theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Inventii ce au schimbat omenirea! (II)

Lumea este într-o continuă evoluție – după câte v-am vorbit și în articolul precedent – dar trecutul ne uimește în continuare.
Acum mai bine de 5000 de ani când oamenii s-au gândit să înceapă să comunice și în scris au început dezvoltarea/crearea unui ”limbaj scris”, folosindu-l pe aproape orice: pietre, frunza, coaja copacilor, ceară metal. Acest limbaj ne surprinde chiar și astăzi.
Toți știm poveștile prezentate în Biblie cu tabletele cu cele 10 porunci date de Dumnezeu lui Moise. De acolo până la prima carte tipărită au trecut mii de ani. Deabia în 1455 Gutenberg a tipărit în 180 exemplare Biblia, fiind primul pas către răspândirea informației.
La mai bine de 100 de ani distanță, în timpul dinastiei Ming, în China a apărut primul ziar.
Odată cu dezvoltarea primelor calculatoare a început să se creeze și prima conexiune de internet. Acest nou mod de comunicare a avut un impact drastic asupra evoluției culturii și comerțului.
Ok, informația putea fi găsită și citită în fața monitorului, dar pentru cei ce doreau să ia acasă o parte din informație care era soluția. În 1953 Remington-Rand a dezvoltat prima imprimantă, dar deabia în 1988 HP a creat imprimantele inkjet disponibile pentru toată lumea – la un preț de 1000$.
Dacă revenim în timpurile noastre și stăm puțin și ne gândim, de fapt mă apuc de făcut un mic calcul, două din 5 persoane care dețin un calculator au și o imprimantă sau multifuncțională. Prețul lor este mic, iar unele pot fi reîncărcate acasă cu ajutorul unei seringi.
Odată cu primul calculator – care îl mai dețin și încă este funcțional, mi-am cumpărat și o imprimantă Lexmark.
Din cauza folosinței îndelungate aceasta și-a dat ultima suflare, cam în momentul când mi-am achiziționat laptopul. Tot clasic am achiziționat-o dar nu înainte să caut multifuncționale în promoție – mi-am luat una din ofertele  Epson, care după terminarea cartușului am realizat că nu poate fi reîncărcată clasic.
Momentan săraca stă și se așează praful pe ea, pentru că iar nu mai are cartuș. Evoluând atât, momentan mă gândesc să îmi achiziționez una alb-negru cu laser. Trăiască internetul! De când cu el partea de electronice o caut prin magazine online.
Cel puțin eu nu am mai trimis o felicitare, carte poștală, scrisoare de prin 2002! Singura care ne mai trimitea felicitări de Paște și de Crăciun era bunica mea.
Ziarele și cărțile încă se mai tipăresc! Dar pentru cât timp?
Eu, personal, doar cărțile le mai citesc tipărite. Îmi place mirosul lor și parcă alta e senzația când ți cartea în mână.
Articol realizat pentru Etapa nr.19 a concursului SuperBlog 2012.

Categorie:SuperBlog 2012
POSTAREA ANTERIORA
Inventii ce au schimbat omenirea
URMĂTOAREA POSTARE
Mens sana in corpore sano
DESPRE
Ramona

Pasionată de literatură, Formula 1 și gadgeturi. Am început să bloguiesc din curiozitate, devenind ulterior un virus ce a început să-mi placă. Sunt o fire glumeață și ironică. Îmi place să cred că sunt o bun cunoscătoare a firii umane. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu povești.

1 Comentarii

  • 15 November, 2012 la 23:15

    […] ”Minte sănătoasă într-un corp sănătos”, foarte adevărată. A intervenit totuși o invenție care ține tot mai mulți tineri țintuiți pe scaun – internetul. Inactivitatea asta duce la […]

    RASPUNDE

Lasa un raspuns

15 49.0138 8.38624 0 4000 https://foreveryoung.ro 300 1
error: Content is protected !!