum vreți voi… dar pe mine m-a plictisit pe alocuri.
Ador romanele întortocheate până la extrem, dar acesta a lălăit-o aiurea în anumite momente. Mi-a plăcut faptul că nu se termină clasic, cum o fac majoritatea romanelor.
Romanul dorește să atragă atenția cititorului de la început, dar după, cel puțin eu, acea atenție îmi este disipată – nu mai există acea atracție puternică.
Povestea principală a romanului urmărește întoarcerea a două surori, strănepoatele lui lady Caroline, la conacul Storton pe care l-au moștenit. Întoarcere ce trezește în mintea întregii familii o amintire pe care toți o vroiau uitată.
M-au intrigat foarte mult sentimentele sau non-sentimentele anumitor personaje. Anumite acțiuni ale personajelor sunt ușor de intuit – dispărând astfel suspansul și misterul.
Am căpătat mai nou o afinitate pentru tot ce ține de om, din punct de vedere psihologic. Mi-ar fi plăcut ca această carte să se axeze mai mult pe legătura dintre locuri si sentimentele trăite, decât să trateze aceste două subiecte separat.
Încă o carte care mi-a înșelat așteptările. De acum înainte voi încerca să nu mai am așteptări de la o carte după titlu și primele câteva pagini.
Este o carte ce o recomand împătimiților de istorie și celor cărora le place să se afunde într-o carte în care acțiunea este molcomă – o carte ce merge cu o cană de ceai aburindă pe o vreme ploioasă.
Articol participant la campanie “Citeşte şi câştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii“, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.
Categorie:Recenzii Carte
POSTAREA ANTERIORA
Cevengur – Andrei Platonov
URMĂTOAREA POSTARE
Nurburgring 1961
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!