theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mens sana in corpore sano

Este vorba-ceea ”Minte sănătoasă într-un corp sănătos”, foarte adevărată. A intervenit totuși o invenție care ține tot mai mulți tineri țintuiți pe scaun – internetul.
Inactivitatea asta duce la dezvoltări fizice negative. Adăugând și mâncarea nesănătoasă de fast-food este rețeta perfectă pentru dobândirea kilogramelor în plus.
Acum ceva timp am citit un studiu care spune că domnul cu rotițe de la noi din cap, creierul, consumă într-o zi în jur de 20% calorii – deci dietele prin înfometare nu ajută la intelect.
Pe lângă o alimentație sănătoasă, un minim de activitate ar fi benefic – 30 minute de sport sunt benefice din toate punctele de vedere.
Te întrebi acum ce poți face de fapt în acea jumătate de oră. Ori alergi încet în jurul blocului sau prin parc, ori exerciții ușoare în casă, ori mers la sală.
Majoritatea celor care se gândesc să meargă la sală se lasă de gând în următoarele 10 minute de gândire. Invocă doar elementele negative, dar cel mai întâlnit gând este cel că ești privit de ceilalți din sală – dragilor și dragelor, poate și ei s-au gândit la acest lucru la început, dar au trecut peste acel mic impediment iar acum sunt prea ocupați cu exercițiile lor.
În trecut, iar mă fac să mă simt prea bătrână : )), mai precis în perioada liceului, am practicat puțin basket – asta până mi-am luxat piciorul și dat peste cap un deget. Am revenit cu sportul la distanță de 2 ani în timpul facultății, dar să știți că revenirea nu a fost ușoară. Cu cât pauza este mai mare cu atât îți este mai greu să te adaptezi. După două luni de febră musculară și ridicat de pe scaun sau din pat cu macaraua am reușit să joc un meci de basket complet. Dar cum leziunile vechi netratate recidivează, așa s-a întâmplat și cu piciorul meu. După câteva meciuri a început să scârțâie mai rău ca o ușă neunsă.
Mi-am zis că am două variante de abandonare: întreagă sau defectă :)) Ca să fiu eu pe de-a-ntregul, a fost perfect normal să abandonez defectă – entorsă la gleznă.
O pasiune cât de mică rămâne implantată acolo în memorie, iar anul trecut, împreună cu Pisicuveaua, am încins câteva aruncări la coș și alergări ușoare. Chiar te simți diferit după ce faci mișcare.
În facultate după ce am renunțat la basket am zis să mă duc măcar 1 zi pe săptămână la sală – a ținut treaba vrea două luni. Nu îmi mai amintesc acum de ce nu am continuat.
Mai am noroc acum de mișcare, de când am câștigat bicicleta. O singură problemă – nu poate fi folosită și iarnă… sau poate voi inventa eu un sport nou – patinaj artistic pe bicicletă sau bicicletă viteză :)).
Mersul la sală în orașul meu natal este exclus – din cauza concepției mai sus menționate, așa că singura soluție ar fi o bicicletă de fitness sau poate o bandă de alergat. Ținând cont totuși de spațiul restricționat din apartament o bicicletă de fitness se încadrează mai ușor.
Am observat recent că pe site-ul celor de la Real este prezentată o ofertă la aparate de fitness.
Uite așa nu mai aveți scuze pentru a nu face sport! Este la voi acasă, o puteți așeza în fața laptopului – pedalați în timp ce vizionați serialul preferat, nu trebuie spațiu mult pentru depozitare.
Articol realizat pentru Etapa nr.20 a concursului SuperBlog 2012.
Categorie:SuperBlog 2012
POSTAREA ANTERIORA
Inventii ce au schimbat omenirea! (II)
URMĂTOAREA POSTARE
Amintiri din copilarie
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

0 Comentarii

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!